ДЕШАВА СЕ...

Албанцу који је убио Србина 16 година затвора


ПЕЋ – Мешовито судско веће Окружног суда у Пећи, састављено од двојице судија из Еулекса и једног локалног, осудило је на 16 година затвора НазиФа Висоћија због убиства Србина и незаконитог поседовања или употребе оружја.

04.07.2012 18:19 Танјуг

Како је данас саопштено из Еулекса, Висоћи је осуђен за убиство Миодрага Коматине и наношење повреда Дејану Богићевићу и Драшку Ојданићу због имовинског спора у селу Добруша у општини Исток 20. октобра прошле године.

Првостепени суд је одлучио да је било довољно доказа за осуђивање Висоћија за кривична дела за која је био оптужен.

Међутим, постојале су и ублажавајуће околности које су ишле у прилог блажој казни, а једна од тих околности била је признање кривице од стране окривљеног, стоји у саопштењу и додаје да је кривично гоњење случаја вршио Еулексов судија.

Ојданић, који је тог трагичног дана био са страдалим Коматином, изјавио је раније да су њих тројица кренули да у Дорбуши обиђу имање Коматине, где су затекли Албанца који му је узурпирао имање.
„Након краћег разговора, Албанац нам је рекао да иде нешто да обави и да ће се вратити одмах. Отишао је до возила, извадио пушку и почео да пуца“, казао је након рањавања прошле године Ојданић.