Америка

Николић обавестио патријарха: Србија губи Косово


Председник Србије обавестио патријарха – Шеф државе тражи заједничку стратегију парламентарних странака због јужне покрајине

Открио картеСа патријархом сам разговарао о Косову, о којем је потребан државни консензус, поручио Николић само неколико сати након сусрета са Гордоном

10. 07. 2012 Пресс

Николић прво патријарху саопштио шта Америка захтева од Србије

Председник Србије Томислав Николић изјавио је јуче да Србија сваког дана губи Косово и Метохију, и да зато странке које су ушле у Скупштину треба да сачине заједничку стратегију.

– Ми сваког дана губимо Косово и Метохију, сви који су били на власти све то време су се трудили да нас убеде да то нису признали – рекао је Николић после разговора са патријархом СПЦ Иринејем, а само неколико сати након сусрета са Филипом Гордоном, помоћником државног секретара САД Хилари Клинтон.

Шта Америка тражи од Србије:

– да укине „паралелне“ државне институције на северу Косова

– да прихвати да се „Косову“ додели међународни позивни број

– да „косовска влада“ отвори канцеларију у Београду, а Влада Србије своју канцеларију у Приштини

– да Србија одустане од енергетских ресурса на КиМ

– да се председник Србије Томислав Николић састане са тзв. председницом Косова Атифете Јахјагом, што би био и симболичан чин да Србија признаје „Косово као независну државу“

Државни консензус

Николић је казао да је тема састанка са патријархом било Косово, о којем је, како је истакао, потребан државни консензус.

– Да ми, који смо обезбедили барем пет процената да уђемо у парламент, израдимо заједничку стратегију и да је разрадимо до краја. Ко хоће – хоће, ко неће – неће. Ако постоји велика већина за то, онда бисмо смели да изађемо и пред грађане Србије – рекао је Николић.

– Не видим шта бих добио тиме да свој мандат проведем тако да набијем главу у песак као ној и да ми лав черупа и ноге и крила, па да кажем: „Нисам видео, ништа се не дешава“ – додао је Николић.

Извори Пресса из дипломатских кругова тврде да амерички званичници од председника Србије и будуће владе очекују:
да укину „паралелне институције“ на северу Косова, да се не противе увођењу међународног позивног броја за Косово, да се одрекну енергетских ресурса на КиМ, да „косовска“ влада отвори канцеларију у Београду, а Влада Србије своју канцеларију у Приштини, као и да се Николић састане са „председницом Косова“ Атифете Јахјагом, што би био и симболичан чин да Србија признаје „Косово као независну државу“.

6 replies »

 1. Ово је само наставак издаје Србије и КиМ од стране србских изрода световне и духовне власти. Тај савез је први пут јавно наступио када су протерали владику Артемија и његово монаштво са КиМ. Патријарх као позива Србе да остану на КиМ, а његово чедо Теодосије јавно признаје терористички државу Косово и јавно сарађује са Тачијем и осталим шиптарским терористима. Њихово лицемерство просто гуши.

  Свиђа ми се

 2. ФАШИСТИ И НАЦИСТИ, НЕМАТЕ ПОЈМА НА КОЈУ И ЧИЈУ СТЕ ЗЕМЉУ УДАРИЛИ!
  НА ЗЕМЉУ СВЕТИХ ПРЕДАКА, ЛАЗАРЕВУ ЗЕМЉУ!
  МОЖЕТЕ КАКО ХОЋЕТЕ, АЛИ НЕ И ДОКЛЕ ХОЋЕТЕ!!!!!

  Николај Велимировић
  ЦАРЕВ ЗАВЕТ

  (одломак)

  …Лазар устеже све мисли своје и с уздахом завапи у себи:
  „Створитељу мој, који судиш и незнане грехе наше, Теби вапијем из ове долине мрака!
  Опрости ми све што сам пропустио учинити по светој вољи Твојој! Умори мене, Господе мој, и избриши ми и ме из књиге живота-
  само спаси народ!“

  Десанка Максимовић – (1898-1993)
  РАЗГОВОР СА КОСОВОМ

  Нико, Косово не оплака
  твоја понижења и невоље,
  нико те не узе у заштиту,
  нико не јаукну до облака.
  Нико ван твојих брда и равница,
  нека ти је патња лака,
  нико те, Косово, не оплака
  ван твојих брда и твојих река,
  ван твојих планина и облака,
  Нека ти је судбина лака.
  Нико те Косово, не оплака
  сем потомака твојих
  планина и твојих река
  и твојих облака.
  Нека ти је судбина лака.

  Свиђа ми се

 3. ОТАЏБИНА НИЈЕ ПРИВАТНО ВЛАСНИШТВО НА КОМЕ МОЖЕШ ДА ПЕЧЕШ РАКИЈУ ЗА СВИОЈЕ ПОТРЕБЕ!
  Тома, али и сваки други Србин, грдно ће погрешити ако се затекне у својој заблуди да је он човек који треба да реши историју и питање Косова. Кнез Лазар је знао да не може у том часу да победи турску силу, али је, ипак, отишао на Косово и на брду ознад Приштине се посветио у својој погибији. Делови Србије су у хиљаду година стално напдани и отцепљивани, али сваки нормалан српски влчадар је знао да може да призна окупацију, али да призна независност окупираног нема права, јер му делови Србије нису бабовина и лична инмовина. Зато, нека томе пелче ракију на свом плацу, али не сме да потписује да неко други на неком другом српском плацу вечно пече своју ракију. Отаџбина није приватно власништво.

  Свиђа ми се

 4. Ako i on krene Tadićevim stopama onda smo stvarno na,,ebali .Nismo ga zato birali već smo ga birali zbog promene spoljnje i unutrašnje politike…ako nastavi tadićevu politiku neće dobro proći…

  Свиђа ми се