АУТОРИ

„Видовдан“: Тадић на ритуалном поклоњењу Тачију


07 јул 2012 ФБР Мilovan Balaban„Видовдан“

Борис Тадић – актуелни лидер Демократске странке, а донедавно и председник Републике Србије – стигао је јутрос у Дубровник, где се одржава „Кроација самит“. У питању је дводневни скуп, чија тема је даља изградња хрватске државе и европска будућност земаља региона. Уз хрватски државни врх, на Самиту учествују премијери, шефови дипломатије и други функционери из европских држава (посебно из оних у окружењу Хрватске) али и из САД и неких других неевропских земаља, те представници појединих међународних организација (у првом реду НАТО-а и ЕУ).

Званичници Републике Србије, са много разлога, не учествују на „Кроација самиту“.  Јер, на њему је, као пуноправни и уважени „државник“, присутан и представљен тзв. премијер квазидржаве Косово – уз то човек са несумњивом криминално-терористичком прошлошћу – Хашим Тачи. Борис Тадић не само да ће присуствоати скупу на коме учествује и Тачи, већ, како јављају хрватски медији, са њим ће се данас и састати.

Да је у питању и Чедомир Јовановић или неки други „наш“ политичар који и не скрива своје антисрпско опредељење, несумњиво, у питању би такође био фрапантан потез. Тим пре је он срамотан с обзиром да се ради о дојучерашњем шефу српске државе. Стога морамо да се упитамо, и да позовемо јавност да о томе размисли, да се не ради о следећем:

ДА БОРИС ТАДИЋ, КОЈИ ЈЕ ЗАЈЕДНО СА СВОЈОМ СТРАНКОМ ДОВЕДЕН НА ВЛАСТ ОД СТРАНЕ ИНОСТРАНИХ ПРОМОТЕРА КОСОВСКОГ СЕПАРАТИЗМА, САДА ЊИМА ОЧАЈНИЧКИ ПОРУЧУЈЕ ДА ЈЕ, ПОШТО МУ ИСТИЧЕ РОК ТРАЈАЊА, БЕЗ ОКОЛИШЕЊА ЗБОГ РЕАКЦИЈА ЈАВНОСТИ СПРЕМАН ДА УРАДИ БИЛО ШТА АКО МУ ЈОШ ВЕЋИМ ПРИТИСЦИМА НА СРБИЈУ ПОМОГНУ ДА НА НЕКИ НАЧИН ОСТАНЕ ДЕО ВЛАСТИ?

ИЛИ ЈЕ, МОЖДА, БОРИС ТАДИЋ У ДУБРОВНИК ОТИШАO САМО РАДИ ТОГА ДА СЕ ИЗВИНИ ХАШИМУ ТАЧИЈУ И ЊЕГОВИМ ЕВРОАТЛАНТСКИМ ЗАШТИТНИЦИМА, ШТО НИЈЕ ИМАО ХРАБРОСТИ И ВРЕМЕНА ДА ОБАВИ СВЕ ЗАДАТКЕ КОЈЕ СУ МУ – КАО КОМПЕНЗАЦИЈУ ЗА ДОВОЂЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ НА ВРХ ВЛАСТИ 2008. ГОДИНЕ – ПОВЕРИЛИ?

Редакција сајта „Видовдан“

4 replies »

  1. ФУКАРО УСТАШКА, ХРВАТИЈАНСКА, НЕЋЕ НИ ТВОЈА ВЕЧНО ГОРЕТИ, ФУЈ…………………………………..

    Свиђа ми се

  2. Hrvatska je odobrila azil Tadicu i dodelila mu je jedno ostrvo sa vilom gde će Tadic provesti svoje sigurne preostale dane a Hrvatska vojska će ga stititi zbog zasluge koje je Hrvatskoj doprineo . Ujedno Tadic je poluhrvat i polu crnogorac dok su mu deca cistokrvni hrvati od strane majke hrvatice i njega ili nekoga MESANCA.Prisustvovati na ovakvom samitu gde se vidi otvoreno zabijanje Srbiji i Srpskom narodu noz u ledja smatramo ako se ikada vrati u Srbiju da će biti uhapsen i sproveden kod sudije . Za ovakav postupak teroristicki napad kazna je od 8 do 12 godina zatvora

    Свиђа ми се