НЕМАЧКА КАТОЛИЧКА ЦРКВА ПОДНЕЛА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СЛЕДБЕНИКА РУСКЕ ПАНК ГРУПЕ “PUSSY RIOT”… (РусијаДанас- ФБР превод)

PUSSY RIOT 2.0: НЕМАЧКА КАТОЛИЧКА ЦРКВА ПОДНЕЛА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СЛЕДБЕНИКА РУСКЕ ПАНК ГРУПЕ…

Russia Today: 24 August, 2012, 14:02
СРБски ФБРепортер превод- М. Новаковић

(10.7Mb)embed video (ВИДЕО СНИМАК ИНЦИДЕНТА- ВЕРЗИЈА ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ)

Казна од три године затвора све више постаје реалистични проспект за неколико немачких следбеника руске панк групе “Pussy Riot”. Католичка црква је поднела кривичне пријаве против скрнавитеља Келнске катедрале, који сада могу да очекују и веће казне затвора од својих “руских идола”.

Три вандала су оптужени за ремећење верске службе, дело за које немачки закон прописује казну затвора до три године.

“Право на демонстрирање не може да буде изнад права на религијске слободе и религијских осећања црквене заједнице”- Изјавио је “викар” Келнске катедрале за немачке новине “Frankfurter Rundschau”

Као што знамо, три женске чланице “Pussy Riot-a” су осуђене на двогодишње затворске казне због хулиганизма у форми контраверзног “перформанса” у руској катедрали “Христа Спаса”. 

“Спокојство Келнске катедрале је нарушено- ми то не можемо и не желимо да прихватимо”, изјавио је “викар” Роберт Клајн франкфуртским новинама.

20 августа, три немачка грађана- два мушкарца, старости 23 и 25 година, као и једна 20 годишња жена- су извршили “препад” на катедралу у граду Келну, да би тамо извели “перформанс” унутар олтара, на веома сличан начин како су то урадили њихови “руски идоли”(Pussy Riot).

Били су и обучени у стилу “Pussy Riot-a”, са обојеним ски-капама (балаклавама) навученим преко лица.

Узвикивали су “слогане”, делили летке и “певали”. Унели су у катедаралу и “банер” на коме је писало: “Ослободите Pussy Riot и све друге ухапшенике”.

Њихова “представа” је трајала мање од једног минута, када су их из катедрале избацили црквени чувари.

Истовремено 20 августа, је забележено више “Pussy Riot” протеста широм Немачке, на дан када је објављена московска пресуда чланицама “Pussy Riot-a”.

Бискуп келнске катедрале, Хајнер Кох, који је присуствовао скрнављењу свог храма, након инцидента је обећао да ће у својим молитвама “споменути” не само келнски инцидент и његове починиоце, већ и “Pussy Riot”, као и све руске вернике.

Случај келнских следбеника руске групе “Pussy Riot” јасно демонстрира у пракси Божју заповест: “Не прави себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити”- бар не, пре него што претходно проучите Кривични закон… 

Извор: http://rt.com/news/pussy-riot-cologne-cathedral-463/

Превод: Миодраг Новаковић

Still from YouTube video
Still from YouTube video
Still from YouTube video
Still from YouTube video
Still from YouTube video
Still from YouTube video
————————————————-
Advertisements

One comment

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s