ВЕРА

НАСТАВАК ТОРТУРЕ НАД СРБИМА НА КОСМЕТУ: БЛОКАДА ПУТА Звечан – Зубин Поток И ХАПШЕЊЕ СРБИНА


07.07.2012

15:37 Танјуг

Еулекс прекинуо претрес у Звечану

ЗВЕЧАН – Портпарол Еулекса Ирина Гудељевић изјавила је данас Танјугу да је Еулекс полиција прекинула јутрошњу операцију претреса у Звечану због безбедносне ситуације.

11:00 Смедиа
Косово: Србин пуштен након хапшења

Полиција Еулекса и припадници Кфора убрзо након јутрошњег хапшења ослободили су Милутина Миловића (50) из села Житковац код Звечана пошто код њега нису нашли никакво оружје, рекли су агенцији Бета српски извори.

У селу Житковац код Звечана на северу Косова припадници Кфора и Еулекса ухапсили су јутрос Србина Милутина Миловића (50), због чега су претходно два сата држали под блокадом пут Звечан – Зубин Поток код Звечана. Миловић је ослобођен пошто код њега није нађено никакво оружје.

10:21 ТВ Мост, КиМ радио

Ухапшен Србин код Звечана

Припадници ЕУЛЕКС-а ухапсили су јутрос Милутина Миловића из села Жеровница код Звечана у магацину приватног предузећа Метал, на његовом радном месту где је био запослен као портир.

Са великим бројем возила војници КФОР-а блокирали су најпре све прилазне путеве Жеровници и пут који од Звечана води ка Зубиом Потоку.
Према речима очевидаца полицајци ЕУЛЕКС-а пресекли су катанац на улазним вратима стоваришта и почели претрес у потрази за оружјем.
Миловића су одвели хеликоптером ЕУЛЕКС-а који је слетео у близини магацина, кажу очевици.

У Звечану су се огласиле сирене и стотинак грађана окупило се на путу који води ка магацину Метала али им војици КФОР-а нису дозволили пролаз.
Када је операција завршена око 7 и 30 грађани нису дозволили припадницима КФОР-а да прођу па су они окренули возила и вратили се путем који води за Зубин Поток.

Мештани јутрошње хапшење портира коментаришу као пробу међународих снага за неку озбиљнију акцију коју су планирали да изведу а помињу заузимање трафостанице Валач.
 
Председник Општине Звечан, Драгиша Миловић, који је био са грађанима рекао је новинарима „да је ово још једна у низу једностраних и насилоних акција ЕУЛЕКС-а и КФОР-а , а циљ је да се грађани уплаше како би напустили ове просторе.
„Ми смо на својој земљи и у својим кућама , немамо чега да се плашимо и остајемо овде, рекао је Миловић. После повлачења КФОР-а и ЕУЛЕКС-а разишли су се и окупљени грађани.
Ситуација је мирна.

Драга браћо и сестре у Христу, срећан и од Богом благословен данашњи празник! Нека нам рођење Светог Јована Крститеља донесе рођење мира, љубави и вере! Помените у својим молитвама Милованa и Љиљану мучки убијене синоћ у повратничком селу Талиновац код Урошевца на нашем Косову и Метохији. Нека их Господ спомене у Царству небеском! Администација странице Срби на окуп!

08:37 Танјуг

Ухапшен Србин код Звечана

ЗВЕЧАН – У селу Житковац код Звечана на северу Косова припадници КФора и Еулекса ухапсили су јутрос Србина Милутина Милојевића, због чега су претходно два сата држали под блокадом пут Звечан – Зубин Поток код Звечана.

08:10 Глас Косова и Метохије:

Оптужница је подигнута против Марјана Илинчића, Зорана Чавића, Драгана Милојевића, Миодрага Ралића, Авније Краснићија, Александра Арсенијевића и Небојше Јовића којима се на терет ставља убиство украјинског полицајца који је у немирима испред Суда у Косовској Митровици задобио смртоносне повреде и за низ других кривичних дела.
„Ово је само још један од видова притисака који међународна заједница чини како би натерала Србе да прихвате такозване косовске институције или да нас на један овакав нацин, подизањем лажних оптужница натера да се полако селимо са Косова и Метохије“, рекао је Пантић.

Он је поручио представницима Еулекса да ће „општина Косовска Митровица и Република Србија пружити сву правну помоћ грађанима у Покрајини који су лажно оптужени пред судовима које контролише такозвана Влада Косова, а чије инструкције спроводе Еулексови судије и тужиоци“.
„Доказ да Еулекс није непристрасан, како то тврди (шеф Еулекса) Гзавије де Марњак, је печат на оптужници коју је потписала међународни тужилац а на коме пише Република Косово“, рекао је Пантић.

08:02 Глас Косова и Метохије:

Председник Србијице-шљивице није рекао ни реч о новим убиствима и о оптужницама…
кога је брига за нас браћо и сестре…ми смо само прилог уз салату на столу кољача

08:00 СРБИ НА ОКУП:

КОСОВО И МЕТОХИЈА, вести: Јутрос су окупатори у Звечану извршили претрес једног магацина на месту где је некада била касарна. Незванично се прича о неком хапшењу. Молимо све који имају више информација о овим дешавањима да нам јаве. Пратимо ситуацију на КиМ-у.