ДЕШАВА СЕ...

БиХ- УХВАЋЕНИ ШИПТАРСКИ УЉЕЗИ: „Одбјегли илегалци са Косова ће бити пребачени у Имиграциони центар…“


Одбјегли илегалци са Косова ће бити пребачени у Имиграциони центар

14.07.2012 12:36 | Г.О.

ГЛАС СРПСКЕ

Источно Сарајево – Тројица илегалних миграната са Косова, која су ухапшена синоћ у мјесту Сводна у општини Нови Град а која приликом хапшења нису пружали отпор, биће током дана пребачена у Имиграциони центар у Источном Сарајеву гдје ће бити испитана, рекао је за Глас Српске Синиша Каралић шеф бањалучке Канцеларије Службе за односе са странцима у БиХ.

Одбјегли илегалци са Косова ће бити пребачени у Имиграциони центар

“У Имиграционом центру они ће бити испитани којим каналима и везама су ушли у БиХ са Косова и када”,

Ова лица се тренутно налазе у просторијама Службе у Бањалуци, а ухапшени су захваљујући помоћи грађана који су их примјетили у мјесту Сводна.

Они су 7. јула, због илегалног уласка у БиХ, ухапшени на подручју Челинца и предати Одсјеку за странце, који их је смјестио у бањалучки хотел “Идеја” из кога су побјегли.

Емигранти су у хотел били смјештени до коначне депортације у Имиграциони центар у Лукавици, а од њих су одмах одузети документи и изречено им је рјешење о протјеривању из БиХ.

ЦЈБ Бањалука објавио је раније фотографије емиграната Милазима и Абедина Туша, те Алиуа Реџепа, уз апел јавности да уколико их неко примјети то одмах дојави на дежурни број 122 или најближој станици полиције.