АУТОРИ

Лепеначка ноћ оца Василија – диверзантски упад еп.Давида крушевачког у манастир


– Преосвештени владико, с обзиром на отворено декларисање патријарха Иринеја као екуменисте и пацифисте, и на одобравање ове јереси и безакоња које се спроводи у нашој Цркви од стране појединих пастира, архијереја, намесника и пароха, не пристајући на ту јерес и чувајући своје душе од ње, ми доле потписани се од ње и од оних који је посредно или непосредно подржавају, ограђујемо. Пошто се Ваше преосвештенство ничим не ограђује од поменутог јеретичког отуђења административног врха СПЦ, већ, напротив, спроводи богослужбене реформе, које су као црквенорушилачке новотарије претходница у улазак цркве у духовну тмину, богоодступничке јереси и екуменизма… – између осталог изговорила је игуманија манастира Вазнесење Јелена у јавном писму које је прво прочитала пред верницима на дан манастирске славе, а онда послала жичком Хризостому.
ОТВОРЕНО ПИСМО ОВЕ ЧИСТЕ ДУШЕ МОНАШКЕ, ДУХОВНОГ ЧАДА ОЦА САВЕ ВАЗНЕСЕЊСКОГ ГОВОРИ О ДУБОКО ПОРЕМЕЋЕНОМ ЦРКВЕНОМ ПОРЕТКУ У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У СРБИЈИ ДАНАС.

И то траје. Исто као и прогони, забране свештенослужења и протеривање честитих монаха који ПОШТУЈУ КАНОНЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, од стране оних који се „свим силама и на разне начине боре да се приближе сестринским ватиканским црквама“ и при томе мењају све што се никако не сме мењати у поступању према Господу и према народу србском.

14.08.2012. ФБР аутор Биљана Диковић

Свети владика Николај Србски († 1956. г.): „Шта је Европа? Јерес. Најпре папска архијерес, потом лутеранска јерес, па калвинска, па суботашка и тако скоро без краја. Конац свих тих јереси завршава се атеизмом, тј. безбожницима европским, каквих није било ни по броју нити по јарости никад и нигде у историји човечанства. Дакле: првенац архијеретик, а мезимац архибезбожник. Како може такав град опстати? Коме може служити за углед тај нови Јерихон? Никоме осим глупацима. Али откуд да се међу тим глупацима нађу и Срби?…“

О овој теми има доста написаног, писали су Свети, часни оци, монаси, писао је и народ, како је ко умео, а да би се боље разумело, и протест против промена је свакодневни.
ЈЕР, КАДА СЕ ДОГАЂА ДА ЈЕДАН ПО ЈЕДАН МОНАХ БУДЕ ПРИНУЂЕН ДА НАПУСТИ МАНАСТИР? СТВАРНО ЈЕ  КРАЈЊЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ОЗБИЉНО ЗАБРИНЕМО И НЕШТО КОНКРЕТНО УРАДИМО ЗА ОПСТАНАК СРБСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ДАНАС У СРБИЈИ… Сигурно је једно – они који греше и крше каноне СПЦ ОСУЂУЈУ – оне који су исправни и поштују исте те каноне називајући их НЕПОСЛУШНИМА И ПРОТЕРУЈУ ИХ.
ЈОШ ЈЕДНО СВЕДОЧЕЊЕ О ТАКВОМ ПОСТУПАЊУ ДОГОДИЛО СЕ У КРУШЕВАЧКОЈ ЕПАРХИЈИ.

У НАСТАВКУ ВАМ СВЕДОЧИМ О ДОГАЂАЈУ, извор познат редакцији, О НОЋИ У КОЈОЈ ЈЕ О.ВАСИЛИЈЕ МОРАО ДА НАПУСТИ МАНАСТИР ЛЕПЕНАЦ, пре неколико дана, о чему смо објавили кратку ВЕСТ., А ПОД ПРИТИСКОМ ЕПИСКОПА ДАВИДА КРУШЕВАЧКОГ.

„У старија времена, када су групе хришћанских мученика страдали за веру јеванђелску, сви остали хришћани притицали су им у помоћ. Једни су их обилазили по тамницама, други им слали дарове, трећи се бринули о деци њиховој или о старим родитељима, четврти су се молили Богу за њих.
И ти тако чини! Кад се неки брат твој бори за веру јеванђелску, веру Свету православну, притеци му у помоћ и пружи му помоћ, да лакше иде. Помози му или руком, или језиком, или молитвом и добром жељом пред Богом. И сви тако нека чине. Јер његова борба, твоја је борба, и његова победа биће твоја победа.“
+ Свети владика Николај Орхридски и Жички +

+++

„А ништа није скривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати. Зато оно што у мраку рекосте чуће се на виделу: и што на ухо шаптасте у одајама, проповедаће се на крововима.“ (од Луке 63 гл. 2 ст.)

На дан 30/17. увече у 22 часа уочи празника Деспота Стефана ктитора ман. Лепенца у манастир упадају јуришници Давидови. Пошто у манастиру не затичу никога они сами отварају конак специјалним кључевима, узимају кључ од цркве и отварају је. После тога долази настојатељ манастира јеромонах Василије и затиче их у манастиру. На питање ко је отворио конак и цркву не добија одговор. Разлог таквог упада у манастир епископа крушевачког је разрешење настојатеља манастира Лепенца о.Василија који „њему није послушан, његовој екуменској и папској подобности“.
И замена настојатеља се врши ноћу: прочитавши њихове срамне одлуке о замени настојатељу о.Василију, који је 14 година водио овај манастир, и верно служио Богу и народу – „За наследника манастира изабирају Николаја, монаха стрмачког, који се лажно представља мирским именом Небојша, а то потврђује о.Давид. Постављањем ожењеног монаха који живи са женом и с њом има дете у безаконој вези представља сраман чин незапамћен у историји цркве Христове. Ово је дело, које има за циљ увођење безакоња прикривено епископским благословом. Овим чином руши се црква Христова, уводе се саблазни и безакоње, а тиме разоткривају своје екуменске бриге о свим црквама Божијим, рушећи праву веру.“

Живећи помрачени грехом они својим деловањем ноћним сакривају праве намере – рушење цркве… постају грабеж, вуци у овчијим кожама и лажни пастири. Њихово главно оружје је лаж. Зато је међу њима јеретицима (види се по сталним деловањима) такмичење ко ће оригиналније и веће безакоње извршити, а истину погазити. Њихово је напредовање као у паклу. Тиме доказују коме служе и коме верују.

Тренутна брига им је довођење папе у Србију, па у том смислу: „Ми смо решили да све режемо“ – рече еп. Давид… Рокови се приближили, па пожурили да изврше издају ревнујући у том смеру.

А на том екуменском путу – сметају они монаси који храбро сведоче проповедајући веру своју Свету. Па су чврсто решили да их уклоне из манастира, да их попљују и тако оклеветане гоне. Заборавише речи Господње: „Блажени изгнани правде ради, јер је њихово царство небеско.“

Преумили су ти екуменисти, жао ми их је, да су они мали богови или неке мале папе, па утонули у свејерес – називају себе црквом!
Настојатеља манастира Лепенца, часног јеромонаха о.Василија заменили су јер са њима не саслужује, „не иде на њихове прославе“, не трчкара за њима. Упали у свејерес и друге увлаче у њу… терајући их на слепу послушност притисцима и уценама.

Они – који су непослушни Саборима СПЦ и уносе немир, поделе, раздор – траже послушност дрско прогонећи непослушне њима: оне који храбро исповедају веру Свету, оне који се не боје никаквих екуменских незаконитих одлука, оне који стоје на темељима вере Светих отаца не померајући границе које они утврдише…

Због овога је храброст и узвишено дело данас непослушан непослушнима бити, а Богу бити покоран и Светој цркви.

Нека благи Бог данас сачува сваку благочестиву душу од лажних пастира, да би свако добио праведну плату од Спаситеља нашег, коме нека је част и слава у све векове векова. АМИН.

+++

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

ЕКУМЕНИЗАМ У ЕКСПАНЗИЈИ, НА СЦЕНИ ЈЕ МЕТОДА ЗАСТРАШИВАЊА: Епископ крушевачки Давид (Перовић) са неколико телохранитеља данас по подне упао у манастир Љубостињу и застрашивао Мати игуманију и монахиње!

7 replies »

 1. Vise od dvije godine me muci situacija koja se odvija u nasoj SPC. Sve sam mogla povjerovati, ali da su se u nasu Svetzosavsku crkvu uvukli paraziti i iznutra je grizu, veoma mi je tesko. Neka nas vaskrsli Hristos pomogne i ublazi mukle svim monasima i monahinjama koji su sztali u odbranu Pravoslavlja i Svetosavlja, takodje i blagocestivom SRBskom rodu koji ih bodri i pomaze.

  Свиђа ми се

 2. Сви апостоли Христови заврсили су свој живот на земљи као мученици јер их народ или није разумео или су мислили да у њима вере нема, па да не трују народ треба их уклонити. Е па браћо драга изгледи су а дела им тако говоре да ће и ови данашњи тако завршити, јер је тако заповеђено,Да они који рода не доносе има да се посеку и баце у пећ огњену. Истина је да је тако било јер је тако записано.

  Свиђа ми се

 3. У тами се слабо види.Дан је светлина, ноћ је ноћ,тама!Но ништа неће бити сакривено већ свима познато када за то дође време.Господар времена ће прекратити време и свима који по тами ходе, па ће се видети њихова дела као на дану.
  Зашто прогони?Народ не зна ни ко је, ни где је, нити која је његова улога у кратком земаљском животу.Већина,на жалост, нашег народа, је обезбожена, неутемељена у вери, млака, слаба, маловерна, рачунджијски расположена према свему.Ето простора за рад!
  Народе Србски,Православна вера је твој живот и овога и онога света!
  Чисто православље је твој вид, твоје срце, твоја душа, твој живот, твоја будућност у вечности! Устани,тргни се,пробуди се из сна!Види шта ти се дешава.Бранимо истину, чувајмо чистоту вере.Залуд нам је живот и време на земљи колико год да траје ако издамо веру!Издали смо Светог Саву, издали смо претке, издали смо себе а и своје потомке!
  Ето нам примера борбе за веру, истину,нашег оца Василија.
  С вером у Бога и молитвама Светога Саве и свих светих устанимо из дубоког сна!Истина је непобедива,необорива!Векови сведоче!
  Истина ће победити!Бог је изнад сваке лажи и таме!
  Не плашимо се ничега и никога до Јединог Бога!

  Свиђа ми се

 4. језуитима се много нешто жури. истиче им уговор са америком. чим се проговорило о овоме у цркви значи да је дошло дотле да више не може да се ћути. сада ће уследити одговори са супротне стране да су у ствари они који говоре о томе прекршили каноне итд. али у пословима духа нема политике. варају се сви који мисле да политика може да истраје на свом путу искорењивања хришћанства. творац је много већи него што можемо да замислимо. него се плашим да је и њему додијало оволико богохуљење и да ће да ресетује свет.

  Свиђа ми се