Љиљана Јовановић

ПОВЕРЉИВИ ЗАПАДНИ ИЗВОРИ: САД/НАТО РАТ ПРОТИВ СИРИЈЕ И ИРАНА УПРКОС ВЕТОА САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ!


САД/НАТО РАТ ПРОТИВ СИРИЈЕ И ИРАНА УПРКОС ВЕТОА САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ

6 јун 2012, Ексклузивно за ФБР- са нашег сарадничког „НСНБЦ“ сајта…

Пише: Кристоф Леман

Превод за ФБР урадила: ЉИЉАНА ЈОВАНОВИЋ

—————————————————–

Извор НСНБЦ у Специјалним Снагама у Бази Фт. Брагг НЦ,(САД) пружио је већ у Августу 2011 године, доказе да су Специјалне Снаге САД присутне на територији Сирије где се припремају и реализују активности за рат са Сиријом, Либаном и Ираном .(1).
Читаоци НСНБЦ су свесни да НАТО планира и да се припрема за рат са Сиријом и Ираном већ годинама. Од 2011-е године те операције се спроводе са Специјалним снагама које се налазе на терену. У Септембру/Октобру прошле године је пропуштена прилика да се крене са нападом на Сирију. Закулисно позиционирање и дипломатске игре, уз повећано насиље и бруталност у сукобима, цинично се користи да се придобије јавна и политичка подршка. Редовно изазивање страха од Сирије и Ирана служи као припрема и као изговор за почетак дуго планираног и припреманог рата; „Вода је припремљена“, „вода ври“ и само је питање колико ће дуго трајати тајни рат против Сирије и Ирана, терор над Сиријцима, убиства Иранских нуклеарних научника, и друге тактике које се обично користе пред почетак отворене ратне агресије. Кад ће тачно бити покренута отворена НАТО агресија? Када ће тачно почети напад , јер мало је вероватно да ће НАТО пропустутити време у Августу / Септембру, још једном без напада? Како ће НАТО да покуша да дипломатски заобиђе Русију и Кину и и какве ће бити регионалне и глобалне последице НАТО напада.

Након злоупотребе, Резолуције Савета Безбедности Уједињених Нација: бр. 1973-2011 о Либији, Русија и Кина су повукли јасне линије у Сиријском песку (2). Док је Русија подржавала легитимне напоре Сиријског народа у тежњама ка политичким реформама, које су се као што видимо касније изродиле у досада невиђене сукобе у поређењу са осталим Арапским земљама. Данас Русија и Кина се жестоко опиру страној интервнецији и употреби НАТО силе на челу терористичких ескадрона смрти и плаћеничких одреда.

Од самог почетка, када је било „продато“ као народни устанак Сиријског народа о чему су навелико причали Западни политичари и главни „маин стреам “ медији, било је очигледно да је у игри јак страни утицај.

Саудијско Либански милијардер Саад Харири, конзервативни Саудијац, Амерички и не тако отворено Израелски савезник, је уплетен у наоружавање и финансирање од стране Саудијске Арабије и ГЦЦ (Гулф Цооператион Цоунцил – Савет за сарадњу Заливских земаља) побуњеника у Сирији. (3). Преливање сукоба из Сирије у Либан и борбе које се одвијају у Либану, не могу се разумети без узимања у обзир да су Харири и његов “Футуре Мовемент“- „Покрет Будућности“ припремили Сиријски и Либански грађански рат, као део плана за дестабилизацију региона, чиме би се постигло да Уједињене Нације одобре НАТО акцију или да се тако нађе неки други изговор за војну интервенцију без одобрења Савета Безбедности.

Такође и Валид Јумблатт, Вођа заједнице Либанских Друза и Председник (Лебанон’с Прогрессиве Социалист Партy – Либанске Напредне Социјалистичке Партије), који се снажно противи Сиријском утицају у Либану, активно је укључен од почетка грађанског рата, у наоружавање побуњеника које подржавају НАТО и Израел.
У претходном чланку, у НСНБЦ смо информисали, према изворима из Јорданске обавештајне службе, да је Јумблатт повезан са пошиљком од 50 тона израелске војне опреме, у вредности од 650 милионаУС $, која је стигла на аеродром у Ербилу у
Курдистану. Оружје је наводно било плаћено од стране Израелске фирме „Рафаел индустриес“. С тим у вези је било „ схатл“ путовање Јумблатт-а у Катар, у Ирак, Курдистан и Турску, непосредно пре испоруке оружја. (4).

Средство за потстицање интервенције може бити и коришћење беспоштедне кампање терором, у те сврхе се користе плаћеници Ал- Каиде из Либије, Саудијске Арабије, Ирака и из других земаља. У НСНБЦ од Септембра 2011, у тексту Кристоф Лехманн, описао је ово средство да се постигне тај циљ, као модификовани Чеченски модел. (5).
Други, пак као што је Професор Др. Мицхел Цхоссудовскy “Центер фор Ресеарцх он Глобализатион” ( Проф. Чосудовски из “Центра за истраживање глобализације”), упоредио је ситуацију у Сирији са Одредима смрти у Ел Салвадору. (6).

Чињеница да НАТО није успео да интервенише прошле године у Августу /Септембру,
последица је тога што су људи у Сирији без обзира на велике разлике у етничком и верском погледу, ипак веома кохерентна нација, да се Сиријска влада доста успешно борила против побуњеника, да је Сиријска влада извршила реформе без преседана које су наишле на одобравање већине становништва, те да су Русија и Кина до сада блокирале у Савету Безбедности УН могућност отворене агресије НАТО на Сирију.

Успешно успостављање и Референдум за нови Устав Сирије, у којем је наглашено да се Сирија сматра Арапском државом у заједници Арапског народа. Устав у којем је обезбеђено више гаранција слободе, демократије, за заштиту мањина и њихових права, је више него што је било која суседна земља око Сирије урадила. Устав који обухвата разноврсност у јединству и солидарности, а посебно то што Устав дефинише Сиријце као народ који се сам ослободио од колонијализма у региону, претстављао је директан снажан шамар чланицама НАТО алијансе и чланицама ГЦЦ – Савеза Земаља Залива али не само Јордану већ и Израелу. (7)

НСНБЦ је објавио комплетан текст Нацрта Устава Сирије (8).
Устав је усвојен већином гласова Сиријских становника, а сама чињеница да је било могуће организовати Референдум без већих проблема била је још једна победа Сиријског народа против стране агресије. (9). Ништа од овога није јављено на фер и изблансиран начин, у Западним медијима. Није јављено ни то да су у Сирији одржани паламентарни избори.

До сада Сирија је упркос великим нападима и безмерним патњама успела да парира у свему осим у Пропаганди, (Публиц Ррелатион). Сирија није успела да се успешно супртостави агресивној медијској кампањи Запада усмереној против Сирије и Ирана, што је олакшало НАТО и савезницима са запада да убеде народ у њиховим земљама да је потребно водити још један“ Хуманитарни рат“ да би се заштитио Сиријски народ.

Когнитивним манипулацијама Западна пропаганда је успела да убеди своје народе да НАТО треба да води још један „Хуманитарни рат“.

Саучесници и Западњачки медији настављају са својим Когнитивним манипулацијама јавним мњењем да би прихватили УН-САД-НАТО војну агресију под изговором Људских Права, и „одговорности да треба да реагују и заштите“. Одговорност за заштиту и интервенционизам, по Либијском моделу, постала је службена НАТО доктрина коју је НАТО промовисао на 25-том Заседању НАТО у Чикагу ове године. (10).

Западни медији блиско следе беспоговорно тај концепт и објављују често лажне извештаје којима НАТО продаје језиве приче о томе да Сиријски режим масакрира свој народ. Извештај о недавном масакру у Ал-Хоула је још само један од хиљаду примера којима се може доказати лажно извештавање монтиране слике и монтирани видео записи који су продати као истинити. ББЦ је отишао чак толико далеко да је рециклирао слике из Ирака (11).

Једнострани извештаји криве Ассад-а и Сиријску Владу за насиље. Док Западни медији истрајавају на томе да је Сиријска Војска одговорна за масакр, и док многи извештаји непрекидно подржавају причу да је Војска бомбардовала цивилне зоне артиљеријском ватром, извештаји показују сасвим другу стварну слику. Насупрот почетним извештајума, у којем се тврди да људи умиру у нападима Војске, а што се стално објављује у медијима као и у УН. Али извештаји са лица места тврде следеће:

• Већина настрадлаих је убијена оружјем малог калибра из непосредне близине а многи од њих су стрељани.
Већина жртава су биле породице оних који су оодбили да учествују у рату против Сиријске Владе и који нису хтели да се укључе као борци Ал-Каиде, или да се прикључе Муслманској Браћи или другим плаћеницима.

• Огромну већину убистава су извршили странци или терористи које странци подржавају. (12)

Без обзира на супротне доказе, Портпарол Пентагона Капетан Џон Кирби на конференцији за штампу је рекао :“ Ми смо дубоко узнемирени и забринути због насиља које траје у Сирији и због ужасних напада Ассад-овог режима против сопственог народа“.
Кирби је такође поновио да Иран помаже Сиријском режиму а да би се одбранио од непријатних питања, нагласио је да је Ал-Каида у Сирији присутна из сопствених интереса.

Морнарички Капетан Кирби је вероватно саветован од стране стручних „спин доктора“ да нађе „семантички одговор“ на питање о Ал-Каиди, која се у Сирији налази због сопствених интереса, као и Либијске Исламске Борбене групе или Војни Савет из Триполија, „Бригаде Омар“ и другим Ал-Каидиним фракцијама које су под контролом НАТО –обавештајних служби, Саудијске обавештајне службе, те Муслиманске браће коју контролишу из МИ6, и Катара, који сигурно имају своје интересе зашто су присутни у Сирији.

Због тога Капетан Кирби говори истину док дезинформише јавност.

Кирби је назначио Иран као следећи потенцијални, легитимни циљ, САД/НАТО-агресије, тврдећи да „Ми смо сасвим сигурно видели извештаје и имамо разлога да верујемо да Иран помаже Ассад-овом режиму у вршењу ових злочина против Сиријског народа“.
Ја бих могао да кажем да сам видео „извештаје о Базама ванземаљаца и да сам чуо за случајеве киднаповања од стране ванземаљаца“. Зато што Кирби тврди да“ су видели неке извештаје“ од нас се очекује да носимо костиме ванземаљаца, зар не?

Другим речима Пентагон добро прикрива чињеницу да су НАТО специјалне јединице, повезане, да надгледају и сарађују са АЛ-Каидиним јединицама у Сирији, укључујући и бар 18.000 Ал-Каидиних плаћеника под командом Војног Команданта Триполија и Команданта АЛ-Каиде Абделхаким Белхадј-а(13) . Пентагон такође именује Иран као легитимну мету НАТО напада, зато што је„ сигурно видео извештаје и има разлога да верује“ да Иран подржава Ассад-а. Сада, ако Иран подржава Ассад-а или Сирију он им помаже у њиховој борби против НАТО и јединица Ал-Каиде које су починиле страховите злочине за које се криви „Ассад-ов режим“.

Још једно прављење јавне сагласности, је објављивање информације у којој се тврди да је Обама својим ветом, спречио Француско-Саудијски план да се нападне Зграда Владе у Сирији, да би се обезглавио режим. Оставимо на страну то да би такав акт био тежак ратни злочин, за то НАТО не хаје, главни циљ „цурења“ове информације коришћењем „ДЕБКА филе“ значи да је ово припрема Западних народа за рат. Друга функција је да обавештајне службе прикупе информације као и додатни притисак на Русију и Кину и на Савет безбедности и шире.

ДИПЛОМАТСКИ ПРИТИСЦИ

Због тога што нуклеарни програм не може да се користи као ефикасан метод притиска на Иран, све док се не заврше разговори о нуклеарном програму у Москви, крајем овог месеца, покушај дипломатског притиска на Иран се врши на други начин. Један пример за то је тврдња Морнаричког Капетна Кирбија који тврди да Иран превози оружје за Сирију користећи цивилне летове за то. Коришћење овакве пропаганде је увек предходило санкцијама, као што би била забрана Иранских летова кроз Амерички и Европски ваздушни простор. Дакле, тврдња да је Америка спремна за даље преговоре са Ираном је само предходница даљим притисцима и даљим санкцијама. (14).

Повећава се и додатни притисак на Индију, коју је Државни Секретар Клинтон, оштро критиковала, јер Индија не учествује у нелегалним санкцијама против Ирана. Индија је један од највећих купаца Иранске нафте. С обзиром на затегнуте односе између САД/НАТО и Индије, не чини се да ће Индија баш да потрчи да прихвати лажне информације о нападу. Инидијска обавештајна служба и Служба безбедности ипак треба да буду у приправности након задњих критика Хилри Клинтон, због мањка солидарности. Индија мора да буде опрезна од нових бомбашких напада или кризе са таоцима. Највероватније то је „не“ у вези са неремећењем односа са Пакистаном.

Напад на Сирију боље пре него касније

Јуче је Портпарол Беле Куће Јаy Царнеy потврдио да су САД усредсређене на потребу да се политичке смене у Сирији изврше радије пре него касније. „Што дуже Ассад-у и његовим насилницима“ рекао је Царнеy, „дозволимо да брутално убијају Сиријски народ, највероватније ово ће постати секташки грађански рат; и веће су могућности да рат „исцури“ преко граница Сирије, чиме би се претворио у рат у суседству у којем ће бити идругих учесника међу њима и Иран који је већ укључен својим лошим односом према ситуацији у Сирији, појачавајући своје активности у њима и у томе неће бити усамљен“.

Царнеy је додао да то шшто се дешава у Сирији „ само наглашава хитнут потребу да се нешто предузме да би се спречило даље погоршавање ситуације на терену, треба предузети акције да се изврши политичка смена, да се Ассад изолује и да се на њега појача политички притисак, да се повуче са власти и да до смене власти може да дође што пре“.

У светлу добро утврђене и документоване чињенице да су САД/НАТО активно укључени у насиље у Сирији, и да су од Августа 2011 године, присутни са трупама на терену, тада се речи портпарола Беле Куће могу само разумети као ултиматум од стране разбојника.

„Или ће Сиријска власт да се безусловно преда НАТО и његовим плаћеницима, тако да Вада САД може да инсталира своје марионетске власти, као у Либији што су урадили, или ће НАТО да увуче Сирију у војне операције у које ће бити укључени и Иран и друге земље међу њима и Русија која може бити увучена у то“. Карнејеве речи су речи Беле Куће и НАТО што даје утисак да су се САД/НАТО претворили у Алијансу по типу нацистичко –немачку, која ће реализовати планове макар све отишло до ђавола, без обзира на цену, или на то што ће свет увући у нуклеарни сукоб. Питање је колико је ова тактика застрашивања уствари стврна претња и колико је то у ствари „само“игра високих улога у покеру са Русијом.

Док Хилари Клинтон тврди да Руска позиција у погледу сукоба у Сирији,може довести до грађанског рата, Лавров тврди да су „одређене земље“ покушале да искористе масакр у АЛ-Хоула, „Као увод у војну агресију на Сиријску војску“. Лавров је такође оптужио „Национални Савет Сирије“ да је то конзорцијум појединаца који су подржани од стране Националне Фондације за демократију, која покушава да подстакне грађански рат. „Национални Савет Сирије“ је од стране НСНБЦ, анализиран у претходном тексту, где смо показали да су они уствари створени од стране НАТО и САД- картела, око Збигњева Бжежинског и Хенрија Кисинџера и сличних организација (15).

Неиспуњена улога УН додељена НАТО

Према НАТО плановима,УН је требало да олакшају реализацију још једног напада по сценарију Либијског рата. „План у шест тачака“, и Иницијатива Кофи Анана су биле вероватно посматране из такве перспективе. Уосталом под његовим вођством (Кофи Анан) су планови о повезивању УН и НАТО, у одређене односе били договрени.
Многи аналитичари су упозоравали Сирију да не пристане на План, описујући га као замку. НАТО је створио предуслове за доношење овог Плана, НАТО је отежавао услове на терену, и НАТО је онај који убрзано гура планове о војној интервенцији , зато што се показало да су њихови мировни планови лажни.

Русија и Кина се супротстављају војној акцији прво против Сирије и након тога на Иран, чиме се НАТО доводи у дилему. Паклени планови да се започне рат и дестабилизује Сирија, су пропали до сада, да то може да натера НАТО да нападне директно Иран. Да ствар буде гора Русија је успела да се усправи на сопствене ноге, и не дозвољава да буде лако уплашена као што се дешавало док је био председник Медведев. Као последица Руског и Кинеског супротстављања у Савету Безбедности УН, Америчка администрација прети да ће предузети војне акције и без мандата Савета безбедности УН. Данас у Паризу, Председник Путин је упозорио свет да НАТО и Западне земље, крше једно за другим обећања која су дали Русији у Савету безбедности. Да неће бити НАТО трупа дуж Руских граница, да неће бити стационираних ракета да поменемо само нека обећања дата Русији. Господин Председник Путин је рекао да Русија не верује више обећањима, већ да Русија захтева гаранције. Посматрачи који прате дуго међународну политику приметиће да је у свом говору поновио много од онога на што је упозорио на Међународној Конференцији о безбедности, одржаној у Минхену, 2008 године, а то је да је свет веома близу Трећег Свтског рата, да НАТО провоцира Русију, да НАТО попује о демократији али је не сроводи.

Вероватноћа рата против Сирије и Ирана без дозволе Савета Безбедности УН

У среду САД –амбасадор у УН Сусан Рице, рече да „ најгори али и највероватнији сценарио за Сирију је могућност да се делује изван мандата Савета Безбедности УН, Ако сви остали начини за решавање кризе пропадну, земље света ће морати да одлуче да ли су спремне да реагују изван мандата Савета Безбедности“ Русија у међувремену наствља да инсиситира да обе стране, Сиријска власт и „опозиција“ морају да преузму одговорнст за нереде и за прекид престанка сукоба, али није назначио ко је опозиција. Ја сам сигуран, (аутор) да Путин користи много директнији приступ, иза затворених врата, радије него да именује НАТО терористичке одреде смрти са којима је Русија имала проблема у Чеченији као „опозицијом“.

Иза Дипломатске говорнице

Иза свх дипломатских говора, позиционирања и бацања кривице, важно је поновити основне чињенице, а ако је потребно наставити са њиховим понављањем, док сви не буду обавештени па док лагање обавештене јавности не постане непријатно:

• Сирија је прошла кроз легитимне протесте и захтеве за политичке реформе у земљи. Оружани немири немају ништа заједничко са легитимном опозицијом која је увек реаговала и реагује у интересу Сиријског народа и Сиријске државе. Насупрот агресивне побуне и субверзивних покушаја, започетих и беспоштедно диригованих и подржаваних од стране НАТО; ГЦЦ, Израела, Јордана, и других, Сиријска Влада и народ Сирије су недвосмислено гласали за НОВИ УСТАВ, који је и усвојен. Устав који дефинише Сирију као Арапску земљу, са много етничких група и религија, са једнаким правима за све, без обзира на етничку припадност, религију, пол или друге разлике. Устав предлаже и специјална права и заштиту за угрожене, сиромашне и мањине.

• Формиране су нове партије, и те новоформиране партије су учествовале у фер и слободним изборима . Нове партије и политичари су узели активну улогу у
политичком животу Сирије, и активно учествују у решавању кризе. Главни захтев тих нових политичких личности заједно са онима који припадају Баатх Партији,
да НАТО, Саудијска Арабија, Јордан и Катар прекину са илегалним, неконвенционалним ратом против грађана Сирије, тако да Сиријски народ може . да почен да ужива плодове реформи и својег самоопредељења.

Још једна чинејница, коју НАТО и савезници морају да добро да размотре је та да народи Сирије, Србије, Русије, Авганистана, Пакистана, Кине, народи многих других земаља, а не треба заборавити ни многобројне грађане у НАТО земљама, који су свесни да би чењинаца о капитулацији Сирије пред НАТО нападом имала за резултат постављање (наметање) марионетске тиранијске власти –по Либијском моделу, -где је нова власт коју чине Демократске Вође, сматрала да је неопходно да се донесе нови закон, којим се оправдава одлука, о томе да се бивши владар Либије Гадафи, његова фамилија, његови политичари, за све оно што су они урадили за Либијски народ заслужују да буду осуђени на доживотни затвор.

Ови „мали Хитлери“ Белхадјс( Абделхаким Белхадј ), Јалилс(из Пакистана) спољашњи непријатељи и квислинзи, које нарастајући фашистички НАТО прихвата као светионике наде за слободом и демократијом. Западу треба искрен Мировни покрет, искрен Студентски покрет, искрен Синдикални покрет и искрен унутрашњи отпор. Искрени покрети са Запада хитно морају да подрже искрене партнере у борби за мир. Једнополарни свет мора да нестане одмах.

Кристоф Леман 02.06.2012.

—————————————————————————

ДОДАТАК: ЛАТИНИЧНА И ЕНГЛЕСКА ВЕРЗИЈА СУ ПРИЛОЖЕНЕ РАДИ ЛАКШЕГ ПРАЋЕЊА ЛИНКОВА…

——————

SAD/NATO RAT PROTIV SIRIJE I IRANA UPRKOS VETOA SAVETA BEZBEDNOSTI

——————————————————

Published on June 6, 2012- Source: NSNBC

@ Serbian FB Reporter (FBR)

http://facebookreporter.org

FBR translation by: Ljiljana Jovanovic

——————————————————–

Izvor NSNBC u Specijalnim Snagama  u Bazi Ft. Bragg NC,(SAD) pružio je već u Avgustu 2011 godine, dokaze da su Specijalne Snage SAD prisutne na teritoriji Sirije gde se pripremaju i realizuju aktivnosti za rat sa  Sirijom, Libanom i Iranom .(1).

Čitaoci NSNBC su svesni da NATO planira i da se priprema za rat sa Sirijom i Iranom već godinama. Od 2011-e godine te operacije se sprovode sa Specijalnim snagama koje se nalaze na terenu. U Septembru/Oktobru prošle godine je  propuštena prilika da se krene sa napadom na Siriju.  Zakulisno pozicioniranje i  diplomatske igre, uz  povećano nasilje i brutalnost u sukobima, cinično se koristi da se pridobije javna i politička  podrška. Redovno izazivanje straha od Sirije i Irana služi kao priprema i kao izgovor za početak dugo planiranog i pripremanog rata; „Voda je pripremljena“, „voda vri“ i samo je pitanje koliko će dugo trajati tajni rat protiv Sirije i Irana, teror nad Sirijcima, ubistva Iranskih nuklearnih naučnika, i druge  taktike koje se obično koriste pred početak otvorene ratne agresije. Kad će  tačno biti pokrenuta otvorena  NATO agresija? Kada će tačno početi napad , jer malo je verovatno da će NATO propustutiti  vreme u Avgustu / Septembru,  još jednom bez napada? Kako će NATO da pokuša da diplomatski zaobiđe Rusiju i Kinu i i kakve će biti regionalne i globalne posledice NATO napada.

Nakon zloupotrebe, Rezolucije Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija: br. 1973-2011 o Libiji, Rusija i Kina su povukli jasne linije u Sirijskom pesku (2). Dok je Rusija podržavala legitimne napore Sirijskog naroda u težnjama ka političkim reformama, koje su se kao što vidimo kasnije izrodile u dosada neviđene sukobe u poređenju sa ostalim Arapskim zemljama. Danas  Rusija i Kina se žestoko opiru stranoj intervneciji i upotrebi NATO sile na čelu terorističkih eskadrona smrti i plaćeničkih odreda.

Od samog početka, kada je bilo „prodato“ kao narodni ustanak Sirijskog naroda  o čemu su naveliko pričali Zapadni političari i  glavni „main stream “ mediji, bilo je očigledno da je u igri jak strani uticaj.

Saudijsko Libanski milijarder Saad Hariri, konzervativni Saudijac, Američki  i ne tako otvoreno Izraelski saveznik, je upleten u naoružavanje i finansiranje od strane Saudijske Arabije i  GCC (Gulf Cooperation Council – Savet za saradnju Zalivskih zemalja) pobunjenika u Siriji. (3). Prelivanje sukoba iz Sirije u Liban i borbe koje se odvijaju  u Libanu, ne mogu se razumeti bez uzimanja u obzir da su Hariri i njegov “Future Movement“- „Pokret Budućnosti“ pripremili Sirijski i Libanski građanski  rat, kao deo plana za destabilizaciju regiona, čime bi se postiglo da Ujedinjene Nacije odobre NATO akciju ili da se tako nađe neki drugi izgovor za vojnu intervenciju bez odobrenja Saveta Bezbednosti.

Takođe i Valid Jumblatt, Vođa zajednice Libanskih Druza  i Predsednik (Lebanon’s Progressive Socialist Party – Libanske Napredne Socijalističke Partije),  koji se snažno protivi Sirijskom uticaju u Libanu, aktivno je uključen od početka građanskog rata, u naoružavanje pobunjenika koje podržavaju NATO i Izrael.

U prethodnom članku, u  NSNBC smo informisali, prema izvorima iz Jordanske obaveštajne službe, da je Jumblatt povezan sa pošiljkom od 50 tona izraelske vojne opreme, u vrednosti od 650 milionaUS $, koja je stigla na aerodrom u Erbilu u Kurdistanu. Oružje je navodno bilo plaćeno od strane Izraelske firme „Rafael industries“.  S tim u vezi je bilo „ shatl“ putovanje Jumblatt-a u Katar, u Irak, Kurdistan i Tursku,  neposredno pre isporuke oružja. (4).

Sredstvo za potsticanje intervencije može biti i korišćenje bespoštedne kampanje terorom, u te svrhe se koriste plaćenici Al- Kaide iz Libije, Saudijske Arabije, Iraka i iz drugih zemalja. U NSNBC od Septembra 2011, u tekstu Kristof Lehmann, opisao  je ovo sredstvo da se postigne taj cilj, kao modifikovani  Čečenski model. (5).

Drugi, pak kao što je Profesor Dr. Michel Chossudovsky “Center for Research on Globalization” ( Prof. Čosudovski iz “Centra za istraživanje globalizacije”), uporedio je situaciju u Siriji sa Odredima smrti u El Salvadoru. (6).

Činjenica da NATO nije uspeo da interveniše prošle godine u Avgustu /Septembru,

posledica je toga što su ljudi u Siriji bez obzira na velike razlike u etničkom  i verskom  pogledu, ipak veoma koherentna  nacija, da se Sirijska vlada dosta uspešno borila protiv pobunjenika,  da je Sirijska vlada izvršila reforme bez presedana koje su naišle na odobravanje većine stanovništva, te da su Rusija i Kina do sada blokirale u Savetu Bezbednosti UN mogućnost otvorene agresije NATO na Siriju.

Uspešno uspostavljanje i Referendum za novi Ustav Sirije, u kojem je  naglašeno da se Sirija smatra Arapskom državom u zajednici Arapskog naroda. Ustav u kojem je obezbeđeno više garancija  slobode, demokratije, za zaštitu manjina i njihovih prava,  je više nego što je bilo koja susedna zemlja oko Sirije uradila. Ustav koji obuhvata raznovrsnost u jedinstvu i solidarnosti, a posebno to što Ustav definiše Sirijce kao  narod  koji se sam oslobodio od kolonijalizma u regionu, pretstavljao je direktan snažan šamar članicama NATO alijanse i članicama GCC – Saveza Zemalja Zaliva ali ne samo Jordanu  već i Izraelu. (7)

NSNBC  je objavio kompletan tekst  Nacrta Ustava Sirije (8).

Ustav je usvojen većinom glasova Sirijskih stanovnika, a sama činjenica da je bilo moguće organizovati Referendum bez većih problema bila je još jedna pobeda Sirijskog naroda protiv strane agresije. (9). Ništa od ovoga nije javljeno na fer i izblansiran način, u Zapadnim medijima. Nije javljeno ni to da su u Siriji održani palamentarni izbori.

Do sada Sirija je uprkos velikim napadima i bezmernim patnjama uspela da parira  u svemu osim u Propagandi, (Public Rrelation). Sirija nije uspela da se uspešno suprtostavi agresivnoj medijskoj kampanji Zapada usmerenoj protiv Sirije i Irana, što je olakšalo NATO i saveznicima sa zapada  da ubede narod u njihovim zemljama da je potrebno voditi još jedan“ Humanitarni rat“ da bi se zaštitio Sirijski narod.

Kognitivnim manipulacijama Zapadna propaganda je uspela da ubedi svoje narode da NATO treba da vodi još jedan „Humanitarni rat“.

Saučesnici i Zapadnjački mediji nastavljaju sa svojim Kognitivnim manipulacijama javnim mnjenjem  da bi prihvatili UN-SAD-NATO vojnu agresiju pod izgovorom Ljudskih Prava, i „odgovornosti da treba da reaguju i zaštite“. Odgovornost za zaštitu i intervencionizam, po Libijskom modelu, postala je službena NATO doktrina koju je NATO promovisao na 25-tom Zasedanju NATO u Čikagu ove godine. (10).

Zapadni mediji blisko slede bespogovorno taj koncept i objavljuju često lažne izveštaje kojima  NATO prodaje jezive priče o tome da Sirijski režim masakrira svoj narod. Izveštaj o nedavnom masakru u Al-Houla je još samo jedan od hiljadu primera kojima se može dokazati lažno izveštavanje montirane slike i montirani video zapisi koji su prodati kao istiniti. BBC je otišao čak toliko daleko da je reciklirao slike iz Iraka (11).

Jednostrani izveštaji krive Assad-a i Sirijsku Vladu za nasilje. Dok  Zapadni mediji istrajavaju na tome da je Sirijska Vojska odgovorna za masakr, i dok mnogi izveštaji neprekidno podržavaju priču da je Vojska bombardovala civilne zone artiljerijskom vatrom, izveštaji pokazuju sasvim drugu stvarnu sliku. Nasuprot početnim izveštajuma, u kojem se tvrdi  da ljudi umiru u napadima Vojske, a što se stalno objavljuje u  medijima kao i u UN. Ali izveštaji  sa lica mesta tvrde sledeće:

· Većina nastradlaih je ubijena oružjem malog kalibra iz neposredne blizine a mnogi od njih su streljani.

Većina žrtava su bile porodice onih koji su oodbili da učestvuju u ratu protiv Sirijske Vlade i koji nisu hteli da se uključe kao borci Al-Kaide, ili da se priključe  Muslmanskoj Braći ili drugim plaćenicima.

· Ogromnu većinu ubistava su izvršili stranci ili teroristi koje stranci podržavaju. (12)

Bez obzira na suprotne dokaze,  Portparol Pentagona Kapetan Džon Kirbi na konferenciji za štampu je rekao :“ Mi smo duboko uznemireni i zabrinuti zbog nasilja koje traje u Siriji i zbog užasnih  napada  Assad-ovog režima protiv sopstvenog  naroda“.       

Kirbi je takođe ponovio da Iran pomaže Sirijskom režimu a da bi se odbranio od neprijatnih pitanja, naglasio je da je Al-Kaida u Siriji prisutna iz sopstvenih interesa.

Mornarički Kapetan Kirbi je verovatno savetovan od strane stručnih „spin doktora“ da nađe „semantički odgovor“ na pitanje o Al-Kaidi,  koja se u Siriji nalazi zbog sopstvenih interesa, kao i Libijske Islamske Borbene grupe  ili Vojni Savet iz Tripolija, „Brigade Omar“ i drugim Al-Kaidinim frakcijama koje su pod kontrolom NATO –obaveštajnih službi, Saudijske obaveštajne službe, te Muslimanske braće koju kontrolišu iz MI6, i Katara, koji sigurno imaju svoje interese zašto su prisutni u Siriji.

Zbog toga Kapetan Kirbi govori istinu dok dezinformiše javnost.

Kirbi je naznačio Iran kao sledeći potencijalni, legitimni cilj, SAD/NATO-agresije, tvrdeći da „Mi smo sasvim sigurno videli izveštaje i imamo razloga da verujemo da Iran pomaže Assad-ovom režimu u vršenju ovih zločina protiv Sirijskog naroda“.

Ja bih mogao da kažem da sam video „izveštaje o Bazama vanzemaljaca i da sam čuo za slučajeve kidnapovanja od strane vanzemaljaca“. Zato što Kirbi tvrdi da“ su videli neke izveštaje“ od nas se očekuje da nosimo kostime vanzemaljaca, zar ne?

 

Drugim rečima Pentagon dobro prikriva činjenicu da su NATO specijalne jedinice, povezane, da nadgledaju i sarađuju sa AL-Kaidinim jedinicama u Siriji, uključujući i bar 18.000 Al-Kaidinih plaćenika pod komandom Vojnog Komandanta Tripolija i Komandanta AL-Kaide Abdelhakim Belhadj-a(13) . Pentagon takođe imenuje Iran kao legitimnu metu NATO napada, zato što je„ sigurno video izveštaje i ima razloga da veruje“ da Iran podržava Assad-a. Sada, ako Iran podržava Assad-a ili Siriju on im pomaže u njihovoj borbi protiv NATO i jedinica Al-Kaide koje su počinile strahovite zločine za koje se krivi „Assad-ov režim“.

Još jedno pravljenje javne saglasnosti, je objavljivanje informacije u kojoj se tvrdi da je Obama svojim vetom, sprečio Francusko-Saudijski plan da se napadne Zgrada Vlade u Siriji, da bi se obezglavio režim. Ostavimo na stranu to da bi takav akt bio težak ratni zločin, za to NATO ne haje, glavni cilj „curenja“ove informacije korišćenjem  „DEBKA  file“ znači da je ovo priprema Zapadnih naroda za rat.  Druga funkcija je da obaveštajne službe prikupe informacije kao i dodatni pritisak na Rusiju i Kinu i na Savet bezbednosti i šire.

DIPLOMATSKI  PRITISCI

Zbog toga što nuklearni program ne može da se koristi kao efikasan metod pritiska na Iran, sve dok se ne završe razgovori o nuklearnom programu u Moskvi, krajem ovog meseca, pokušaj diplomatskog pritiska na Iran se vrši na drugi način.  Jedan primer za to je tvrdnja Mornaričkog Kapetna Kirbija koji tvrdi da Iran prevozi oružje za Siriju koristeći civilne letove za to.  Korišćenje ovakve propagande je uvek predhodilo sankcijama,  kao što bi bila zabrana Iranskih  letova kroz Američki i Evropski vazdušni prostor. Dakle,  tvrdnja da je Amerika spremna za dalje pregovore sa Iranom je samo predhodnica daljim pritiscima i daljim sankcijama. (14).

Povećava se i dodatni pritisak na Indiju, koju je Državni Sekretar Klinton, oštro kritikovala, jer Indija ne učestvuje u nelegalnim sankcijama protiv Irana.  Indija je jedan od najvećih kupaca Iranske nafte. S obzirom na zategnute odnose između SAD/NATO i Indije, ne čini se da će Indija baš da potrči da prihvati lažne informacije o napadu.  Indijska obaveštajna služba i Služba bezbednosti ipak treba da budu u pripravnosti nakon zadnjih kritika Hilri Klinton, zbog manjka solidarnosti. Indija mora da bude oprezna od novih bombaških napada ili krize sa taocima. Najverovatnije to je „ne“ u vezi sa neremećenjem odnosa sa  Pakistanom.

Napad na Siriju bolje pre nego kasnije

Juče je Portparol Bele Kuće Jay Carney potvrdio da su SAD usredsređene na potrebu da se političke smene u Siriji izvrše radije pre nego kasnije. „Što duže Assad-u i njegovim  nasilnicima“ rekao je Carney, „dozvolimo da brutalno ubijaju Sirijski narod, najverovatnije ovo će postati sektaški građanski rat; i veće su mogućnosti da rat „iscuri“ preko granica Sirije, čime bi se pretvorio u rat u susedstvu u kojem će biti idrugih učesnika  među njima i Iran koji je već uključen svojim lošim odnosom prema situaciji u Siriji, pojačavajući svoje aktivnosti u njima  i u tome  neće biti usamljen“.

 

Carney je dodao da to ššto se dešava u Siriji „ samo naglašava hitnut potrebu da se nešto preduzme da bi se sprečilo dalje pogoršavanje situacije na terenu, treba preduzeti akcije da se izvrši politička smena,  da se Assad izoluje i da se na njega  pojača politički pritisak, da se povuče sa vlasti i da do smene vlasti može da dođe  što pre“.

U svetlu dobro utvrđene i dokumentovane činjenice da su SAD/NATO aktivno uključeni u nasilje u Siriji, i da su od Avgusta 2011 godine, prisutni sa trupama na terenu, tada se reči portparola Bele Kuće mogu samo razumeti kao ultimatum od strane razbojnika.

Ili će Sirijska vlast da se bezuslovno preda NATO i njegovim plaćenicima, tako da Vada SAD može da instalira svoje marionetske vlasti, kao u Libiji što su uradili, ili će NATO da uvuče Siriju u vojne operacije u koje će biti uključeni i Iran  i druge zemlje među njima i Rusija koja može biti  uvučena u to“.  Karnejeve reči su  reči Bele Kuće i NATO što daje utisak da su se SAD/NATO pretvorili u Alijansu po tipu nacističko –nemačku, koja će realizovati planove makar sve otišlo do đavola, bez obzira na cenu, ili na to što će svet uvući u nuklearni sukob.  Pitanje je koliko je ova taktika zastrašivanja ustvari stvrna pretnja i koliko je to u stvari „samo“igra visokih uloga u  pokeru sa Rusijom.

Dok Hilari Klinton tvrdi da Ruska pozicija u pogledu sukoba u Siriji,može dovesti do građanskog rata, Lavrov tvrdi da su „određene zemlje“ pokušale da iskoriste masakr u AL-Houla, „Kao uvod u vojnu agresiju na Sirijsku vojsku“. Lavrov je takođe optužio „Nacionalni Savet Sirije“  da je to konzorcijum pojedinaca koji su podržani od strane Nacionalne Fondacije za demokratiju, koja pokušava da podstakne građanski rat. „Nacionalni Savet Sirije“ je od strane NSNBC, analiziran u prethodnom tekstu, gde smo pokazali da su oni ustvari stvoreni od strane NATO i SAD- kartela, oko Zbignjeva Bžežinskog i Henrija Kisindžera i sličnih organizacija (15).

Neispunjena uloga UN dodeljena NATO

Prema NATO planovima,UN je trebalo da olakšaju realizaciju još jednog napada po scenariju Libijskog rata. „Plan u šest tačaka“, i Inicijativa Kofi Anana su bile verovatno posmatrane iz takve perspektive. Uostalom pod njegovim vođstvom (Kofi Anan) su planovi o povezivanju UN i NATO, u određene odnose bili dogovreni.

Mnogi analitičari su upozoravali Siriju da ne pristane na Plan, opisujući ga kao zamku. NATO je stvorio preduslove za donošenje ovog Plana, NATO je otežavao uslove na terenu, i NATO je onaj koji ubrzano gura planove o vojnoj intervenciji , zato što se pokazalo da su njihovi mirovni planovi lažni.

Rusija i Kina se suprotstavljaju vojnoj akciji prvo protiv Sirije i nakon toga na Iran, čime se NATO dovodi u dilemu. Pakleni planovi da se započne rat i destabilizuje Sirija, su propali do sada, da to može da natera NATO da napadne direktno Iran. Da stvar bude gora Rusija je uspela da se uspravi na sopstvene noge, i ne dozvoljava da bude lako uplašena kao što se dešavalo dok je bio predsednik  Medvedev. Kao posledica Ruskog i Kineskog suprotstavljanja u Savetu Bezbednosti UN,  Američka administracija preti da će preduzeti vojne akcije i bez mandata Saveta bezbednosti UN. Danas u Parizu, Predsednik Putin je upozorio svet da NATO i Zapadne zemlje,  krše jedno za drugim obećanja koja su dali Rusiji u Savetu bezbednosti. Da neće biti NATO trupa duž Ruskih  granica,  da neće biti stacioniranih raketa  da pomenemo samo neka obećanja data Rusiji. Gospodin Predsednik Putin je rekao da Rusija ne veruje više obećanjima, već da Rusija zahteva garancije. Posmatrači koji prate dugo međunarodnu politiku  primetiće da je u  svom govoru ponovio mnogo od onoga na što je upozorio na Međunarodnoj Konferenciji o bezbednosti, održanoj u Minhenu, 2008 godine, a to je da je svet veoma blizu Trećeg Svtskog rata, da NATO provocira Rusiju, da NATO popuje o  demokratiji ali je ne srovodi.

Verovatnoća rata protiv Sirije i Irana bez dozvole Saveta Bezbednosti UN

U sredu SAD –ambasador u UN Susan Rice, reče da „ najgori ali i najverovatniji scenario za Siriju je mogućnost da se deluje izvan mandata Saveta Bezbednosti UN, Ako svi ostali načini za rešavanje krize propadnu, zemlje sveta će morati da odluče da li su spremne da reaguju izvan mandata Saveta Bezbednosti“  Rusija  u međuvremenu nastvlja da insisitira da obe strane, Sirijska vlast i „opozicija“ moraju da preuzmu  odgovornst za nerede i za prekid prestanka sukoba, ali nije naznačio ko je opozicija. Ja sam siguran, (autor) da Putin koristi mnogo direktniji  pristup, iza zatvorenih vrata, radije nego da imenuje NATO terorističke odrede smrti sa kojima je Rusija imala problema u Čečeniji kao „opozicijom“.

Iza Diplomatske govornice

Iza svh diplomatskih govora, pozicioniranja i bacanja krivice, važno je ponoviti osnovne činjenice, a ako je potrebno nastaviti sa njihovim ponavljanjem, dok  svi ne budu obavešteni pa dok laganje obaveštene javnosti ne postane neprijatno:

· Sirija je prošla kroz legitimne proteste i zahteve za političke reforme u zemlji.

Oružani nemiri nemaju ništa zajedničko sa legitimnom opozicijom koja je

uvek reagovala i reaguje u interesu Sirijskog naroda i Sirijske države.

Nasuprot agresivne pobune i subverzivnih pokušaja, započetih i bespoštedno dirigovanih i podržavanih od strane NATO; GCC, Izraela, Jordana, i drugih, Sirijska Vlada i narod Sirije su nedvosmisleno glasali za NOVI USTAV, koji je i usvojen. Ustav koji definiše Siriju kao Arapsku zemlju, sa mnogo etničkih grupa i religija, sa jednakim pravima za sve, bez obzira na etničku pripadnost, religiju, pol ili druge razlike. Ustav predlaže i specijalna prava i zaštitu za ugrožene, siromašne i manjine.

· Formirane su nove partije, i  te novoformirane partije su učestvovale u fer i slobodnim izborima . Nove partije i političari su uzeli aktivnu ulogu u  političkom životu Sirije, i aktivno učestvuju u rešavanju krize.  Glavni zahtev tih novih političkih ličnosti zajedno sa onima koji pripadaju Baath Partiji, da NATO, Saudijska Arabija, Jordan i Katar prekinu sa ilegalnim, nekonvencionalnim ratom protiv građana Sirije, tako da Sirijski narod može  da počne da uživa plodove reformi  svojeg samoopredeljenja.

Još jedna činejnica, koju NATO i saveznici  moraju da dobro da razmotre je ta da narodi Sirije, Srbije, Rusije, Avganistana, Pakistana, Kine, narodi mnogih drugih zemalja, a ne treba zaboraviti ni mnogobrojne građane u  NATO zemljama, koji su svesni da bi čenjinaca o kapitulaciji  Sirije pred  NATO napadom imala za rezultat postavljanje (nametanje) marionetske tiranijske vlasti –po Libijskom modelu, -gde je nova vlast koju čine Demokratske Vođe, smatrala da je neophodno da se donese novi zakon, kojim se opravdava odluka, o tome da se bivši  vladar Libije Gadafi, njegova familija, njegovi političari, za sve ono što su oni uradili za Libijski narod zaslužuju da budu osuđeni  na  doživotni zatvor.

Ovi „mali Hitleri“ Belhadjs( Abdelhakim Belhadj ), Jalils(iz Pakistana) spoljašnji neprijatelji  i  kvislinzi, koje narastajući fašistički NATO prihvata kao svetionike nade za slobodom i demokratijom.  Zapadu treba iskren  Mirovni pokret, iskren  Studentski pokret, iskren Sindikalni pokret i iskren unutrašnji otpor. Iskreni  pokreti  sa Zapada hitno moraju da podrže iskrene partnere u borbi za mir. Jednopolarni svet mora da nestane odmah.

Christof Lehmann 02.06.2012.  

 

———————–

1)Arabian Summer or NATO´s Fall.http://nsnbc.wordpress.com/2011/08/29/arabian-summer-or-nato%C2%B4s-fall/

2) Russiadraws Line in Syrian Sand. http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/09/russia-draws-line-in-syrian-sand/

3) Hariri implicated in Arming NATO Insurgency in Syria. http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/14/hariri-implicated-in-arming-nato-insurgency-in-syria/

4)Attack on Syrialikely before March ? http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/17/attack-on-syria-likely-before-march/

5) Syria, NATO, and the Modified Chechnyan Model. http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/25/syria-nato-and-the-modified-chechnyan-model/

6) A “Humanitarian War” on Syria? Military Escalation. Towards a Broader Middle East-Central Asian War? http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/19/a-humanitarian-war-on-syria-military-escalation-towards-a-broader-middle-east-central-asian-war/

7)Syria: A Zionist Shoe in the Face of the “Arab Charade”. http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/21/syria-a-zionist-shoe-in-the-face-of-the-arab-charade/

8) The Syrian Draft Constitution. http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/18/the-syrian-draft-constitution/

9) BREAKING NEWS 89 % Vote in Favor of new Syrian Constitution. http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/28/breaking-news-89-vote-in-favor-of-new-syrian-constitution/

10) NATO`s 25th Summit in Chicago in Preparation of Global Full Spectrum Dominance, Interventionism, Possible Preparations for A Regional War Directed against Russia and China, and Developments in Global Security.http://nsnbc.wordpress.com/2012/05/20/natos-25th-summit-in-chicago-in-preparation-of-global-full-spectrum-dominance-interventionism-possible-preparations-for-a-regional-war-directed-against-russia-and-china-and-developments-in-global/

11) BBC Illegally Uses Image of Iraqi Victims: The US/NATO, UN Demonization Propaganda Against Syrian Government Further Intensify. http://nsnbc.wordpress.com/2012/05/28/bbc-illegally-uses-image-of-iraqi-victims-the-usnato-un-demonization-propaganda-against-syrian-government-further-intensify/

12) Initial Report of Judicial Investigation Committee on al-Houla Massacre: Victims belonged to Peaceful Families who Refused to Stand up against State. http://nsnbc.wordpress.com/2012/06/01/initial-report-of-judicial-investigation-committee-on-al-houla-massacre-victims-belonged-to-peaceful-families-who-refused-to-stand-up-against-state/

13) Palestinian Intelligence Source: Saudi Arabiaships Weapons to NATO-led Insurgents in Jordanand Syria. http://nsnbc.wordpress.com/2012/03/19/palestinian-intelligence-source-saudi-arabia-ships-weapons-to-nato-led-insurgents-in-jordan-and-syria/

14) IranNuclear Talks; Explosive Issues Amidst Burning Middle East.http://nsnbc.wordpress.com/2012/05/26/iran-nuclear-talks-explosive-issues-amidst-burning-middle-east/

15) The National Council of Syria and USunconventional Warfare. http://nsnbc.wordpress.com/2011/10/06/the-national-counsel-of-syria-and-u-s-unconventional-warfare/

 

—————————————–

US / NATO War on Syria and Iran likely in Spite of Security Council Veto.

Posted on June 2, 2012

US / NATO War on Syria and Iran likely in Spite of Security Council Veto.

A nsnbc source within U.S.-Special Forces at Ft.Bragg, NC gave already in August 2011 evidence that US Special Forces were on the ground in Syria and that a war against Syria, Lebanon and Iran was actively prepared and implemented.(1) Frequent nsnbc readers are aware of that NATO has planned and prepared for a war on Syria and Iran for years. That active operations with special forces on the ground have been carried out since 2011. Last years chance to initiate an attack on Syria before September/October was missed. The heated diplomatic positioning games, the increased violence and brutality of the conflict is cynically provoked and utilized for manufacturing public and political support. The regular attack scares against Syria and Iran shall prepare a pretext for a long planned war; the waters are tested, the waters are heated, and the only questions that seem to remain are, how long time will the covert war, the terror against Syrians, the murder on Iranian nuclear scientists and other tactics be used before an overt aggression. How precisely will an overt NATO aggression be initiated. When will it be initiated, since it is unlikely that NATO will let the time line of August-September pass without an attack one more time. How will NATO try to diplomatically outflank Russia and China, and what will the consequences of a NATO attack be in terms of regional and global implications.

After the abuse of the UNSC Resolution 1973-2011 on Libya, Russia and China drew a clear line in the Syrian Sand.(2) While Russia was supportive of the Syrian Peoples legitimate aspirations towards political reforms, which as we see later have taken place in an unprecedented manner compared to other Arab countries, Russia as well as China vehemently opposed and oppose foreign intervention and the use of NATO led terrorist death squads and mercenaries.

Form the very beginning of what was and is being sold as popular uprising in the Syrian conflict by Western politicians and main stream media, it was obvious that there was a strong foreign element at play.

The Saudi Lebanese billionaire Saad Hariri, a stern Saudi, US, and not so openly Israeli ally became implicated in arming and financing the Saudi and GCC-backed insurgents. (3) The ongoing spill-over of the Syrian conflict to Lebanon and the fighting in Lebanon can not be understood without taking into account that Hariri and his “Future Movement” have been fermenting a Syrian as well as Lebanese civil war as part of a plan to destabilize the region sufficiently to mandate a UN-sanctioned NATO intervention or to create other pretexts for a military intervention without the sanction of the Security Council. Also the leader of the Lebanese Druzecommunity and chairman of Lebanons Progressive Socialist Party, Walid Jumblatt, who has been strongly opposed to Syrian influences in Lebanon since the protracted civil war is actively involved in arming NATO and Israeli backed insurgents in Syria. In a previous nsnbc article we informed that Jumblatt, according to sources with ties to Jordanian Intelligence, has been implicated in a shipment of 50 Tons of Israeli military equipment worth over 650 million USD, that arrived at Erbil Airport in Kurdistan. The weapons have reportedly been paid for by the Israeli “Rafael Industries”. The shuttling of Jumblatt, just prior to the shipment, to Qatar, Iaqi Kurdistan and Turkey have been tied to the arms delivery as well.(4)

The vehicle for bringing about the intervention would be created by a relentless terror campaign with the use of Al-Qaeda mercenary forces from Libya, Saudi Arabia, Iraq, and other. A nsnbc article by Christof Lehmann from September 2011 described the strategy as modified Chechnyan model.(5) Others, like Prof. Michel Chossudovsky of the Center for Research on Globalization likened the situation to the Death Squads in El Salvador. (6)

The fact that NATO was not able to intervene in Syria latest August or September last year is caused by the fact that the people of Syria in spite of their ethnic and religious diversity are extremely coherent, that the Syrian government has managed to fight the insurgency rather successfully, that the Syrian government has managed to implement unprecedented political reforms that have been endorsed by the majority of the population, and that Russia and China so far have blocked for an overt NATO aggression at the Security Council.

The successful establishment of and referendum for a new Syrian constitution that emphasizes Syria´s definition of itself as Arab State within an Arab Nation, a constitution that provides more safeguards and guaranties for freedom, democracy, protection of minorities than any of it´s neighbors, a constitution that embraces diversity in unity and solidarity, and in particular, a constitution that defines Syria as a nation that has rid itself from colonialism in the region was a direct slap into the face of both NATO, the GCC member states, Jordan, and not least Israel. (7)

nsnbc has published the full text of the draft constitution. (8)  The constitution was endorsed by a majority of the Syrian people, and the mere fact that the referendum could be held without major disturbances was a victory of the people of Syria against the foreign aggression. (9) Non of these developments have been reported in a fair and balanced manner in Western Media. Neither was it reported that parliamentary elections have been held in Syria.

So far, Syria has in spite of the onslaught and immense suffering kept the upper hand on all but one front, which is that of Public Relations. It has not effectively countered an aggressive Western media campaign directed against Syria and Iran which makes it relatively easy for NATO and allied countries to convince the Western populations that another “humanitarian War” must be waged to protect the people of Syria.

The Cognitive Manipulation of the Western Public into accepting another NATO-led “Humanitarian War”.

Complicit Western media continue with their cognitive manipulation of the public to accept yet another UN-US/NATO military aggression under the pretext of Human Rights and the “responsibility to protect”. The responsibility to protect and interventionism, Libya-Style have become part of official NATO doctrine at the 25th NATO Summit in Chicago this year. (10)

Western media follow suit and close ranks without questioning the concept while perpetuating often fraudulent reports that sale a NATO Narrative about a horrific Syrian Regime that butchers it´s citizens. The reports about the recent massacre in al-Houla are but one of thousands of examples that could be documented where false reports, fabricated images and video have been sold as news. The BBC went so far as to recycle images from Iraq. (11)

One-sided reports blame the violence on Assad and the Syrian Government. While Western media maintain that the Syrian Military was responsible for the massacre, and while many reports consequently maintain the narrative that the military was shelling the civilian area with artillery, the report shows a quite different picture. In spite of the preliminary report, the narrative that people died at the hands of the military is perpetuated in media as well as at the UN. The report states:

  • The majority of the homicides were committed with small arms and at close range, many of them execution style.
  • The majority of the victims were families who refused to endorse the war on the Syrian government and who opposed the involvement of foreign al-Qaeda fighters, armed Muslim Brothers, and other mercenary forces.
  • The overwhelming majority of the murders were committed by foreign and foreign backed terrorists. (12)

Regardless the evidence to the opposite, the Pentagon spokesman Capt. John Kirby told media at a Pentagon press briefing, “We remain deeply troubled and concerned by the ongoing violence in Syria and by the horrific acts of the Assad regime against its own people,” Kirby also reiterated that Iran was helping the Syrian “regime”, and most likely to counter pertinent questions, he stated that al-Qaeda was in Syria for it´s own purposes.

Navy Capt. Kirby has most likely had advise of a skilled spin-doctor to find semantic twists about al-Qaeda´s own purposes. NATO has it´s own purposes, and the Libyan Islamic Fighting Group or Tripoli Military Council, the Omar Brigade, and other al-Qaeda fractions that are controlled by NATO Intelligence, Saudi Intelligence, Muslim Brothers controlled by MI6 and Qatar naturally have their own and specific utilities too. Thus Capt. Kirby is telling the truth while misinforming the public.

Kirby also positioned Iran as potential and legitimate target for US/NATO-aggression, stating that ” we have certainly seen reports and have reason to believe that Iran continues to assist the Assad regime in committing these acts of atrocities against the Syrian people“. I would say, I have seen “reports of Alien Bases and heard of Alien abduction cases“. So, because Kirby states that “we have seen some reports” we are all expected to wear alien costumes, right”?

In other words, the Pentagon is covering over the well established fact that NATO Special Forces are liaison to, supervising, and co-operating with al-Qaeda units in Syria, including the at least 18.000 al-Qaeda mercenaries under command Tripoli Military Governor and al-Qaeda Commander Abdelhakim Belhadj.(13) The Pentagon also positions Iran as legitimate target for NATO aggression because it has “certainly seen reports and have reason to believe” that Iran supports Assad. Now if Iran supports Assad or Syria, it is supporting them in their battles against the NATO led al-Qaeda units that have committed the atrocities that are blamed on “the Assad Regime”.

Another manufacturing of public consent is the recent release of a report that states that Obama had vetoed a French-Saudi plan to attack the Governmental Palace of Syria to decapitate the regime. Let alone the fact that such action would be a serious war crime, which NATO obviously does not care about, the main function of “leaking” such information via DEBKA File is to prepare the Western Public for a war. Other functions will be related to intelligence gathering as well as that of adding pressure on Russia and China at the Security Council – and beyond.

Diplomatic Pressure.

Since the nuclear issue can effectively not be used against Iran until the nuclear talks resume later this month in Moscow, the diplomatic pressure against Iran is increased by other means. One example would be the fact that Navy Capt. Kirby stated that Iran is using civilian airliners to deliver weapons to Syria. The use of such accusations is often a precursor of sanctions, such as prohibiting Iranian flights into US and European airspace. Thus, a previous analysis, that the US´s openness for negotiations with Iran may be a precursor of increased pressure and sanctions. (14)

Diplomatic pressure is also increased against India, which was sharply criticized by the US-State Department and Hilary Clinton because India does not participate in the illegal sanctions against Iran. India is one of Iran´s largest customers of oil. Given the heightened tensions between the US/NATO and India it is not unlikely that India will have to brace itself for another false flag terrorist attack. The Indian Intelligence and Security Services ought to be on guard after Hilary Clinton`s latest blasting of India for it´s lack of solidarity.  India, beware of a new bomb blast, a new hostage crisis. It is most likely “not” hedged by Pakistan.

Attack on Syria rather sooner than later.

Yesterday White House spokesman Jay Carney stated that the USA had focused on the need to bring about a political transition in Syria rather sooner than later. “The longer Assad and his thugs“, Carney said, “are allowed to brutally murder the Syrian people, the more likely it becomes a sectarian civil war; the more likely that it spills over Syrian borders; the more likely that it transforms into a proxy war with different players, including Iran which is already  engaging in malignant behavior with regards to the Syrian situation, stepping up that kind of activity and not being alone doing that“.

Carney added that what is happening in Syria “only underscores the urgent need to take action to prevent further devolution of the situation there, take action to support the process of political transition, to isolate and pressure Assad into taking himself out of power so that transition can proceed“.

In the light of the well established and documented fact that the USA and NATO are actively engaged in the violence in Syria, and have been actively engaged with troops on the ground since latest August 2011, the words of White House spokesman Carney can only be translated into an ultimatum by a thug.

Either the Syrian government surrenders unconditionally to NATO and it´s mercenary forces so that NATO and the US-Administration can install a puppet regime like in Libya, or NATO will engage Syria in a military conflict, well knowing that Iran and others, including Russia will be drawn into it”. Carney´s words are the words of a White House and NATO that wish to give the impression that they have perverted into a NAZI Germany Style alliance, hell-bound to follow a plan, regardless the cost, and regardless whether it will draw the world into a nuclear conflict. The question is, how much of the scare tactic is an actual threat and how much of it is “merely” a high stakes poker game with Russia.

While Hilary Clinton stated that the Russian position on Syria will lead to a civil war, Lavrov stated that “certain countries” were trying to use the massacre in al-Houla as a “pretext for a military aggression against the Syrian Military“. Lavrov also accused the “National Council of Syria” a consortium of individuals that are backed by organizations such as The National Endowment for Democracy, for attempting to incite a civil war. The National Council of Syria has previously been analyzed in an nsnbc article and found to be a creation of NATO and US-Cartels around Zbigniev Brzezinski, Henry Kissinger and related organizations. (15)

The role of the UN Failed to Deliver for NATO.

The role of the United Nations should according to NATO plans most likely be to facilitate another Libya-style military aggression by NATO. The Six Point Plan and Kofi Anan´s Initiative must be perceived from this perspective. After all, it was during his watch that the plans to tie the UN and NATO into a contractual relationship were hedged. Many analysts warned Syria not to accept the plan and decried it as the trap it is. It is NATO that has created the preconditions for the plan, it is NATO that aggravates the situation, and it will be NATO that is pushing for military intervention because it has shot it´s own fraudulent peace initiative down.

Russian and Chinese opposition to military action against Syria and ultimately Iran, however, is positioning NATO in a dilemma. Hell-bound to initiate a war it has so far failed to destabilize Syria so much that it can go straight to an attack on Iran, and to make matters worse, Russia seems to find it´s footing and ceased to let itself be as easily intimidated as it has been during the Medvedjev Presidency. As a consequence of Russian and Chinese opposition at the UNSC the US-Administration is threatening with intervention outside of the authority of the Security Council. Today, in Paris, Russian President Putin warned the world that NATO and the West has broken one promise of security for Russia after the other. No NATO troops along Russian borders, no stationing of missiles, and so forth to mention but a few. Russia, Putin said, no longer trusts in promises, Russia wants guaranties. In fact the trained observer will have noticed that Putin repeated much of what he warned about during the International Security Conference in Munich, 2008, that the world was close to a third world war, that NATO was provoking Russia, and that NATO preached democracy while it was not practicing it.

War on Syria and Iran without UNSC sanction likely.

On Wednesday the U.S. ambassador to the United Nations, Susan Rice said that “the worst and most likely scenario in Syria might be the option of acting outside of the UN Security Council´s authority. If all other ways to resolve the crisis fail, the world of nations will have to decide whether they are ready to act outside the authority of this Council“. Russia meanwhile, continues insisting that both sides, the Syrian Government and the “opposition” should be held responsible for the unrests, stopping short of mentioning who the opposition is. I am sure that Putin is using a more direct approach behind closed doors rather than calling NATO terrorist death squads whom Russia is troubled by in Chechnya as “opposition“.

Beyond the Diplomatic Parleur.

Beyond all diplomatic parleur, positioning and scapegoating, it is important to reiterate the basic facts, and if necessary to continue doing so until lying before an informed public becomes too embarrassing:

  • Syria has experiences legitimate protests and demands for political reforms in the country. The armed unrests have absolutely nothing in common with a legitimate opposition that has always acting and still is acting in the interest of the Syrian people and Syria.
  • In spite of an aggressive insurgency and subversion attempt, initiated and relentlessly conducted and supported by NATO, GCC member states, Israel, Jordan, and other, the Syrian Government and the people of Syria have voted unequivocally in favor of a new constitution that has been adopted. A constitution that defines Syria as an Arab Country, of many ethnicities and religions, with equal rights for all, regardless ethnicity, religion, gender or other diversities. It offers special protection for the underprivileged, weak and minorities.
  • New political parties have been formed and new political parties have taken part in free and fair elections. New parties and politicians are actively taking part in Syrian politics and actively taking part in solving the crisis. The main demands of those new political players, together with those of the Baath Party is that NATO, Saudi Arabia, Jordan, Qatar ceases it´s illegal unconventional war against the people of Syria so that the people of Syria can begin to enjoy their reforms in peace and self-determination.

Another fact, and one that NATO and allied political and military planners ought to give serious consideration is that the people of Syria, Serbia, Russia, Afghanistan, Pakistan, China, the people of many other nations, and not to forget an increasing number of citizens of NATO countries are acutely aware of the fact that a Syrian surrender to NATO´s aggression would result in the installation of a tyrannical puppet regime – Libya Style – where the new Democratic Leaders found it necessary to create a law that talking positively about the former head of state Ghadafi, his family, his politics, his achievements for the people of Libya, is punishable with life imprisonment.

These are the “mini Hitler´s” the Belhadjs, the Jalils, the Outaras, and Quieslings the which an increasingly fascist NATO endorses as beacons of hope for freedom and democracy. The West needs a credible Peace Movement, credible Students Movements, credible Trade Unions, a credible internal resistance, and credible movements in the West urgently need the support of credible partners for peace. The Unipolar World needs to end now.

Christof Lehmann

02.06.2012

1)Arabian Summer or NATO´s Fall.http://nsnbc.wordpress.com/2011/08/29/arabian-summer-or-nato%C2%B4s-fall/
2) Russia draws Line in Syrian Sand. http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/09/russia-draws-line-in-syrian-sand/
3) Hariri implicated in Arming NATO Insurgency in Syria. http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/14/hariri-implicated-in-arming-nato-insurgency-in-syria/
4)Attack on Syria likely before March ? http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/17/attack-on-syria-likely-before-march/
5) Syria, NATO, and the Modified Chechnyan Model. http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/25/syria-nato-and-the-modified-chechnyan-model/
6) A “Humanitarian War” on Syria? Military Escalation. Towards a Broader Middle East-Central Asian War? http://nsnbc.wordpress.com/2011/09/19/a-humanitarian-war-on-syria-military-escalation-towards-a-broader-middle-east-central-asian-war/
7)Syria: A Zionist Shoe in the Face of the “Arab Charade”.http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/21/syria-a-zionist-shoe-in-the-face-of-the-arab-charade/
8) The Syrian Draft Constitution. http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/18/the-syrian-draft-constitution/
9) BREAKING NEWS 89 % Vote in Favor of new Syrian Constitution. http://nsnbc.wordpress.com/2012/02/28/breaking-news-89-vote-in-favor-of-new-syrian-constitution/
10) NATO`s 25th Summit in Chicago in Preparation of Global Full Spectrum Dominance, Interventionism, Possible Preparations for A Regional War Directed against Russia and China, and Developments in Global Security.http://nsnbc.wordpress.com/2012/05/20/natos-25th-summit-in-chicago-in-preparation-of-global-full-spectrum-dominance-interventionism-possible-preparations-for-a-regional-war-directed-against-russia-and-china-and-developments-in-global/
11) BBC Illegally Uses Image of Iraqi Victims: The US/NATO, UN Demonization Propaganda Against Syrian Government Further Intensify. http://nsnbc.wordpress.com/2012/05/28/bbc-illegally-uses-image-of-iraqi-victims-the-usnato-un-demonization-propaganda-against-syrian-government-further-intensify/
12) Initial Report of Judicial Investigation Committee on al-Houla Massacre: Victims belonged to Peaceful Families who Refused to Stand up against State. http://nsnbc.wordpress.com/2012/06/01/initial-report-of-judicial-investigation-committee-on-al-houla-massacre-victims-belonged-to-peaceful-families-who-refused-to-stand-up-against-state/
13) Palestinian Intelligence Source: Saudi Arabia ships Weapons to NATO-led Insurgents in Jordanand Syria. http://nsnbc.wordpress.com/2012/03/19/palestinian-intelligence-source-saudi-arabia-ships-weapons-to-nato-led-insurgents-in-jordan-and-syria/
14) Iran Nuclear Talks; Explosive Issues Amidst Burning Middle East.http://nsnbc.wordpress.com/2012/05/26/iran-nuclear-talks-explosive-issues-amidst-burning-middle-east/
15) The National Council of Syria and US unconventional Warfare.http://nsnbc.wordpress.com/2011/10/06/the-national-counsel-of-syria-and-u-s-unconventional-warfare/

1 reply »