КОСОВО И МЕТОХИЈА

Српкиња расељена са Косова и Метохије умрла поред мужевљевог гроба на православном гробљу у Приштини


Избегла Српкиња умрла на мужевљевом гробу

22. 05. 2012. 12:09 | Бета

Српкиња расељена са Косова и Метохије Миланка Декић (73) умрла је поред гроба покојног мужа на православном гробљу у Приштини, рекао је данас лекар Стеван Бајошевић.

Фото: Илустрација

Бајошевић, универзитетски професор који је такође 1999. године расељен са Косова, рекао је агенцији Бета да је Миланка Декић умрла јуче и да је истог дана после 16 часова он прегледао преминулу на лицу места, али да је могао само да констатује смрт.

„Декићева је највероватније умрла од стреса, била је срчани болесник и имала је пуну торбицу таблета“, рекао је Бајошевић.

Он је додао да је преминула жена јуче послеподне са још око 30 Срба расељених из Приштине дошла у тај град на данашњу храмовну и градску славу Свети Никола.

Породица Декић је српска староседелачка породица у Приштини, а Миланка је 1999. расељена у Београд.

„На улазу у Пришину Декићева је јуче рекла да би волела да буде сахрањена поред супруга на гробљу у Приштини. Кад је стигла на гробље отишла је по воду за цвеће које је поставила на супругов гроб и ту смо је нашли“, рекао је Бајошевић.

Према наводима расељених Срба, Миланка Дакић је сваке године од изгнанства 1999. године обилазила више пута годишње супругов гроб на православном гробљу у Приштини. Декићева је била чланица организације Кола српских сестара у чијој организацији су расељени Срби дошли на данашњу славу у Приштину.

Бајошевић је рекао и да ће тело преминуле жене бити пренето на одељење патологије Клиничко-болничког центра у Приштини.

Категорије:КОСОВО И МЕТОХИЈА

1 reply »

  1. Ђаво се храни болом и несрећама људи. И Тадић се хранио несрећама Срба а поготово на Косову. Да ми је видјети његово озарено лице при информацији како нам срби и српкиње свугдје, и на гробљима, умиру од бола. Ђавоље сјеме се препознаје, кад зине слаже.

    Свиђа ми се