Бранко Гајић

Бранко Гајић: КОМЕНТАР НА КОМЕНТАР ДАНА – „Бачки ручак обичан има ред свој логичан“


ФБР Бранко Гајић, Објављено 2012/05/12 у 22:50

Поштовани господине, друже и брате Никола,
Заиста ценим Вашу донкихотску борбу, али налазим да у неким питањима фалширате а то фалширање девалвира Вашу, па и нашу борбу против хоботнице зване класична политичка организација на српски начин.

Јесте коса дошла до бруса, али ово није 1804. година у којој је примарно билом ослобођење од турског ропства, постојале српска и турска страна. Сада је ситуација много, много кломпликованија и никаквим шематизном се не може свести на тако очигледне ствари.

1. Избори не могу да се пониште генерално, све док се на правни начин не утврди у којој мери и у којим изборима је била крађа. На појединачним бирачким местима, па и на подручју неких општина је то највероватније могуће одмах утврдити. У кривичним поступцима је то могуће утврдити и на ширем плану.

Дотле, урадите оно што сте пропустили да урадите пре избора: уједините се, мислим на мање организације и покрете, уђите у коалицију са ДСС-ом и као један блок дајте подршку другом кандидату јер не постоје теоретске шансе да је трећи кандидат на председничким изборима знатније оштећен. А да тамо нека илегална група истури неког новог кандидата, то је просто неприхватљиво. Наравно, уз усаглашен програм и потписан коалициони уговор.

Томислав Николић као противкандидат Борису Тадићу има шансу у другом кругу да победи и, са председничке позиције, на легалан и легитиман начин одради неке ствари.

Све друго је или глупост или познато радикалско кокодакање а затим одустајање, или чак провокација попут Волстрита.

2. За ванредно стање не постоје политичко-правни разлози, бар у овом тренутку. Веома сумњам да можете пружити ваљан одговор на питање ко има легитимацију да формира Владу националног спаса. Уз сво дужно поштовање неколицине појединаца, где се и Ви налазите, ја не бих могао да прихватим позив ни једне неформалне и илегалне групе да рушим систем. Поготово не бих прихватио да неко викне „Јуриш“ и гурне ме да страдам. Да имам сто глава на рамену, можда бих и прихватио да ме изради коме год падне на памет, јер ће ми остати деведесетдевет глава. А хоботница држи и закон и силу и још има подршку споља.

У тачки један дао сам један од могућих начина формализације и легализације нечега сличног, принципијелно, без претензије да сам дао рецепт у сваком детаљу.

3., 4. Са хапшењем чланова РИК-а, налогодаваца и свих учесника, се слажем, али опет у складу са прописаним поступцима и материјалних прописа, на основу утврђених чињеница и од стране надлежних органа.
Народноослободилачке одборе из 1944/45. године и кризне штабове из октобра 2000. године не смемо поновити.
Правна држава мора да нам буде једна од светиња.

5.-10. Је у принципу могуће, али тек после победе Томислава Николића, другог председничког кандидата.

Неки ред мора да постоји. „Бачки ручак обичан има ред свој логичан“, како каже једна песма.

Бранко Гајић

ВЕЗА – ТЕКСТ:
КОМЕНТАР ДАНА: НИКОЛА АЛЕКСИЋ на текст СКАНДАЛ: РИК КАЖЕ – Избори регуларни, нема поништавања!

2 replies »

  1. Поштовани г. Гајићу, хвала Вам на саветима и упутству шта смо пропустили да урадимо. Ми иначе јако волимо када нам дају упутства којој интересној групи да се прикључимо. Због мноштва савета такве врсте ми се ево, пуне 22 године, нисмо могли одлучити коме да се приклонимо, једноставно, нисмо видели разлике међу интересним групама, па смо остали самостални. Сачували смо морални интегритет борећи се успут и за Ваше усклове живота постижући светске резултате. Драго ми је што сте моје ставове назвали глупошћу, фалширањем и радикалским кокодакањем, тиме сте омогућили читаоцима коментара да сами одлуче ко од нас двојице фалшира и кокодаче, с поштовањем

    Свиђа ми се

  2. A ciji si ti Branko? Ako je do tebe puj pike ne vazi ,ne moze da se dokaze??? To mi lici na ono Dinkicevo „jeste se kralo al je bilo sve po zakonu“. Blago Srbima , sta bi mi bez VAS „legalista“.

    Свиђа ми се