ДЕШАВА СЕ...

ПРОТЕСТ СРБА КОД ЈАГЊЕНИЦЕ ЕСКАЛИРА НАКОН ХАПШЕЊА СРБИНА- КФОР ВРШИ РЕПРЕСИЈУ БЛОКАДАМА!?


18:16 ФБРJelena Radevic

Најновије вести са севера КиМ: Ухапшени Србин из Зупча, Благоје Вучинић, пуштен је, али је у веома тешком психичком стању. Хитна помоћ је стигла код њега, и указује му се помоћ. Како сазнајемо се терена, из Зубиног Потока, ухапшен је његов син Слободан Вучинић, који је иначе био на интерполовој потерници, а без икаквог разлога оптужен за убистви шиптарског полицајца Зумберија. У Зупчу су тренутно протести због безразложних хапшења Срба са севера КиМ!

********************************************************************

ЗУПЧЕ – Војници КФора данас су око 16.30 сати затворили контролни пункт у Јагњеници на путу између Звечана и Зубиног потока, пошто су се мештани окупили на барикади недалеко од пункта у знак протеста због хапшења једног Србина.

07.07.2012.Танјуг

Срби су се окупили на барикади, која је постављена на магистралном путу Косовска Митровица – Рибариће у знак протеста због хапшења једног Србина, за којег је Еулекс навео да је осумњичен за убиство припадника косовске полиције у јулу прошле године.

Пункт у Јагњеници затворили су италијански пропадници КФора, а у Зупчу је окупљено око 100 мештана.

Осумњичени за убиство косовског полицајца Енвера Зумберија Слободан Вучинић лишен је данас слободе у близини места Зупче, рекао је Танјугу један од рођака Вучинића, који је желео да остане анониман.

У јутрошњој акцији хапшења Вучинића био је приведен и његов отац Благоје, који је пуштен из притвора у јужном делу Косовске Митровице око 16 часова. Благоје Вучинић и његов син Слободан пошли су јутрос у сеоску цркву, која се налази на граници општине Зупче и јужног дела Косовске Митровице када су их пресрели, према речима њиховог рођака, припадници Еулекс полције и косовске полицијске службе и том приликом ухапсили обојицу. Благоје, који је пуштен поподне, налази се код куће, али због стања шока није могао да говори са извештачем Танјуга на лицу места.

Портпарол Еулекса Николас Хотон потврдио је раније данас Танјугу да су полицајци Еулекса ухапсили једног од осумњичених у вези са убиством припадника Косовске полицијске службе (КПС) Енвера Зумберија.

Хотон је прецизирао да је “осумњичени ухапшен јутрос у Косовској Митровици и он је један од шеторице људи за којима је расписана међународна потерница октобра 2011. године”.

Због убиства косовског полицајца на потерници се налази шесторо осумњичених Срба: Ратомир Божовић, Радован Радић, Милован Влашковић, Душан Јовановић, Ратомир Касаловић и Слободан Вучинић. Зумбери је убијен у пуцњави 26. јула недалеко од прелаза Брњак, у инциденту који се догодио дан пошто су специјалне јединице косовске полиције (Росу) заузеле прелаз Брњак, док су Срби из Лепосавића блокадом пута покушали да их спрече да преузму прелаз Јариње.