Анализа

„Како се посредством медија манипулише масама, утицај ТВ на морал и психу људи.“ (документарни филм)


Налазимо се усред медијске револуције. Никада раније није било доступно толико различитих медија: биоскопски филмови, телевизија, ЦД-ови, видео игрице, интернет, ДВД… Сви они се надмећу не само за наше време и новац, већ и за наше емоције. Већина људи филмове посматра само као забаву. Исто тако када слушају вести људи мисле да добијају само чињенице… Ипак, ништа није даље од истине: сви медији користе технике убеђивања, а уз помоћ технологије цео систем метода за маниплисање постаје доступан онима који контролишу цео овај процес.

10.06.2012. за ФБР приредила Биљана Диковић

Какав ефекат имају на људе сви ови медији? Неки упиру прст према индустрији забаве и криве је за мноштво проблема у нашој култури. Многи се слажу да лак приступ насилном и сексуално есплицитном материјалу мења морални пејзаж наше нације. Родитељи су посебно забринути за своју децу и за то како на њих утиче овај медијски јуриш.

Садржај овог документарног филма је разултат проучавања медија и утицаја који они имају на друштво, а даје одговор на питање: да ли је то забава која „води у смрт“…
Документарни филм: „Како се посредством медија манипулише масама.
Утицај ТВ на морал и психу људи.“

 

1 reply »

  1. Релативно користан и занимљив филм, али ипак филм културно најзаосталијег дела Америке (евангелистичких екстремних фундаменталиста)

    Свиђа ми се