АУТОРИ

РАДИШИЋ: Владари из сенке (4): HAARP – оружје ,,Рата звезда”…


Владари из сенке (4): HAARP – оружје ,,Рата звезда”

ФБР- преузето са ПРАВДЕ | 22. ЈУЛ 2012. | 10:51

ФЕЉТОН- ИЗВОДИ ИЗ КЊИГЕ ПРОФЕСОРА ДР СВЕТОЗАРА РАДИШИЋА: „НЕСТАНАК ВЕЛИКОГ БРАТА 2012“...

Како до књиге: Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.


Проф. др Светозар Радишић

Није једноставно утврдити какви су стварни ефекти употребе електромагнетног оружја и колико су истините застрашујуће приче о нападу на људски мозак. За сада је извесно да су научници „успели” да материјализују системе који користе електромагнетну енергију не само за лечење већ и за раздешавање (обољевање) и уништавање људског организма.

Један од бољих примера за то јесте систем HAARP, настао у истоименом пројекту (High-freљuency Active Auroral Research Project – Програм за активно истраживање јоносфере помоћу високих фреквенција). При томе, под појмом аурора вероватно подразумавају осим јоносфере и светлосне ефекте (као што је, на пример, поларна светлост) и друге феномене који настају пролажењем електромагнетног снопа високе фреквенције кроз различите слојеве атмосфере и посебно кроз јоносферу. Популарни назив пројекта је „Харфа”, а „рекламира га” једна луцидна изрека аутора пројекта, америчког физичара Бернарда Истлунда (Bernard Eastlund), која много казује: „На овој харфи анђели не свирају”.

Од скретања ракета до отварања озонских рупа

Познато је да је пројекат „Харфа”, који углавном производи екстраниске фреквенције (ELF – Extremly Loњ Freљuency, od 0–300 Hz), реализован под патронатом америчке владе и да се Опсерваторија за истраживање јоносфере налази у војној бази удаљеној двадесетак километара од места Гакона у забаченој дивљини Аљаске.

Систем, наводно, може да обезбеди: 1) скретање ракета са трајекторије и заштиту од балистичких ракета са нуклеарним главама; 2) ометање и контролу радио-комуникација, за које се користи јоносфера (високо наелектрисани омотач, који опасује Земљу на висини између 64 и 950 километара) као рефлектор; 3) комуникацију са подморницама и испитивање подземних шупљина коришћњем екстремно ниских фреквенција; 4) ометање „нормалног” рада људског мозга, на одређеној територији, деловањем зрацима врло ниске фреквенције; 5) контролу временских прилика у одређеним регионима; 6) посредно отварање озонских рупа грејањем јоносфере итд.

Таласима се утиче на мозак људи

Намера пројектаната јесте да искористе јоносферу као виртуелну антену за екстремно ниске фреквенције. Они сматрају да се дејством природног магнетског поља Земље на природни ток електрона у јоносфери ствара својеврсна виртуелна антена за емитовање електромагнетних таласа (ЕМТ) са фреквенцијама од осам херца.

Тако произведеним таласима може се утицати на људски мозак, који у тзв. алфа стању (за време психичке опуштености) функционише на тој фреквенцији. Занимљиво је да је др Растко Маглић, професор на Универзитету Колорадо (САД), на предавању одржаном 23. јануара 1998. у Београду, у Галерији науке и технике САНУ, о пројекту HAARP говорио у вези са темом „Нове Теслине технологије – контрола јоносфере”. Његово излагање добија на значају када се зна да је стратег и физичар Дејвид Пит, канадски саветник за развој науке, у књизи ,,У трагању за Николом Теслом” предложио да се истражи примена Теслиног дела у области нискофреквентних електромагнетних зрачења.

На Аљасци прва база ,,ракетног штита

Још је занимљивије да је господин Истлунд заправо покушао да реши питање пласмана природног гаса за компанију ARCO и сетио се да је најбоље да гас остане тамо где јесте, да се искористи за производњу електричне енергије, а да она снабдева суперсистем за уништавање балистичких ракета и контролу временских прилика. То је одгонетнуо и „Њујорк тајмс” када је објавио да ће прва база „ракетног штита” САД бити на Аљасци. Тако је технологија намењена америчком „Рату звезда”, после освежавања знања из области у којој је најпознатији и најпризнатији био и остао Никола Тесла, још на један начин трансформисана у опасно оружје.

Званично, HAARP представља научни програм за проучавање промена у јоносфери и испитивање и коришћење јоносфере за развој система комуникација на ниским фреквенцијама и система осматрања, за цивилне и потребе одбране. Поред наведеног, програм би требало да омогући и друге научне пројекте, као што су: праћење и проучавање глобалног загревања Земље, динамика плазме, смањење озонског омотача, деловање сунчевог зрачења на атмосферу, простирање електромагнетних таласа кроз јоносферу и слично.

Конкретни подаци о HAARP систему (локација, број диполних антена, површина антенског поља, излазна снага, фреквентни опсег, слој јоносфере на који су усмерена зрачења, резултати досадашњих истраживања) објављени су на интернету, али иза тога се крију многе супертајне.

(Сутра: Опасно екепериментисање људима)

Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.