ДЕШАВА СЕ...

Пoвeрeник и “Дoктори прoтив кoрупциje”


 

03.09.2012.
Извор: Вечерње новости, правни портал

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић је указао да је током професионалне каријере као адвокат, политичар и јавни радник био у прилици да се сусреће и сукобљава са врло различитим људима, укључујући и најокорелије криминалце, али да не памти да је срео људе који су спремни да са толиком безочношћу, свесно и намерно шире лажи и угрожавају углед других људи и институција.

„Не знам да ли ћу после свега пронаћи воље да наставим са координацијом пројекта ‘Заштита узбуњивача’, али знам да ћу се потрудити да нађем времена да самозваним ‘узбуњивачима’ и ‘борцима против корупције’ покажем да се чак и у неуређеној земљи каква је наша, за изношење бескрупулозних лажи сноси одговорност пред судом“, поручио је повереник.

Повереник је изјавио да је саопштење НВО „Доктори против корупције“, у коме се на његов рачун износи више оптужби, међу којима и за присвајање новца, апсолутна неистина.

БЕОГРАД – Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић изјавио је данас да је саопштење НВО „Доктори против корупције“, у коме се на његов рачун износи више оптужби, међу којима и за присвајање новца, апсолутна неистина и свесна, намерно изречена лаж, и најавио тужбу.

Шабић тврди да, не само повереник лично, него ни било ко од запослених у Служби повереника у оквиру пројекта „Заштита узбуњивача“ није примио ни један једини динар, нити је пројектом била предвиђена било каква могућност за то.

„Такав однос према сличним пројектима представља стандардну праксу у раду Повереника“, истакао је Шабић у саопштењу и подсетио да је од почетка реализације пројекта био суочен са захтевима да групи људи окупљених око сајта „Пиштаљка“ повери више послова од оних који су им поверени, као и да им исплати веће хонораре од оних који су пројектом били планирани.

„Када то нисам учинио, будући да нисам ни желео ни могао, био сам суочен са угрожавањем тока реализације пројекта, јер ме је ‘Пиштаљка’, и поред тога што је претходно ипак прихватила обевезе у реализацији пројекта, обавестила да у пројекту не жели да учествује“, указао је Шабић.

Након тога, уследила је и кампања у виду протурања разноразних дезинформација и неистина, бесмислених и неоснованих оптужби за „прање пара“ и слично, навео је Шабић и нагласио да је кампања јуче кулминирала у виду оптужбе да је „присвајао некакав новац и то у енормним износима“.

Категорије:ДЕШАВА СЕ...