Бранко Гајић

СРБИ НАРОД НАЈНЕСРЕЋНИЈИ…


Узалудан труд Америке, НАТО-а, ОУН, СЕ и домаћих политичара да усреће Србе… а баш се „труде“

СРБИ НАРОД НАЈНЕСРЕЋНИЈИ

Несрећнији смо чак и од Грка…

Поразни резултати великог светског истраживања

Срби народ најнесрећнији!

Петак – 06.04.2012, ФБР Б. Гајић

Срби су најнесрећнији народ у овом делу света, ако је веровати истраживању које су спровели амерички универзитет Колумбија и Уједињене нације у 156 земаља како би утврдили где живе најсрећнији људи на свету.

Наиме, на врху листе срећника нашле су се земље са севера Европе, а што се тиче нашег региона, најбоље се котирају Словенци на 49. месту, те Хрвати, који су на 58. месту. Косовски Албанци су на 68. месту, Босна је на коти 100, док је Србија тек на 112. месту ове листе. Чак и Грци, који грцају у дуговима, су на 42. месту и далеко су срећнији од нас.

Најсрећније нације на свету:

1. Данска

2. Финска

3. Норвешка

4. Холандија

5. Канада

6. Швајцарска

7. Шведска

8. Нови Зеланд

9. Аустралија

10. Ирска

М. Л.

Категорије:Бранко Гајић, Мишљење

4 replies »

 1. Razumljivo i zasto smo nesrecni, taj osecaj nepravde i muke nas prati ma gde
  bili u svetu bez obzira na materijalno stanje. Zivim u Kanadi i osecam i bol i patnju svog naroda isto kao da sam i tamo. Nikakve igrackice za odrasle, kuce, kola itd ne mogu da ublaze taj bol nepravde koja nam je naneta. Elem moja poruka matici je da ni americki ni kanadski narod nije toliko srecan koliko oni to u tabelama predstavljaju.
  U njihovim filmovima necete videti one morbidno debele ljude koje svakodnevno vidjate na ulici. Ovaj narod ovde je unakazen, oni nemogu da disu od aksioznosti, cim ustanu ujutru trce u Starbaks i uzimaju po pola litre kafe i jedu peciva koja su presladjena, dekava, neispecena dobro jer je tako mekse i ukusnije. Verujem da se svinje u Srbiji hrane kvalitetnije.. A da nepricam o Marihuani…svi puse jer im je receno da je zdravije od cigareta…Debeli, drogirani,rascupani, neispeglani..svi razvedeni..rojena deca zive u tudjim kucama usvojena ili data na odgajanje. Blagi boze pusti me te srece. Nismo ni svesni koliko imamo i koliko vredimo.

  Свиђа ми се

 2. „Дај Боже ћерко да те ага проси, ал цигани се око плота мотају“… А не можемо их ни са крпом истерати. Курту не можемо заобићи. Изузетно, уместо Курте долази Мурта. А ни постизборна коалиција Курте и Мурте није искључена. Разлике су у нијансама. Суштина је да на власти остаје новоформирана политичка класа којој је лепо око задњице. А народу све горе и горе. Ми, који смо чланови друштвених група на Фејсбуку смо могли да им супротставимо неформалну политичку алтернативу која ће на површину избацити нове људе и права, животна питања. Сада је на реду сценарио „Тражили сте – гледајте“. Они за време кампање глуме да нас познају, да нас као уважавају. После избора они нас подразумевају. Чим заседну у фотеље, осиле се. И онда наредне четити године иста прича: фингира се нека политичка активност, форсирају нека безначајна питања, на леру раде и то што су сами промовисали у питања од општег значаја а из петиних жила раде на свом личном интересу, док живот иде својим током. „ШОРОМ ШАЈКЕ А ДУНАВОМ ЧЕЗЕ“

  Свиђа ми се

  • Могуће је да су Срби заиста данас најнесрећнији. Шта је несрећа ако није стицај неправедних околностиј које ствара нечија силакоја Бога не моли, „ал тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права то људска (додајмо и српска) дужност најсветија“. Ако то није увек, па и данас, била и остала људска и српска дужност, ја не знам која је важнија дужност. Ни у срећи ни у несрећи не смемо се предати неморалу и безбожнимпоступцима. А безбожћни је поступак предати се сав и заувек несрећи.

   Свиђа ми се