АУТОРИ

РАДИШИЋ: Владари из сенке (14): Бушови – припадници Реда ,,Лобања”


Владари из сенке (14): Бушови – припадници Реда ,,Лобања”

ПРАВДА| 4. АВГУСТ 2012. | 10:41

Проф. др Светозар Радишић

 

ФЕЉТОН- ИЗВОДИ ИЗ КЊИГЕ ПРОФЕСОРА ДР СВЕТОЗАРА РАДИШИЋА: „НЕСТАНАК ВЕЛИКОГ БРАТА 2012“...

Како до књиге: Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.

Чињеница је да челници мање од 100 врхунских компанија, у густој мрежи с јаким приватним клубовима, увезани заједничким школовањима, браковима и чланством у тајним братствима, организацијама и групама, као што су Савет за спољне односе, Ред Лобања, Група Билдерберг, Трилатерална комисија и Пословни сенат, одлучују ко ће заузети челна места у администрацијама широм света, посебно на челу великих сила.

Зато није чудно што је компанија Уједињених Арапских Емирата купила британску фирму „Peninsjular end orijental stim nevigejšn” и тиме преузела главнину послова у лукама Њујорка, Њу Џерсија, Филаделфије, Балтимора, Мајамија и Њу Орлеанса. Главни заштитник те куповине био је Џорџ Буш Јуниор, о чијем повезивању с Арапима у бизнису постоји документарни филмски запис. Највише га компромитује веза с породицом Осама бин Ладена, а остаје отворено питање како је могуће да у најорганизованијој земљи света случајно буде уништен његов досије о војној служби.

Инаугурација председника САД коштала 14 милиона долара

Када је Џорџ Буш Јуниор поново победио на изборима за председника САД, остало је записано да је за инаугурацију 43. председника САД за славље у Белој кући утрошено 14 милиона долара. Наравно, непристојно је и помислити колико би се гладних људи заситило на његовој трпези. А и незаборавни ватромет је приличио само најимућнијима у најмоћнијој земљи света.

Иако су амерички председници чувени по гафовима, Џорџ XLIII остаће забележен у историји. У говору нацији рекао је да је постигнут велики успех у Ираку и да ће Ирак бити расадник демократије за Блиски исток. Тврдња да је од Ирака начинио савезника пример je друштвеног лудила, јер није само он крив што је то могуће рећи. Изрекао је то упркос сталним атентатима у Ираку и десетинама свакодневних убистава недужних и бројних самоубистава. А познато је да му је једини „савезник” у Ираку под притиском намештени премијер, школован за то место – у „Америци”, у Централној обавештајној служби. Затражио је од Конгреса да се Пентагон овласти да се супротстави „птичијем грипу” и нападима урагана. Изрекао је незаборавну империјалистичку паролу: „Никада нећемо прихватити ништа мање од комплетне победе”. Чувена је његова упозоравајућа изјава: „Док сам врховни командант, САД неће устукнути пред непријатељем”.

Сила Бога не моли

Ратоборни нафташ је поводом непотписивања Споразума из Кјота, ради спасавања планате од загађивања, изјавио: „Не желим да учиним ишта што би могло наудити америчкој економији”. За њега су карактеристичне изјаве у којима стварност изгледа тумбе. На пример, успео је да изјави: „Сад је јасно да међународна заједница неће толерисати претње Техерана”, а сви у свету знају да САД непрестано прете Техерану.

Да председник САД може постати свако ко има „добру залеђину” показује податак да се Џорџ Буш Јуниор више налазиo у разним одмаралиштима и на шеталиштима него у радном кабинету. А јасно је колико је била јака његова подршка, будући да је успео да смени шефа федералних резерви Алена Гринспена, који седи у фотељама неколико најмоћнијих тајних друштава.

Да ли је папа уистину био шампион слободе

Наименовао је Џона Болтона за амбасадора САД у ОУН иако Болтон није именован у Сенату, јер демократе мисле да је прост и ратоборан. За време олимпијаде 2004. одбио је традиционално „олимпијско примирје” у рату у Ираку. Када је умро папа Јован Павле Други, похвалио је папу да је променио курс историје и „задужио” га речима: „Био је шампион људске слободе”. Био је при том детиње забораван, јер је сметнуо с ума учешће Карла Војтиле у јеврејском логорашком погрому и, истовремено, веома коректан, будући да је потиснуо у заборав папину критику упућену администрацији Сједињених Држава. Наиме, тај папа је замолио САД да прекину са тероризмом, бомбардовањима и криминалом и да не изгладњују поједине народе у свету.

Сви се питају да ли је реч о охолости и гордости или о нечему другом. Само једном се нашао на „осетљивој правној ваги”, због одлуке о политичком шпијунирању после 11. септембра. Председник САД признао је да је потписао наредбу којом је дозвољено прислушкивање људи у САД: „Таква одлука је била од виталне важности у одбрани САД од напада терориста”. Било је то наивно тумачење кршења Устава. Наравно, ништа се није догодило.

Илуминати у стварању света незнабожачких држава

Међутим, све се прашта председнику САД чим се сазна да су Џорџ Буш Јуниор, његов отац Џорџ Буш Сениор и раније његов деда Прескот Буш познати припадници Реда „Лобања”. Они на својим тајним светковинама носе симболе које су некада носили темплари.

Џим Марз тврди да је службени амблем реда заправо грб илумината, што је веома значајно за оне који су свесни моћи илумината. Након разматрања утицаја реда на подручју спољне политике, финансија, образовања и вере, теолошки писац и издавач Текс Марз (Џимов презимењак) патриотски је завапио: „Ред ‘Лобање’ мора се раскринкати до краја – он је велика опасност за слободе и уставна права америчке нације”. Руски истраживачи и аналитичари сматрају да Џорџ Буш Јуниор, као и већина светских руководилаца, настоји да створи свет незнабожачких држава.

Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.