БАРИКАДЕ

СРБИ СА КОСМЕТА: Џаба им сила, нема предаје!


18.06.2012. ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КОСМЕТА

*****

17:20 СРБИ НА ОКУП:

Данас после инцидента у бази КФОР-а код села Чабра када је италијански војник КФОР-а покушао самоубиство и нанео себи тешке телесне повреде опасне по живот, војници КФОР-а су приликом његовог извлачења у селу Зупче породици Божовић начинили већу материјалну штету када су са хеликоптером и џиповима ушли у њихову њиву засејану житарицама и изгазили је, а више стабала шљива поломили.

*****

15:00 СРБИ НА ОКУП:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КиМ-а: ПОКУШАЈ САМОУБИСТВА ИТАЛИЈАНСКОГ ВОЈНИКА ИЗ РЕДА КФОР-А;
Око 14 часова у селу Чабра, општина Зубин Поток један припадник италијанских снага КФОР-а покушао је да се убије. Војник је у тешком стању пребачен у Приштину!

*****

13:26 Глас Косова и Метохије:

НАЈТЕЖЕ НАМ ПАДА ДУХОВНА ОКУПАЦИЈА…
ТЕОДОСИЈЕ ДОЗВОЉАВА ВАТИКАНСКЕ ПРОМЕНЕ ЛИТУРГИЈЕ, УЗЕО ДОКУМЕНТА ШИПТАРСКЕ ДРЖАВЕ, И НАРЕДИО ДА УЗМУ ЊЕГОВИ МОНАСИ…
УЗУРПИРАО ТРОН СВЕТИХ ЕПИСКОПА КОСОВСКИХ ПРЕ ЊЕГА…И ДАО ГРАЧАНИЦУ У КОСОВАРСКУ БАШТИНУ…
СВЕГА ОВОГА НЕ БИ БИЛО ДА АМЕРИКА НИЈЕ ОТЕРАЛА КАНОНСКОГ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА КОЈИ НИЈЕ ДАВАО УПЛИВЕ ЈЕРЕСИ У СВЕТУ ВЕРУ, ИСЕЉАВАЊЕ И ШИПТАРИЗОВАЊЕ СРБА.. НИТИ ДОЗВОЉАВАО ДА СЕ ПРИЗНАЈЕ ДРЖАВА КОЉАЧА…
ПОМОЗИ БОЖЕ ДА ВИДОВДАН СЛЕДЕЋИ ДОЧЕКАМО БЕЗ УЗУРПАТОРА ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ, НАЈСТАРИЈЕ У СРПСКОЈ ЦРКВИ

*****

11:13 КИМ радио, Бета – Одложено сведочење Дика Мартија

Сведочење Дика Мартија у Приштини поводом навода о трговини органима у случају „Медикус“, заказано за данас, одложено је за почетак септембра, изјавила је портпаролка ЕУЛЕКС-а Ирина Гудељевић.
„Могу да потврдим да је сведочење господина Мартија у случају (клинике) Медикус одложено за почетак септембра“, изјавила је Гудељевић агенцији Бета.

Бивши швајцарски сенатор и известилац Парламентарне скупштине Савета Европе Дик Марти требало је да сведочи данас пред Окружним судом у Приштини о случају клинике Медикус.
Окружни суд је у априлу прихватио захтев ЕУЛЕКС-овог тужиоца Јонатана Ратела да известилац Савета Европе о трговини људским органима сведочи на суђењу поводом сумње да су на приштинској клиници Медикус спровођење илегалне трансплатације органа.

*****

После онеспособљавања алтернативног правца преко села Бање, блокаде целог Ибарског Колашина и повређивања (гуменим мецима) двојице Срба из села Штуоце код Зубиног Потока, Кфор је наставио да руши српске барикаде на северу Космета.
18. 06. 2012.  Д. Н. Петровић – Вести

Препреку, коју су због специјалаца Хашима Тачија Срби поставили на пут код Рудара, војници Кфора прексиноћ су такође уклонили. На срећу, у последњој акцији „миротвораца“ није било пуцњаве, нити повређених. Срби кажу да ће ако треба, без обзира на нападе Кфора, поново блокирати путеве, направити нове барикаде и саградити нове алтернативне правце.

У Зубином Потоку, Звечану и другим срединама на северу Космета истичу да нипошто неће прихватити: косовске таблице, албанске полицајце на Брњаку и Јарињу и границу са Србијом.

Никола Лекић, студент из Лепосавића каже да је последњих дана Кфор по налозима Приштине, појачао своје акције на северу Космета.
– Не прође дан, а да не блокирају неки пут или изазову неки сукоб са народом. Циљ им је да нас исцрпљују и силом убеде да морамо живети у „независном Косову“. Све им је то џаба, овај народ се бори 12 година, пуцали су на нас, убијали нам децу, рањавали људе, блокирали путеве, застрашивали и ништа нису постигли, увек им кажемо да нас, ма колику силу применили, не могу поробити. Ма колико они причали да су мировњаци, ми их доживљавамо као окупаторе, својим понашањем они то, посебно Немци и Американци, апсолутно потврђују – наглашава Лекић.