ДЕШАВА СЕ...

ЗАР СЕ ОВАКО ЖИВИ У 21 ВЕКУ: „Нова невоља за породицу Здјелар“ (хуманитарна акција)


Нова невоља за породицу Здјелар

29 јун 2012, ПРИЈЕДОР

Србско сабрање „Баштионик“ је почетком јануара ове године организовало добротворну акцију с циљем прикупљања материјалне помоћи породици Здјелар из приједорског села Ћела. Мићо и Милена Здјелар са својих петоро дјеце живе у условима непојмљивим за 21. вијек- у колибици од испуцале иверице, на свега пар квадрата и то на сред њиве! Њихов „дом“ нема под, а у тих пар квадрата може да стане само шпорет и два лежаја на којима спава њих седморо! У јануарској акцији су поред дјечије одјеће и обуће коју су овом приликом даривале бањалучке породице, од прикупљених новчаних средстава за породицу Здјелар су купљене основне животне намирнице- брашно, уље, со, шећер, млијеко, тјестенина, воће и поврће као и средства за хигијену. За дјечицу су обезбијеђени и пакетићи којима су се и највише обрадовала. 

На и овако тешке услове живота, накелемила се нова несрећа. Двоје дјеце, десетогодишњи Драган и шестогодишња Драгана, тешко су повријеђени у саобраћајној несрећи која се догодила у сриједу 27.06.2012., када их је недалеко од њихове колибице ударио аутомобил док су се возили бициклом. Драган и Драгана су тренутно у болници и ван су животне опасности.

Чланство Сабрања покреће нову акцију како би се овој породици пружила неопходна подршка која је са виших инстанци очигледно изостала. Сви који могу и желе да помогну, новчани прилог могу доставити у тржном центру Видовић, књижара-галерија „Ризница“. Акција траје до 05.07.2012. године. Контакт телефон 051/211-802.