ДЕШАВА СЕ...

ВЛАДА РС КРАЈИНЕ У ПРОГОНСТВУ: Убијање Срба у Хрватској се не кажњава


10. јун 2012. 23.35 ФБР Станислав Бранковић

ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ

11080 Земун, Магистратски трг 3 – Тел. 3077-028, vladarsk@gmail.com;
vladaukninu@gmail.com

Бр. 1454/12 – 10. 06. 2012 (7520. година по српском календару)

* *

*С А О П Ш Т Е Њ Е*

*- Убијање Срба у Хрватској се не кажњава –*

* *

Београдски дневни лист „Политика“ пише 10. јуна 2012, на стр. 09, да је у Хрватској дозвољено убијати Србе – посебно оне који су се, из избеглиштва, вратили у своје куће. Истраживачки центар за страдања у
грађанском рату у Југославији, „Веритас“ у Београду је регистровао 83
убиства Срба повратника. У „Веритасу“ уверавају да је бројка много већа,
али да многа убиства скрива хрватска полиција, истражни и судски органи.
Иако је опште познато, да је Хрват – Ивица Рожић, аутолимар из Госпића, с ратним именом Бијели Вук, убио неколицину Срба, он је пуштен из
краткорочног притвора и слободан је.

Хрватска полиција, кад средства јавног информисања затраже објашњење о убиствима Срба, саопштава, да је у питању самоубиство.

Запањује чињеница, да се оваква убиства припадника једне нације у Хрватској не кажњавају и да Хрватску, као државу, нико не терети за ова кривична дела и нечовештво. А оваква убиства се могу оценити и као злочин геноцида и наставак политике Хрватске из Другог светског рата, кад је Хрватски парламент изгласао законе о истребљењу Срба, Рома и Јевреја. Зашто злочин геноцида у Хрватској не спречавају ни органи УН, ни органи ЕУ, ОЕБС, Међународни суд правде, итд? А Хрватска је кандидат за чланство у ЕУ, а из Брисела нико не обавезује Хрватску да заштити Србе и да суди убицама.

Нажалост, ни дипломатија српских држава (Републике Србије, Републике Црне Горе и Републике Српске) не покрећу питање оваквог понашања Хрватске – ни пред органима УН, ни пред другим међународним организацијама. А владе српских држава су обавезне да заштите животе припадника своје нације. Влада РС Крајине у прогонству их, и овим саопштењем, позива да заштите животе Срба Крајишника и да траже од Хрватске да их заштити и омогући им повратак и располагање имовином у Републици Српској Крајини (Зони под заштитом УН) и Хрватској.

ВЛАДА РС КРАЈИНЕ

Ратко Личина, министар

1 reply »

 1. РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
  ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ
  11080 Земун, Магистратски трг 3 – Тел. 3077-028, vladarsk@gmail.com; vladaukninu@gmail.com
  Бр. 1455/12 – 11. 06. 2012 (7520. година по српском календару)

  С А О П Ш Т Е Њ Е
  – ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „СРБИ ПРЕ БИСКУПОВОГ АДАМА“ –
  Београд, Краљице Наталије бр. у Руском дому, среда – 13. јун 2012, у 19,00 h

  Аутор: Слободан Јарчевић

  Издавачка кућа „Мирослав“, 11070 Нови Београд, Гоце Делчева бр. 15, представиће занимљиву књигу Слободана Јарчевића: „Срби пре бискуповог Адама“ – друго проширено издање.
  Књига је својеврсни изазов за свакога, јер се у њој оспоравају наводи званичне историје о Србима. Дословним навођењем цитата из енциклопедија, стручних радова академика, из универзитетских уџбеника историје и филологије, Јарчевић показује, да су тврдње у тим цитатима нелогичне и да немају никакво упориште у историјским изворима.
  Најважнији моменти у књизи су Јарчевићеви закључци (једноставно и стручно објашњени), да су:
  1. Срби преци свих словенских народа и да су од каменог доба настањени на Балкану и Подунављу,
  2. Словени писмени од најдавнијих времена, а наводи о описмењавању Словена од стране Ћирила и Методија у 9. столећу Нове ере су кривотворење германске историјске школе,
  3. Словени покрштени у првом столећу Нове ере, а не у деветом,
  4. Србија је основана 490. године, с престоницом у Скадру – после распада Римске империје, а не у 12. столећу, како то пише у српским историјским књигама.
  5. Рашка, Зета, Дукља, Босна… биле су само покрајине у Србији, а не посебне државе – како то пише у српским историјским књигама.
  Књига обилује и другим занимљивим подацима, као што је онај о српском језику – подељеном на два дијалекта: чакавски и штокавски. Онај којег зову „кајкавским дијалектом“, само је чист хрватски језик – избачен из употребе по налогу колонијалне Аустроугарске.

  ВЛАДА РС КРАЈИНЕ
  Ратко Личина, министар

  Свиђа ми се