ДЕШАВА СЕ...

Дачић: Испитати нове наводе у случају Татон


уторак, 28. авг 2012, 17:34 -> 17:50 РТС

Дачић: Испитати нове наводе у случају Татон

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић затражио да му се доставе наводи о новим детаљима у вези са случајем смрти Бриса Татона. Веома важно да се испитају сви нови детаљи, за које, како је рекао, сматра да ће бити интересантни за све оне који су водили истрагу – полицију и тужилаштво.

Премијер и министар полиције Ивица Дачић затражио да му се доставе наводи о новим детаљима у вези са случајем смрти француског држављанина Бриса Татона и рекао да ће сви нови детаљи бити испитани.

Bris-Taton.jpg

Дачић је новинарима у Влади Србије рекао да је у понедељак разговарао са представницима београдског листа који је објавио информацију да постоји особа која тврди да Татон није бачен са степеништа на Обилићевом венцу, већ да је сам скочио.

Он је, како је рекао, затражио да му буду достављени наводи на основу којих је објављена информација.

Дачић је подсетио да је у том случају већ донета судска пресуда, али да је веома важно да се испитају сви нови детаљи, за које, како је рекао, сматра да ће бити интересантни за све оне који су водили истрагу – полицију и тужилаштво.

Медији су објавили јуче да је пензионисани полицајац Драган Ц. обезбеђивао гаражу на Обилићевом венцу тог кобног 17. септембра 2009. године када је Татон задобио тешке повреде од којих је након неколико дана преминуо.

Наиме, у писаној изјави коју је предао суду, тај сведок тврди да је видео да Татона нико није бацио са степеница према улици Маршала Бирјузова, већ да је сам скочио.

Татон је, иначе, са групом навијача из Француске допутовао у Београд на фудбалску утакмицу Партизан – Тулуз.

+++

Београд -Пензионисани полицајац и чувар гараже на Обилићевом венцу Драган Ц. (61) је дао изјаву у Првом основном суду у којој тврди да је навијач француског Тулуза Брис Татон сам скочио са платоа Обилићевог венца бежећи од навијача Партизана после опште туче.

27.08.2012. ПРАВДА

„Око 17. 30 сати налазио сам се у приземљу гараже, близу степеништа које води у улицу Маршала Бирјузова. У једном тренутку сам видео да младић (касније сам сазнао, Брис Татон) скаче са платоа Обилићевог венца и пада поред мене. Одмах сам му пришао, био је повређен, али свестан. Убрзо је дошла Хитна помоћ“, наводи очевидац у свом исказу.

Он тврди да приликом пада Татона нико није био поред њега, нити на степеништу.

„Када сам га уносио у кола Хитне помоћи рекао ми је: ‘Мај френд’! Са мном је био и колпортер који ми је рекао да је Татон, бежећи од туче, наскочио на жардињеру и прескочио ограду. Видели смо да су у жардињери остали трагови његових патика“, додаје Драган Ц.

Та жардињера је уклоњена после Татоновог скока.“Инспектори су чак инсистирали да променим изјаву и да кажем да је Татон бачен. Нисам пристао и од тада ме у вези овог случаја нико није звао“, пише на крају његове изјаве.

Адвокат Светозар Вујачић, бранилац осуђеног Дејана Пузигаће, који је у бекству, најављује да је овај доказ од пресудне важности да одбрана 15 осуђених навијача Партизана затражи ново суђење.

„У питању је, евидентно, једна од бројних пресуда која је донета под политичким притиском у датом тренутку“ сматра Вујачић.

Казне Ђорђу Прелићу и Дејану Пузигаћи, који се налазе у бекству и за којима су издате међународне потернице, смањене су са 35 и 32 на 15, односно 14 година, Љубомиру Марковићу и Ивану Грковићу са 30 на 13 година затвора, по осам и по добили су осуђени Бранимир Четник и Владан Сувајац, који су раније били осуђени на 14 година, а Милану Вујовићу иста казна смањена је на осам година.

Са 14 и 12 година на по седам година осуђени су Јован Карбић, Драган Томасовић, Стефан Величковић, Милан Тарлаћ и Бојан Матијевић. Степи Петровићу казна је смањена са пет на четири године, на колико је потврђена Дејану Станковићу. Владимиру Бошковићу потврђена је условна осуда од осам месеци затвора с роком провере од две године.

5 replies »

 1. Сведок је очевидац, и није битно, дали је био на суђењу, а ти милане , остави се замена теза и држи се ИСТИНЕ. Неко те гледа. Не греши душу.

  Свиђа ми се

  • “Сведок: Лагао сам, Татон је сам скочио!”

   Gde je to navedeno u tekstu ?
   „Svedok“ nikad nije izjavio da je neko gurnuo / bacio Tatona tako da nije nikad ni lagao. Nikola ne gresi dusu prema svedoku koji je imao hrabrosti da ponovi svoju izjavu (koja je prethodno bila zanemarena)

   Свиђа ми се

   • Извини Милане, очигледно ниси пажљиво прочитао мој коментар. Ја, Никола сам под пуном одговорношћу на страни сведока а против разних случајева тратона који се злоупотребљавају против МОГА СРПСКОГА НАРОДА. На истој смо страни . Хвала сведоку на храбрости.

    Свиђа ми се

 2. Ovo je jedna od najvećih SRAMOTA za državu Srbiju. Ovaj slučaj pokazuje koliko je državni aparat bivše vlasti PAO NISKO na vrednostoj lestvici morala i popeo se VISOKO na lestvici poltronstva. A za sve ovo zna se ko je kriv … da, ON je najveći i glavni krivac, taj na koga ste pomislili…

  Свиђа ми се