КОСОВО И МЕТОХИЈА

Јовици Миљковићу из Косовске Митровице одређен притвор од 15 дана!


Притвор за Србина из северне Митровице

18.05.2012 Косовска Митровица

Општински суд у Косовској Митровици, са седиштем у Вучитрну, одредио је притвор од 15 дана Јовици Миљковићу, осумњиченом за учешће у рушењу објекта Косовске полицијске службе у северном делу Митровице, изјавио је његов бранилац адвокат Љубомир Пантовић.

Пантовић је агенцији Бета казао да је Миљковић, који је ухапшен у четвртак ујутро, у поподневним сатима пребачен у затвор у Приштини.

Адвокат је навео да се Миљковић терети за два кривична дела, учествовање у групи која је спречавала службено лице у вршењу службене дужности и оштећење покретне имовине.

Пантовић је казао да је, према мишљењу судије, Миљковић учествовао у групи која је 9. априла покушала да спречи полицајце да инсталирају пункт КПС-а код три солитера у северном делу Косовске Митровице и да је после тога, заједно са другим особама уништио киоск.

„Као браниоци, ми за сада немамо увид у списе предмета, док Миљковић не да изјаву у истрази, али оно што знамо је да на снимцима које су забележиле камере нема Јовице Миљковића“, казао је Пантовић.

Адвокат је додао и да је Миљковић у време извршења дела случајно био на лицу места, јер ради у Унмиковој општини која са налази у близини три солитера и да је као и остали грађани гледао догађања.

„Уколико у року од 15 дана тужилац не подигне оптужни акт, Миљковић ће ићи кући, али ако у истом року то учини разматраће се да ли се притвор продужава или не“, додао је Пантовић.

Нереди у Митровици су избили када је косовска полиција покушала да инсталира контролне пунктове након убиства Сељвера Харадинаја у северном, српском, делу града. Власти у Приштини криве Србе за то убиство, што они одбацују и траже од Еулекса да реши случај. Еулекс још није саопштио под којим околностима је убијен Харадинај и да ли има осумњичених.

аутор: ИЈ извор: Бета/Нови Магазин