ДЕШАВА СЕ...

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА – ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ: ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ


РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА

ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ

11070 Земун, Магистратски трг 3 – Тел. 3077-028, vladarsk@gmail.com

Бр.1489/12 – 01. IX. 2012.

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ
Његова Екселенција Франсоа Оланд

(путем Амбасаде Републике Француске у Београду)

Ваша Екселенцијо,

Република Француска је једна од најзначајнијих чланица Европске уније и њено друштвено и државно устројство служи за пример државама кандидатима за чланство у ЕУ – од којих се захтева да своје државно и друштвено устројство (пре учлањења у ЕУ) усагласе с француским, или устројством осталих чланица ЕУ – СР Немачке, Велике Британије, Холандије, Белгије… Мене је, као премијера окупиране Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН),
подстакла Ваша одлука – да Ви, у духу с Уставом и законодавством Француске, а у циљу заштите француског друштвеног и државног устројства, прогнате с француске територије стране држављане, који су угрожавали безбедност и хигијену Француске. Тако су јавна гласила објаснила разлоге за прогон држављана Републике Руминије, који су ромске националности.

Ваша Екселенцијо,

С обзиром на обавезу српских земаља (Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске Крајине), да уједначе државно и друштвено устројство са државним и друштвеним устројствима чланица ЕУ, обавештавам Вас, да страни држављани у српским земљама представљају много већу опасност, него што то представљају у Француској Роми – држављани Републике Румуније. Подсетићу Вас на две групе тих страних држављана у српским земљама:

1. Држављани Албаније су у Републици Србији – у Аутономној Покрајини Косова и Метохије (која је, тренутно, окупирана од стране чланица ЕУ и НАТО-а).
Број ових држављана је неколико стотина хиљада и њих су из Албаније довеле у Србију колонијалне државе: Турска – до 1912; Италија – од 1941.до 1943; Немачка – од 1943. до 1945. и комунистичка (несрпска) власт у Југославији – од 1945. до 1980.
Све ове државе су, приликом досељавања држављана Албаније, прогонили српско становништв с Косова и Метохије, а на исти начин су поступиле и чланице ЕУ и НАТО-а – прогнале су српско становништво, а на српска имања су доселиле нове држављане Албаније (1999).

2. Држављани Хрватске су у Републици Српској Крајини (Зони под заштитом УН), коју је Хрватска окупирала 1995. и прогнала 80% српског становништва (уз помоћ чланица ЕУ и НАТО-а). Хрватска је ту населила држављане Хрватске – припаднике хрватске нације.

Ваша Екселенцијо,

Страни држављани у Републици Србији (Албанци) и страни држављани у Републици Српској Крајини (Хрвати) никад нису подносили захтеве за пријем у држављанство српских држава, те се они и данас (по уставима и законодавству) сматрају страним држављанима. Запосели су ти стрнци куће, станове, пољоприевредна добра, индустријске погоне и трговинске радње Срба.
Само у Приштини су страни држављани, примера ради, узели станове 60.000 Срба, који су протерани у друге крајеве Србије, а из Загреба је прогнано око 100.000 Срба, чије станове су запосели држављани Хрватске.

Приватно властништво је неповредиво, али ниједна чланица ЕУ, па ни
Француска, не жели да помогне, да се та српска имовина врати Србима – а да се претходно одузме од страних држављана – како би, у таквим случајевима, поступили и на територији Француске.

Ваша Екселенцијо,

Да Вас подсетим на обавезу сваке државе – кандидата за чланство у ЕУ, да своје државно и друштвено устројство усклади с државним и друштвеним устројством чланица ЕУ. У том случају, Република Србија има право да откаже гостопримство албанским држављанима, а Република Српска Крајина хрватским држављанима – КАО ШТО ЈЕ ФРАНЦУСКА ОТКАЗАЛА ГОСТОПРИМСТВО РУМУНСКИМ ДРЖАВЉАНИМА, РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ.

Ваша Екселенцијо,

Надам се да ћете, сходно старом пријатељству француског и српског народа, одговорити на ово моје писмо и на питање – ИМАЈУ ЛИ СРБИ ПРАВО ДА ПОСТУПЕ КАО И ФРАНЦУЗИ, КАД ЈЕ У ПИТАЊУ ИСТА ПОЈАВА У ДРУШТВУ И ДРЖАВИ?

С поштовањем,

ВЛАДА РС КРАЈИНЕ
Милорад Буха, премијер

1 reply »