ВЕРА

ДЕСЕТ ВАТРОГАСНИХ ЕКИПА ИЗ СРБИЈЕ НА СВЕТОЈ ГОРИ


ВРАЊЕ – Пола сата иза поноћи, кроз Врање је, на путу за Грчку и Свету Гору, прошла колона од десет ватрогасних возила са 49 ватрогасаца из Србије.

10.08.2012. Танјуг

Бојан Гламочлија, портпарол и координатор у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије, рекао је Танјугу да је ова екипа формирана хитно на основу договора влада Србије и Грчке, како би се помогло у гашењу ватре на обронцима Свете Горе.

„У овој колони, која је формирана за свега неколико сати, налазе се десет ватрогасних екипа из Београда, Смедерева, Јагодине, Ужица и Ниша. Опремљени смо тако да можемо ефикасно да заштитимо људе и имовину како не би у опасност дошао и манастир Хиландар на светој Гори“, рекао је Гламочлија.

Вођа ове екипе је Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно спасилачке послове, потврдио је да ће македонске власти ову колону спровести до границе са Грчком, одакле ће их, негде у зору, преузети грчке колеге и одвести до Свете Горе.

Премијер Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас приликом посете Гучи да су грчке власти прихватиле понуду Србије и да ће неколико ватрогасних екипа хитно кренути да помогну у гашењу пожара на Светој Гори.