АУТОРИ

РАДИШИЋ: Владари из сенке (5): HAARP – шта Американци крију на Космету?


Владари из сенке (5): HAARP – шта Американци крију на Космету?

Преузето са Правде| 23. ЈУЛ 2012. | 9:34

ФЕЉТОН- ИЗВОДИ ИЗ КЊИГЕ ПРОФЕСОРА ДР СВЕТОЗАРА РАДИШИЋА: „НЕСТАНАК ВЕЛИКОГ БРАТА 2012“...

Како до књиге: Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.


Проф. др Светозар Радишић

Према досадашњим сазнањима експерименти слични онима у оквиру пројекта HAARP регистровани су на следећим локацијама: Арецибо (Тихи океан), Душамбе, Горкитy, Хипас (Северна Америка), Монцхегорск, Сура (јужна Азија) и Тромсо (Норвешка). Занимљиво је да су наши научници на посредан начин потврдили могућности система стационираног на Аљасци. Наиме, у студији о геофизичком рату навели су да „јаким радио-предајницима могу да се створе електрични таласи у шупљини између јоносфере и првобитних слојева на Земљиној површини”.

У студији је посебно наглашено да се подешавањем тих таласа на фреквенцију можданих емисија човека могу пореметити мождане перформансе, а тиме изазвати промене у понашању за дужи период. Објављено је и посебно упозорење да се таквим дејствима може ослабити борбена способност противника.

Таласи могу да онеспособе противника

Да би се схватила опасност од наведеног пројекта требало би да се подсетимо на опсег фреквенција у оквиру којег се може утицати на мозак и изазвати промена његових различитих менталних стања. Наиме, на мозак активно утичу сва зрачења у опсегу од један до 50 херца.

Бета таласи (13–30 Хз) утичу на тзв. бета стање мозга, односно нормално дневно будно стање; алфа таласи (8–12 Хз) на стање спокоја и потпуне релаксације; тета таласи (4–7 Хз) на стање поспаности (дремежа), и делта таласи (1–3 Хз) утичу на мозак у стању дубоког сна.

Доктор Велимир Абрамовић је још 6. априла 1995, у интервјуу за часопис „Шесто чуло” под насловом Београд нови Јерусалим рекао: „Постоје фреквенције које мењају расположење, али се њихова модулација држи у тајности. Примера ради, фреквенција од два до три херца изазива малодушност, поспаност и умор, а 11 до 13 херца осећање прилива енергије, агресивност и повећање радне способности. Уређаји за евентуални електронски рат на том принципу могу емитовањем различитих фреквенција да онеспособе противника”.

Лабораторија Робинс АФБ (Атланта) изазива масовна убистава

Када се то зна, забрињавају подаци које је у својим радовима навео руски научник Анатолиј Мартинов, који тврди да више од 80 одсто становника Москве и Санкт-Петербурга има синдроме брзог умарања, душевне стешњености и осећања фаталног баксузлука у личном раду. Он не тврди да се на њих деловало електромагнетном енергијом, али сматра да је већина неокортикалних међуљудских утицаја остварена у наведеним опсезима.

С друге стране, познато је да су мерене мождане струје у тренутку слања тзв. телепатских порука у фреквентном опсегу од осам до 13 херца.

Према научним истраживањима на мозак се може утицати и у другим таласним подручјима. Алекс Константин и Џон Квин објавили су да се у тајним лабораторијама делује на психу људи електромагнетним таласима у опсегу 435 мегахерца, што је, према њиховим истраживањима, равно фреквенцији људског мозга. Они су за масовна убиства, која се дешавају углавном у југоисточним деловима САД, оптужили лабораторију Робинс АФБ, лоцирану у близини Атланте.

С тим у вези постоје подаци да је Тесла предвидео да Земљина кугла најчешће ступа у резонанцу на фреквенцијама реда 10 Хз и да је најнижа резонанца Земље на шест херца.

Звездани тренуци између јаве и сна

Када се те информације „укрсте” с подацима да се људски мозак, када функционише на фреквенцији 10 Хз, налази у стању спокоја и потпуне релаксације (тзв. алфа стању), а на фреквенцији шест херца у тзв. тета стању, односно у стању дремежа, а да је то према истраживањима Николаја Љубимова на додирници између креативне имагинације и звезданих тренутака полудремежа, „између јаве и дубоког сна”, дакле у стању у којем настају највећа мисаона дела, онда је јасно да долази до споја космичке и менталне енергије.

Доктор Велимир Абрамовић из истих разлога верује у бољу будућност: „Балканско полуострво има геомагнетну зону у директној вези са мозгом. Електричне резонанце Земље су ту између шест и осам херца, а то су управо алфа таласи мозга. То је тренутак када из будног стања падате у сан, а мозак може да пропушта нова знања. Ми смо најотворенији за сваку мисао”.

Генерал Вилијам Бил Дејвид, командант америчког контигента у саставу Кфора, на питање новинара “Сведока” Тање Мирјам Бари “да ли америчке снаге имају парапсихолошке тимове и да ли су ‘вуду ратници’ на Космету“, одговорио је: „Свака армија има јединице са парапсихолошким моћима, али их зовемо јединице за пропаганду“. Напоменуо је да те јединице дају податке и потврђују поруке и употпуњују информације са којима америчка армија већ располаже. Њихове поруке објављују се на радио станицама.

Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965