ДЕШАВА СЕ...

ВУЧИЋ: Власт ДС буквално разорила земљу; Нова влада за две-три недеље


ВУЧИЋ: Нова влада за две-три недеље

  • 17:15 01.07.2012. Факти

СА СПС ДОГОВОРИЛИ – УКИДАЊЕ 50 ДРЖАВНИХ АГЕНЦИЈА
И ДА ДРЖАВНИХ СЕКРЕТАРА БУДЕ ДУПЛО МАЊЕ

  • Одбио да коментарише наводе о повратку Мире Марковић и Богољуба Карића у Србију, рекавши да су то само медијске спекулације и измишљотине

НОВА влада Србије највероватније ће бити формирана између 15. и 24. јула – објавио је вршилац дужности председника Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић.

Главни одбор СНС  је, иначе, после двоипочасовне седнице, једногласно одлучено да се наставе разговори са социјалистима о формирању владе. Вучић је, међутин, навео да је ГО дао одрешене руке руководству странке да „прекине преговоре ако принципе СНС не буде било могуће спровести“.

Вучић је за себе рекао да још није донео одлуку да ли ће сам ући у владу.

На новинарско тражење – да појасни своје обраћање члановима ГО о томе да су „неки моћни људи ургирали” да појединци из СНС буду министри у будућој влади – Вучић је рекао да ти људи неће бити министри, али није хтео да говори о именима. При том је нагласио: „Напредњацима неће управљати тајкуни или друге странке већ председништво и главни одбор”.

Истовремено је открио да је у досадашњим преговорима са Дачићевом коалицијом договорено да буде двапут мање државних секретара као и да буде укинуто 50 државних агенција.

Како је рекао, програм и циљеви будуће владе биће –  у писменој форми – готови за два до три дана.

Неки чланови ГО СНС захтевали су да се Вучић врати међу одборнике Скупштине Београда, како би могао да буде изабран за градоначелника. Он на то није пристаo, нагласивши да то не би било морално јер је у граду од демократа изгубио са осам одсто разлике.

Вучић је одбио да коментарише наводе о повратку Мире Марковић и Богољуба Карића у Србију, рекавши да су то само медијске спекулације и измишљотине.

ВУЧИЋ: Власт ДС буквално разорила земљу

  • 15:55 01.07.2012. Факти

ВД ПРЕДСЕДНИКА СНС: НЕЋЕМО У ВЛАДУ У КОЈОЈ НЕ ДОНОСИМО ОДЛУКЕ

  • У претходном периоду је било важних, моћних и богатих људи који су ургирали да се за министре поставе неки људи из СНС. То неће дозволити. Ја вам гарантујем останком овде међу вама да они неће бити министри или ја нећу бити на овом месту – рекао је Александар Вучић глановима Главног одбора СНС
  • Влада, у којој буде СНС, држаће се политике непризнавања независности Косова. Неће бити лако и једноставно јер се претходна влада обавезала да испуни одређене ствари. Наш је посао да то имплементирамо, а оно што није – остаје на нама да разговарамо и проналазимо најбоље решење у интересу грађана Косова и Србије

„СНС неће дозволити да буде понижена и ниподаштавана, нити хоће нити може нити има право да буде било чији потрчко у влади. Ми хоћемо да доносимо кључне одлуке, преузмемо одговорност и мењамо Србију“, рекао је вршилац дужности председника Српске напредне странке Вучић на седници Главног одбора те партије у Сава центру.

Као основне задатке СНС, он је означио: наставак разговора о формирању владе са програмом за побољшање животног стандарда грађана, добијање датума за преговоре о уласку у ЕУ, борбу против корупције и криминала, испитивање сумњивих приватизација и економске реформе које ће бити тешке и болне.

„Земљу морамо да извучемо из кризе. Имаћемо велике муке са социјалним реформама, али постоји нешто што не можете да одузмете људима који примају 12.500 динара. Немамо право нити можемо шта да им одузмемо“, нагласио је Вучић, упозоривши да СНС неће у владу у којој не би могла да доноси кључне одлуке и мења Србију.

Шта год то у овом тренутку значило, нагласио је да формирање владе није завршено све док се у Скупштини Србије не изгласају министри и да СНС не мора да буде у влади у којој неће бити поштовани њихови принципи. Па подвукао:

„Увек постоји могућност да се већина створи на другој страни нека је створи где год хоће, али ми без нашег програма нећемо да улазимо у то. Нећемо да улазимо у владу да би наши министри били богатији, да би градили по Београду, да бисмо имали боље и скупоценије аутомобиле већ да би грађани живели боље. Ако то може – ићи ћемо у власт“.

Према његовима речима, нова влада ће морати да проналази новац у иностранству за инвестиције, али истовремено и за попуњавање буџета, оцењујући да је претходна власт  Демократске странке – у којој је учествовао и потенцијални партнер СПС, буквално разорила земљу.

Вучић је открио: да је у претходном периоду било „важних, моћних и богатих људи“ који су ургирали да се за министре поставе неки људи из СНС. При том је указао: да он то неће дозволити.

„Ја вам гарантујем останком овде међу вама – прецизирао је – да они неће бити министри или ја нећу бити на овом месту. Људи из СНС, који буду на јавним функцијама, сносиће највећу одговорност за своја дела. Неће бити пардона и милости ни према коме. Неће више бити највише заштићени они који краду милионе“.

Влада, у којој буде СНС, држаће се политике непризнавања независности Косова.

„Неће бити лако и једноставно – рекао је Вучић глановима ГО  странке – јер се претходна влада већ обавезала да испуни одређене ствари. Наш је посао да те ствари имплементирамо, а оно што није – остаје на нама да разговарамо и проналазимо најбоље решење у интересу грађана Косова и Србије“.

За јавност је било отворено само Вучићево уводно излагање Вучића, а потом је ГО СНС иза затворених врата расправљао о условима под којима ће напредњаци учествовати у будућој влади.

2 replies »

  1. Krajnje je vreme da ljudi koji su radili i gradili ovu zemlju,koju sada neki olako prodaju kao svoje nasledje , u svojoj starosti i bolesti zive dostojnp coveka a ne da prevrcu po kontejnerima da bi nasli ostatke hrane bacene, a to uglavnom rade novopeceni biznismeni koji nisu posteno zaradili to sto bacaju, jer da jesu ne bi bacali. Posebno bi trebalo pitati u ovoj drzavi intelektualce koji ili su se ustolicili ili cute, koliko je ovu drzavu kostalo njihovo skolovanje i ko je to finansirao, da li su zbog toga u obavezi da nesto ovoj drzavi vrate, jer njihovo znanje primenjeno u praksi bi bio dragocen kapital za ovu zemlju. Oni koji su se ustolicili treba da se pitaju zasto toliko intelektualaca ima na birou, zasto rade mnogi svakakve poslove i zasto svakodnevno napustaju srbiju, dok veliki broj nepismenih ili polupismenih donosi osluke i zakone preko raznih stranaka. sve je ovo strasno za jednu malu drzavu i njen narod i mnogo kosta,tako da to treba menjati pod hitno………….

    Свиђа ми се