Никола Алексић

Никола Алексић- Јавни захтев министарки омладине и спорта Републике Србије


Јавни захтев министарки омладине и спорта Републике Србије

среда, 15 август 2012 09:19

На основу међународне бламаже којој нас је изложио Олимпијски комитет Србије на протеклим Олимпијским играма у Лондону, захтевамо од Министарства омладине и спорта Републике Србије хитно и неодложно смењивање целокупног Олимпијског комитета Србије.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

На протеклим Олимпијским играма у Лондону Република Србије је била једина држава од скоро две стотине учесника која није имала на службеним свечаним оделима, нити на спортским дресовима, исписано име државе порекла на свом званичном, Уставом утврђеном писму.

Српски олимпијци у одећи без државних обележја

Описано непоштовање Устава сопствене државе од стране Олимпијског комитета нанело је неизбрисиву мрљу на имену матичне државе спортиста послатих на Олимпијаду да се боре управо за име и знамења своје државе. Овај међународни скандал је нанео и незаслужену сенку на одличјима која су наши спортисти освојили у спортској борби за углед своје државе. Зато овај захтев није поднет за време спортских такмичења на Олимпијади, да не би додатно оптеретио наше спортисте који су на најбескрупулознији начин злоупотребљени ради ширење непријатељске пропаганде.

На основу чл. 10 став 1 Устава Републике Србије, недвосмислено је утвђено да су српски језик и ћирилично писмо у службеној употреби. Свако својевољно тумачење или непоштовање одредби Устава Републике Србије мора да сноси последице, посебно уколико је то урађено од стране државног органа или именованог тела државног органа.

Описана бламажа Србије је представљала увреду за све становнике Србије који су били лишени свог писма на службеној одећи својих спортиста на светској арени који су се срчано борили за знамења своје земље. Службено писмо и језик српског народа, утврђених Уставом, свакако представљају знамења Републике Србије која се не смеју негирати, ниподаштавати и бацати под ноге.

Дужан сам упозорити Наслов, уколико изостане реакција на поднети Захтев, покренућу иницијативу за Ваш опозив из Владе Србије и поднети кривичну тужбу због вређања националних осећања српског народа.

С поштовањем,

Председник

Никола Алексић, с.р.

Еколошки покрет Новог Сада

На модној ревији представљена одела српских олимпијаца ( без државних обележја)

Категорије:Никола Алексић

2 replies »

  1. ОВАЈ ЖИВАДИН, ПОТКИВАЧ РАСКОВАО ЈЕ СВОЈ МОЗАК!

    Гдин Алексић је урадио и написао праву ствар. Честитам му!

    Свиђа ми се

  2. Да се дода и ово, брука је за Србију , што и ове две женске су биле на олимпојади, а да пртеходно не иѕложе своје ноге суцу , то значи као да сунце у Србији не сија , или из религиозних разлога забрањено је женама да се голе излажу сунцу.. Да се не шаљу неосунчане женске на олимпијади.

    Свиђа ми се