Дискриминација

ВИКНУО „ОВО ЈЕ СРБИЈА“: Масовна туча у Книну!


ВИКНУО „ОВО ЈЕ СРБИЈА“: Масовна туча у Книну

 17:34, 30.08.2012.
Аутор: Агенција ТАНЈУГ

Човек из Вишкова повикао „Ово је Србија“, на шта су реаговали други гости што је довело до свађе, а потом и туче.

ЗАГРЕБ – У книнској кафани „Три ловца“ избила је масовне туча, пошто је 55. годишњак из Вишкова код Ријеке повикао „Ово је Србија“, на шта су реаговали други гости што је довело до свађе, а потом и туче.

Книн

Како је саопштила книнска полиција, човек из Вишкова код кога је нађен нож који је одузет, осумњичен је за повреду угледа Хрватске, а један од учесника, малолетник с подручја Книна за наношење тешких телесних повреда 73.годишњем Книњанину. Поред њега, лакше је повређен и 40.годишњак из Книна.

Полиција није навела националности учесника туче, као ни све изјаве које су биле повод за тучу уторак увече у книнском угоститељском објекту. Осумњичени 55. годишњак је притворен уз кривичну пријаву, а против осумњиченог малолетника ће општинском тужилаштву за омладину у Шибенику бити поднета казнена пријава.

Против осталих учесника туче, 37.годишњака, 40.годишњака, двојице 43.годишњака и 73.годишњака, сви из Книна, и осумњиченог малолетника с тог подручја биће поднет оптужни предлог прекршајном суду у Книну због прекршаја против јавног реда и мира. Осумњичени 55. годишњак ће, осим за прекршај кршења јавног реда и мира, бити пријављен и за прекршај из Закона о оружју.

Ово је прва национално мотивисана туча после дугог времена. Полиција је била ажурна, за разлику од прошлонедељног инцидента у Делницама када је око 20 навијача домаћег фудбалског клуба викало „Уби Србина“ и дизало руке на усташки поздрав, а да нико није реаговао, а службена лица ни медији нису ни поменули њихово дивљање.

3 replies »

 1. „осумњичен је за повреду угледа Хрватске“, НИШТА СМЕШНИЈЕ ОДАВНО НИСАМ ПРОЧИТАЛА!
  КОЈИ УГЛЕД, ИМАЛИ СУ ЈАСЕНОВАЦ И ЈОШ НИСУ ОДГОВАРАЛИ!!

  ЛОГОРЕ ЗА ДЕЦУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  КОЊУШАРИ АУСТРОУГАРСКИ, У СТВАРИ ОНИ НИСУ БИЛИ КОЊУШАРИ, ОНИ СУ БИЛИ ЊИХОВИ ПОМАГАЧИ!
  ФУЈ!!

  Свиђа ми се