ДЕШАВА СЕ...

Тотални обрт у случају Татон! Сведок тврди – Татон сам скочио, терали ме да лажем!


Сведок: Татон сам скочио, терали ме да лажем

 27. 08. 2012. 09:54
телеграф.рс

Пензионисани полицајац и чувар гараже на Обилићевом венцу Драган Ц. (61) је дао изјаву у Првом основном суду у којој тврди да је навијач француског Тулуза Брис Татон сам скочио са платоа Обилићевог венца бежећи од навијача Партизана после опште туче.


Татон био свестан када је Хитна помоћ стигла што се види и на фотографијама

„Око 17.30 часова налазио сам се у приземљу гараже, близу степеништа које води у улицу Маршала Бирјузова. У једном тренутку сам видео да младић (касније сам сазнао, Брис Татон) скаче са платоа Обилићевог венца и пада поред мене. Одмах сам му пришао, био је повређен, али свестан. Убрзо је дошла Хитна помоћ“, наводи очевидац у свом исказу.

Он тврди да приликом пада Татона нико није био поред њега, нити на степеништу.

„Када сам га уносио у кола Хитне помоћи рекао ми је: ‘Мај френд’! Са мном је био и колпортер који ми је рекао да је Татон, бежећи од туче, наскочио на жардињеру и прескочио ограду. Видели смо да су у жардињери остали трагови његових патика“, додаје Драган Ц.

Та жардињера је уклоњена после Татоновог скока. „Инспектори су чак инсистирали да променим изјаву и да кажем да је Татон бачен. Нисам пристао и од тада ме у вези овог случаја нико није звао“, пише на крају његове изјаве.

Адвокат Светозар Вујачић, бранилац осуђеног Дејана Пузигаће, који је у бекству, најављује да је овај доказ од пресудне важности да одбрана 15 осуђених навијача Партизана затражи ново суђење.

„У питању је, евидентно, једна од бројних пресуда која је донета под политичким притиском у датом тренутку“ сматра Вујачић.

Казне Ђорђу Прелићу и Дејану Пузигаћи, који се налазе у бекству и за којима су издате међународне потернице, смањене су са 35 и 32 на 15, односно 14 година, Љубомиру Марковићу и Ивану Грковићу са 30 на 13 година затвора, по осам и по добили су осуђени Бранимир Четник и Владан Сувајац, који су раније били осуђени на 14 година, а Милану Вујовићу иста казна смањена је на осам година.

Са 14 и 12 година на по седам година осуђени су Јован Карбић, Драган Томасовић, Стефан Величковић, Милан Тарлаћ и Бојан Матијевић. Степи Петровићу казна је смањена са пет на четири године, на колико је потврђена Дејану Станковићу. Владимиру Бошковићу потврђена је условна осуда од осам месеци затвора с роком провере од две године.

2 replies »

  1. Доћи до имена СВИХ који су учествовали у овој ФАРСИ од суђења, и сачекати ВРЕМЕ за одговорност истих. У међувремену обновити поступак против Наше деце.

    Свиђа ми се

  2. То се знало од почетка. Деца га нису бацила. Знало се да је жути режим уплетерн у све то. Треба дебело да одговара ОН, а деца на слободу.

    Свиђа ми се