АУТОРИ

РАДИШИЋ: Владари из сенке (9): Свет ће имати 400 држава…


Владари из сенке (9): Свет ће имати 400 држава

ПРАВДА | 29. ЈУЛ 2012. | 14:37

Проф. др Светозар Радишић

ФЕЉТОН- ИЗВОДИ ИЗ КЊИГЕ ПРОФЕСОРА ДР СВЕТОЗАРА РАДИШИЋА: „НЕСТАНАК ВЕЛИКОГ БРАТА 2012“...

Како до књиге: Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.

Сједињене Америчке Државе ушле су у нови миленијум као једина суперсила, што значи да доминирају планетом у економској, политичкој и војној сфери. Неспорно је да је одговорност америчке администрације, у коју су угравирани мегакапиталисти, у вези с будућношћу света велика и да су њени избори тешки.

Светској јавности је познато да су вашингтонски и њујоршки званичници одлучили да остваре планетарну доминацију и задрже постојећу технолошку и, посебно, информатичку предност. Бивши амерички секретар за одбрану Вилијам Коен, говорећи о тој теми, није ни покушао да прикрије похлепу. Наиме, рекао је да америчку одговорност и могућности избора „прате велике користи и добре прилике”.

Свет освајају ,,мистер доларом”

Наравно, грамзивост поседника мегакапитала, који креирају „нови светски поредак”, и њихових пиона типа Коена могуће је препознати међу увреженим људским пороцима о којима је писао свети Јован Лествичник: „Посрнули човек виче ‘не радим добро’ и усрдно наставља исти грех. Устима се моли против греха, а телом се за њега бори. Мудрује о смрти, а живи као да никад неће умрети. Уздише због растанка с овим светом, а дрема као да је вечан. Расправља о уздржавању, а мисли само на то како да угоди стомаку…” Вероватно се, стога, многима чини да је суштина „новог светског поретка” (неза)ситост силника.

Осионом понашању америчке администрације допринела је америчка нација, која није одолела победничкој еуфорији. Медијски „обрађена”, стекла је убеђење и уверење да има разлога да слави због историјских токова догађаја. Зато сада опуштено ужива у томе што је, како њена администрација тврди, „остварен мир у кући и тријумф вредности извезених у иностранство”. Тако је на крилима успеха и војних победа зачета идеја „ширења демократије”. Наравно, то се „поклопило” с идејама и интересима мегакапиталиста да „мистер доларом” освоје свет. Резултат похода на исток требало би да буде више од 400 државица, које ће настати, према речима Бутроса Галија, „уситњавањем” 200 садашњих држава.

Финансијско оружје и вируси

На тај начин најављен је „трилатерални поредак држава”, у којем ће основна оружја за стварање „златне милијарде становника” бити „апсолутно финансијско оружје”, електромагнетно оружје, „невидљива технологија” и вируси. Врхунски српски интелектуалац Драгош Калајић је у вези са једним од планова „светске владе” написао:

„Вашингтонско порекло Венс-Овеновог плана је осведочено огромном диспропорцијом између тежина два потписа формалних аутора. Сајрус Венс је доајен Савета за спољне послове (Counsil on Foreign Relations), установе интернационале лихварског капитала, под патронатом велебанкстера и председника Трилатералне комисије (‘тајне надвладе света’) Дејвида Рокфелера, која већ деценијама снабдева спољну политику САД главним кадровима, директивама и плановима закључно с пројектом Новог светског поретка. На другој страни поредбе је заступник Европске заједнице лорд Дејвид Овен, пропали политичар, коме ни британска јавност на изборима није указала никакво поверење. Предочена диспропорција је само један од мноштва симптома жалосне подређености Европске заједнице политици ‘атлантиста’, вековних непријатеља Европе и Европљана.”

Свемоћном НАТО-у нема ко да суди

Један од наслова почетком 2000. године „говори” сам за себе: „Интервенција НАТО на СФРЈ и СРЈ уздрмала је принципе међународног права”. Евентуални неупућени гост ове планете вероватно би помислио да је НАТО нека држава и да су СФРЈ и СРЈ две државе, и не би могао да поверује да је неко смислио планетарни монструозно моћан војни инструмент за довођење у ред држава ради успостављања лихварског мондијалистичког поретка. Још мање би разумео да се тај „инструмент” толико осамосталио и „изродио”.

Речи Петера Хандкеа да би НАТО сада требало да бомбардује Беч (због уласка у аустријску владу странке екстремних десничара Јерга Хајдера) а потом Москву (због ракетирања Грозног), сви знају, само су „интелектуални лупинг” и „језичка вежба”. Уосталом, свемоћном НАТО-у нема ко да сугерише и суди, будући да су најмоћнији судови под његовом контролом (читај: НАТО прописује критеријуме за Хашки трибунал, хвата оне које сам осумњичи, чува их и наређује шта да се са њима у Хагу и после Хага чини). Упркос бројним и технолошки веома напредним медијима, ретки су људи који знају да НАТО не финансирају земље чланице Алијансе, него мегакапиталистичке фондације. У недостатку тежих речи, оно што чини милитантни НАТО својим интервенцијама експерти су назвали „технолошки фашизам”.

(Сутра: Зло не може без лажи)

Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012.“ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.