Влада

ДРУГА ЗВАНИЧНА ПОСЕТА: Вулин на северу Косова и Метохије


Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин борави на северу Космета где разговара са тамошњим представницима Срба.

27.08.2012 Извор: КИМ

Александар Вулин (Фото КИМ)

Вулин је посету северу Космета започео обиласком општине Лепосавић, а како је саопштено из Канцеларије у 14.30 у Косовској Митровици разговарао са политичким представницима Срба са севера.

У саопштењу достављеном КИМ радију не наводе се теме о којима ће се разговарати, већ да ће након састанка бити изјаве за медије.

Данашња посета је друга Вулинова званична посета Косову и Метохији од како је именован за шефа владине Канцеларије. Средином августа боравио је у Штрпцу, Призрену, Великој Хочи и Ораховцу.

***

27.08.2012 19:04 Танјуг

Срби са севера КиМ подржавају државно руководство

КОСОВСКА МИTРОВИЦА – Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин и представници Срби са севера Косова дали су данас пуну подршку државном руководству за све што ће радити у наредном периоду, а што је, како су рекли, у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1.244 Савета безбедности УН.

Вулин је после састанка с представницима Срба са севера покрајине у Косовској Митровици изјавио да ће Срби са Косова и Метохије активно учествовати у стварању платФорме и постизању општег консензуса о Косову и Метохији, а да за будући преговарачки тим неће бити ништа вазније и ништа прече него да каже да иза њега стоји сто посто Срба.

Вулин је нагласио да Влада Србије и читав српски народ неће учинити апсолутно ништа што може изазвати насиље и да се неће никада служити насиљем као средством за постизање боље преговарачке позиције. Осврћући се на могућност да Словачка посредује у будућем дијалогу између Београда и Приштине, Вулин је оценио да је рано говорити о томе, али да је свака добра услуга врло радо прихваћена са српске стране.

Он је додао да Србија поштује став Словачке која није признала Косово као државу и да је Београд већ изнео идеју да УН треба да буду више ангажоване по питању преговора о Косову и Метохији.
„Забринути смо што поједини представници Приштине будуће разговоре условљавају, па чак говоре и о њиховом обустављању, јер после сваке такве изјаве имамо за последицу да је неки повратник пребијен, да је покушано његово убиство, а неки су чак, нажалост, и убијени“, рекао је Вулин.

Он је казао да види узрочно последичну везу када су питању такве изјаве и такви догађаји, упутивши апел међународној заједници да не дозволи било какво насиље.

Вулин је у Косовској Митровици више од три сата разговарао са представницима Срба из овог дела Косова о актуелној ситуацији у покрајини, а то је био први од оваквих састанака.

Начелник Косовско-митровичког Округа Раденко Недељковић изјавио је након састанка да је договорено са директором Канцеларије за КиМ да буду један тим и да ће дати пуну подршку и Вулину и држави, јер, како је рекао, Срби немају резервну државу.
„Желимо да све проблеме решавамо са званичним Београдом“, рекао је Недељковић.

Поред Недељковића, састанку су присуствовали и председници четири српске општине са севера Косова и председници локалних скупштина и посланици у Скупштини Србије са овог подручја.

***

ФБ страница Канцеларија Космет

1 reply »

  1. Волим овог Вулина. Он ће да нам врати Србе на Космет, убедиће Немце и Американце да оду кући. Србско ће бити што је од Душана остало. Једино што још мора да убеди ове наше које сви називају издајницима, да га подрже у тој намери. Е ако то успе, Вулине, дабогда се оБожио и умножио.

    srb03122010

    Свиђа ми се