Влада

А.Вељић: ПРЕДЛОГ НОВОСАЂАНИМА КАКО ДА ИСПРАТЕ ДОСАДАШЊУ ГРАДСКУ ВЛАСТ ПРЕ НЕГО ШТО КОНАЧНО ПАДНЕ


ФБ белешка Aleksandar Veljic у понедељак, август 27, 2012 у 6:21 по подне

фото: слика ФБ профила

Бивши суграђани, мој и живот многих од вас је на ивици беде, лишен људског достојанства.  Као једини писац о Рацији 1942. и ХОРТИЈЕВИМ злочинима на енглеском језику и неколико књига на исту тему, суочио сам се са гнусним работама заташкавања и дискредитације историјске истине, и то само зато што та истина, српска Војводина и наша српска Отаџбина нису за продају, цепање и раздор међу Србима са обе стране Дунава!  Зато вам предлажем да ових неколико дана пре заседања градске скупштине учините нешто једноставно, моћно и речито, а то је:

Од сутра 28. августа до заседања градске скупштине, сваке вечери од 21 до 21.30 часа отворите широм прозоре и тачно у 21 час пустите гласно пола сата песму „Пада влада“ (на Интернету – http://www.youtube.com/watch?v=tRl9Nu_YFu8).  Песма обилује симболима: „сенка ти је бела“ асоцира на невине јануарске жртве, а „већ су пале многе власти“ одзвањаће у ушима и садашње и будуће власти као сведочанство.  Ништа не кошта, па улепшајте себи ових неколико дана.  Нека не оду тек тако као да је Нови Сад град мртвих, у шта су га они претворили затревши много тога лепог, племенитог и истински патриотског.  Између осталог, затрли су жртве НОВОСАДСКЕ РАЦИЈЕ, њихову патњу, бол, број и идентитет.  Нека чују да смо живи, ми данашње жртве њихове недомаћинске, антисрпске, антиисторијске и антиевропске власти која је од „српске Атине“ начинила несрпску варош са назовиевропским вредностима.  Нека ових неколико дана слушају да „већ су пале многе власти, па ћеш и ти драги (ставити име по жељи) пасти“.  Нека чују и упамте „српску Атину“ која је доживела пад на најниже гране захваљујући њиховој власти.   

 

„Слога биће пораз врагу, а најјачи српству град!“

3 replies »

  1. Хвала А. Вељићу за текст, а будућој власти у Н.Саду да се узме у памет и не издају Српски народ у Војводини, као неки, што издадоше ВОЈУ, у хагу.

    Свиђа ми се

  2. Ova vlast se zali da ce ovi sto preuzimaju vlast,da otme novi sad samo zbog budzeta,jer ,kazu da su ostavili preko 6 milijardi dinara.A ja licno mislim da su i jedni i drugi hohstapleri veliki i lopuze.Lopov,lopova uzjahao,pa lopovom juri lopova!

    Свиђа ми се

  3. Размислићу и о ширем контексту поруке, хвала ти драги пријатељу, више људи уноси више погледа на заједнички проблем, у томе је чар заједничког дружења, срдачан поздрав, Никола

    Свиђа ми се