Јелена Бркић

Јелена Бркић: ДОСТА ЈЕ БИЛО УЦЕНА…


Доста је било уцена…

6 септембар 2012, СРБски ФБРепортер

Пише: Јелена Бркић

Председник Европског парламента Мартин Шулц, коме је сасвим сигурно, предак, рођак, пријатељ или бар комшија, учествовао у окупацији Србије и убиству њених грађана за време окупације 1941-1945, коначно је јасно и гласно изговорио да Србија никада неће ући у Европску унију уколико не призна независност Косова. Изјаву тако високог функционера ЕУ, неће ублажити правдања премијера Србије, Ивице Дачића, нити комесара за проширење ЕУ, Штефана Филеа, јер за разлику од српских политичара, европски своје интересе изражавају без паковања и са прецизном намером.

 

Дакле, ко је пажљиво слушао може закључити да Србија може добити датум преговора, али да никада неће ући у ЕУ, уколико не призна независност Косова.

 

Као грађанка државе Србије, која уредно измирује све своје обавезе, од којих се, између осталог, финансирају и функције Председника и Премијера Републике Србије, не извињавам се и не молим, већ захтевам од њих одговоре на следећа питања:

 

  1. Зашто је интерес уласка у ЕУ испред интереса свих грађана Републике Србије, па и оних на Косову и Метохији, који су Вас поставили ту где сте сада да штитите и браните наше интересе, а не европских и светских, више вековних, окупатора?

 

  1. Зашто се, већ трећа влада заредом, тако грчевито бори да уђе у друштво оних који је само уцењују и који је дефинитивно не желе у свом друштву? При том је прва половина чланица те исте дружине већ увелико пред банкротом, а друга половина крупним корацима хита ка првој?

 

  1. Како сада знамо каква би штета била, одговорите својим грађанима: какве би тачно користи имала Србија од приступања ЕУ?

 

  1. Да ли Вам је јасно како се назива човек који не испуњава своја обећања? Да Вас подсетим, ваша обећања у предизборној кампањи била су да нећете признати ниједан штетан договор који је постигнут од стране претходне, издајничке владе и да никада нећете признати независност Косова, срца и душе српског народа? А сада изјављујете како Србија мора да поштује све потписано. Зашто мора? Шта би се десило да не испоштује? Да ли би били нападнути војно или било како другачије?

 

  1. Ако нам је више-деценијска пљачка разноразних политиканата, који су, Бог зна како, а никако сопственим заслугама, доспевали на одговорне функције, урушила породице, здравље и довела нас на ивицу сиромаштва, да ли сада ова планира да нам одузме и оно последње што нас чини људима – достојанство и част?

 

Како нико не може да се избори као појединац, позивам све грађане који мисле исто или слично као ја, да саставе своја питања на ову тему и сваки дан пошаљу по један е-маил на следеће адресе:

 

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ: predstavkegradjana@predsednik.rs

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ И МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: kabinetpremijera@gov.rs

НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: nsrs@parlament.rs

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: zorica.radovanovic@kim.gov.rs

Позивам и све патриотске организације да окупе своје чланове, присталице и симпатизере, те да свако од њих пошаље једном дневно е-маил на наведене адресе. Само уколико добију стотине хиљада писама у току дана, неће моћи да се оглуше о вољу народа.

 

Ово је последњи час да се одбрани отаџбина Србија и њене територије и морамо бити сложни! Сви! При том још апелујем да, уколико идеја наиђе на добар одјек, да писма никако не буду увредљиве садржине, већ да достојанствено, али одлучно уђемо у борбу за одбрану наших интереса!

2 replies »

  1. NIKOLIĆ I DAČIĆ KUPUJU VREME
    Ordinarna je laž da Evropska unija neće od Srbije tražiti bezuslovno priznanje lažne mafijaško-terorističke države „Kosova“ a to će se upravo dogoditi u bliskoj budućnosti, najpre od pojedinih članica Evropske unije koje su priznale nezavisnu (lažnu) državu „Kosova“ Tomislav Nikolić laže da nije obavešten o konačnim zahtevima Evropske unije u vezi priznanja lažne države „Kosova“ Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su marionete Zapada i ovaj narod to mora da zna još danas. Ova Vlada i Predsednik nastavljaju izdajničku politiku prethodne Vlade i Borisa Tadića.Ova dvojica izdajnika kupuju vreme do nove prilike za novu laž. Tomislav Nikolić je pogazio Ustav Srbije onoga časa kad nije stavio van snage sve dogovore Borislava Stefanovića sa Prištinom jer su svi sporazumi protivustavni. Nikolić je obećao biračima da će to učiniti. Obećao i slagao. Zbog svega što čini i što će tek učiniti potreban je ponovo PETI OKTOBAR. Tomislav Nikolić mora da bude smenjen i uhapšen.

    Свиђа ми се