ДЕШАВА СЕ...

ШТРПЦЕ – ИНСТИТУЦИЈЕ СРБИЈЕ СПАСИЛЕ ЖИВОТ ШИПТАРУ!


ИНСТИТУЦИЈЕ СРБИЈЕ СПАСИЛЕ ЖИВОТ ШИПТАРУ

ЧОВЕКОЉУБЉЕ НА ДЕЛУ – ОСТАЦИ ИНСТИТУЦИЈА СРБИЈЕ НА КОСОВУ ПОМАЖУ ГРАЂАНИМА ЈУЖНЕ ПОКРАЈИНЕ БЕЗ ОБЗИРА НА НАЦИОНАЛНОСТ

КОХА ДИТОРЕ ПРЕЋУТАЛА ДА СУ У ПИТАЊУ ИНСТИТУЦИЈЕ СРБИЈЕ
(Цивилна заштита и Дом здравља Штрпце)

ФБР, Глас Косова и Метохије

(Вест је изворно објавила Коха Диторе 18.07.2012)

У Драјковцу у близини Штрпца, преврнуо се камион – нема жртава.

Штрпце, 18.јул – Спасилачке екипе Дирекције за јавну службу Штрпца, после брзе интервенције, успели су да спасу живот једном унесрећеном 29-годишњаку, који је упао у амбис и више од сат времена био прикљештен  у кабини камиона.

Случај се десио у среду послеподне на главном путу који води за Штрпце, тачније у селу Драјковце, тако што је камион десетотонац типа «Ман» са таблицама РКС, власништво предузећа «Алко Импекс» из Косова Поља, скренуо са пута и преврнуо се неколико пута, у јаругу дубине 5 метара.

Како је објавила полиција, возачкамиона је Фатон Пацоли (1983) из Косова Поља. Он је возио камион главним путем за Штрпце. Неочекивано, камион је скренуо и преврнуо се неколико пута. Захваљујући срећи (Срби би рекли «захваљујући Богу») и брзој интервенцији спасилачке екипе возач је спашен. Директор Дирекције за заштиту и спасавање Штрпца, Синиша Будурић и шеф сектора ове диредирекције, Афет Хасани, чим су чули за вест одмах су реаговали. На место догађаја довели су разне екипе које су дизалицама и другим оруђем успели да извуку живог возача. И доктори Дома Здравља Штрпце су били на месту догађаја. Како су они објавили, повређени је имао неколико телесних рана, али без опасности за живот. После прве указане помоћи лекара из Штрпца и захваљујући помоћи КФОР-а, унесрећеник је послан на даљи третман. Полиција каже да не зна разлог несреће и случај је под истрагом.