ДЕШАВА СЕ...

РТС дужницима узима телевизоре! Шта нам све могу запленити??


РТС дужницима узима телевизоре!

Друштво, 06:00, 21.06.2012. Курир
Славица Томчић, Фото: Дадо Ђилас

И не само то већ и храну која не може да се поједе за три месеца, компјутере, пољопривредно земљиште… Од пленидбе заштићени кућни љубимци, постељина и ортопедска помагала

БЕОГРАД – Трагикомедија!

На врата око 400.000 породица који не плаћају РТВ претплату ускоро би, на захтев Радио-телевизије Србије (РТС), могли да закуцају судски извршитељи за принудну наплату дуга!

Извршитељи ће, осим неопходног кућног намештаја, кућних љубимаца и ортопедских помагала, из куће моћи да однесу све, па чак и телевизоре.

– На мајском рачуну за струју који смо добили јуче, поред дуга од 18.596 динара за РТВ претплату, први пут пише „пренето из претходног периода, принудна наплата“. Шта значи та принудна наплата када смо пре само четири дана добили последњу опомену пред утужење на којој пише да дугујемо 29.502 динара. Нека се сами са собом договоре колико им дугујемо, а не да прете принудном наплатом различитим износима – каже Д. М. из Београда.

Адвокат Слободан Кремењак објашњава да грађанима судски извршитељи не могу да закуцају на врата за принудну наплату док не добију решење о извршењу.

– РТС може, и без слања опомена грађанима, да поднесе захтев суду за принудну наплату на основу неизмирених рачуна. Сам рачун је опомена. Решење о извршењу које ће доносити или суд, или приватни судски извршитељи доставља се грађанима, који имају рок од пет дана да уложе приговор. Уколико уложе приговор на основу доказа да су измирили дуг, ствар иде у парнични поступак, а ако то не учине, сматра се да признају дуг. У том случају могу да очекују да их посете извршитељи – каже Кремењак.

Из РТС, на чијем челу је Александар Тијанић, до закључења овог броја нисмо добили одговоре на питања која се тичу принудне наплате и шта ће конкретно учинити у вези с тим.

*****

ШТА НАМ СВЕ МОГУ ЗАПЛЕНИТИ:

 • храну која не може да се поједе за три месеца

 • телевизор, камкордер, ДВД

 • веш машину, усисивач

 • књиге, уметничке слике, музички инструменти

 • пољопривредну механизацију, аутомобил

 • рачуне у банци, плату – административном забраном

8 replies »

 1. SRUSITI RTS ! OTVORITI MEDIJE DA NAROD NAPOKON VIDI ISTINU KO VLADA NJIMA20 GODINA!POKAZATI SVE NJIHOVE VELEIZDAJE I PRLJAVSTINE!narod mora konacno da otvori oci i mozak!

  Свиђа ми се

 2. VAŽNO SAOPŠTENJE:

  AKO VAM, OD SUTRA PA NADALJE, POŠTAR DONESE KOVERTU IZ SUDA – NE PRIMAJTE JE!!!
  U KOVERTI SE NALAZI VAŠE UTUŽENJE ZA NEPLAĆENU RTS PRETPLATU !!!
  RTS POKUŠAVA DA NAPLATI ZASTARELA ( !!! ) I NEZAKONSKA POTRAŽIVANJA OD GRAĐANA POŠTO SU OSTALI BEZ NOVCA.
  NE NASEDAJTE NA TU PREVARU !
  AKO PRIMITE KOVERTU UŠLI STE SA NJIMA U POSTUPAK PRINUDNE NAPLATE.
  MOLIM VAS PROSLEDITE OVO PISMO SVOJIM GRUPAMA I PRIJATELJIMA.

  RTS je poslao 390 000 tužbi pošto je ostao bez para, a treba nahraniti 7.000 !!! partijskih kadrova koji su u njemu zaposleni, a ne rade ništa osim što primaju platu!
  Ustavni sud Srbije je oborio odluku Skupštine o plaćanju RTS-a i proglasio je neustavnom.
  Takođe je EPS-u Srbije zabranjeno da RTS pretplatu stavlja na račun za struju jer nije registrovan za tu vrstu delatnosti.
  RTS-u je naloženo da sklopi pojedinačne ugovore sa građanima što RTS do danas nije učinio.
  Sva potraživanja starija od godinu dana su po zakonu o obligacionim odnosima zastarela…

  NE PLAĆAJTE TU PREVARU I TU PREVARANTSKU LAŽLJIVU FIRMU !!!

  Свиђа ми се

 3. Ma Tijaniću probaj samo,sa sudskim izvršiteljima. Meni ne dolazi na vrata jer ćemo se ćerati nadaleko. Ako treba neko da ti plaća za tvou TV NIKAKVU ,onda to moraju provajderi SBB ,i drugi koji imaju ugovor sa TVOJOM televizijom. Prima li to tvoj mozak k znanju ? Ako ne prima ,onda ostavka ili lečenje.

  Свиђа ми се