Влада

СНП НАШИ: Народна скупштина да подхитно скине лого УСАИД са сајта!


Саопштења

6. јул 2012., извор: ФБР Ивановић Иван

Српски народни покрет НАШИ захтева од Народне скупштине Републике Србије да подхитно буде скинута ознака америчке невладине организације УСАИД на дну сајта Народне скупштине Републике Србије, јер поред тога што је понижавајуће да сајт једне од најважнијих државних институција буде спонзорисан од стране било кога и што је реч о директној злоупотреби државних ресурса за промоцију трећег лица, односно, у овом случају једне стране невладине организације, сам текст који прати ознаку је потпуно лажљив у коме се представници ове организације баве самопромоцијом и чистом пропагандом у интересу САД.

Наиме, у спонзорском тексту на дну сајта поред логоа организације УСАИД стоји да је „развој овог сајта постао могућ подршком америчког народа кроз агенцију УСАИД“, што је ноторна лаж, јер је развој сајта и финансијски и на сваки други начин био могућ и пре донације ове америчке организације, али очигледно је да марионетски режим и на овај начин жели да изрази своју потчињеност САД-у.

Оригинални текст на сајту Народне скупштине Републике Србије (http://www.parlament.gov.rs) : The development of this website was made possible by the support of the American People through the United States Agency for International Development (USAID). The contents of this website are the sole responsibility of the National Assembly of the Republic of Serbia and do not necessarily reflect the views of USAID or the United States Government.

(кликни за увећање фотке – скриншот сајта Народне скупштине Републике Србије)

УСАИД је иначе организација која је недавно забрањена у Латинској Америци од стране низа неколико земаља специјалном Декларацијом због уплитања ове организације у унутрашња политичка питања тих земаља, док је у целом свету препозната као невладина организација која представља друго лице озлоглашене америчке Централне обавештајне службе (ЦИА).

Овај лого УСАИД на државном сајту је најбољи показатељ неспособности државних институција да ишта ураде, па чак и да се представе на интернету без патроната страних организација и западних спонзора, што је као дело директно угрожавање достојанства државе Србије на које их обавезује и Устав Републике Србије. Држање логоа овакве америчке невладине организације која представља једног од најважнијих политичко-друштвених фактора САД имплицира проамеричку оријентисаност Републике Србије и као такав је апсолутно недопустив.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ

1 reply »

  1. Postovani CNP nasi Morate se zalagati da se Tadicu oduzne pasos .Neka vam je to zadatak broj jedan a sve ostalo je lako. Oduzimanje pasosa teroristi Tadicu vas ugled ce porasi i bicete jedan od najbrojnijih moram reci partija u Srbiju.Razloga za oduzimanje Tadicu pasos ima na sve strane a najnovije ponizenje koje je danas stavio i otvoreno krenuo svojim teroristickim napadom na krvatskom samitu lzljubivsi se sa krvolocnu zver Tacijem

    Свиђа ми се