ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

КОМЕНТАР ДАНА: ПОЗИВ НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА НА УЈЕДИЊЕЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ…


КОМЕНТАР ДАНА: ПОЗИВ НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА НА УЈЕДИЊЕЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ…

Објављено 2012/05/11 у 18:12, ФБР
 

Поштовани саговорници, због помињања нашег имена морам да изнесем хронологију догађања и реакције других субјеката поводом крађе парламентарних избора у Србији. Одмах по прелиминарним извештајима о изборним резулатаима, Еколошки покрет Новог Сада, који има статутарно опредељење да се залаже и против менталног загађења животне средине, а не само против угрожавања животне средине, позвао је своје пријатеље из СНП ,,Наши,,  и СНП ,,Заветници Косова и Метохије,, ради договора око јавног протеста у четвртак, 10. маја на Тргу Републике са почетком у 17.00 часова.

У уторак, 8. маја,  јавни скуп је уредно пријављен полицији и Градској управи Београда од стране једног од организатора, али у име патриотских снага Србије, јер изборном крађом нису оштећене само странке и групе које су биле на гласачким листићима, него сви грађани Србије и посебно, сама држава Србија која није прћија ниједне интересне групе.

Објава на интернету и позив грађанима и другим организацијама је почела истог дана, од када смо почели да контактирамо и друге организације за које смо сматрали да им је место у јединственом народном фронту против издајника Србије. На позив Ивана Ивановића, председника СНП ,,Наши,, који је контактирао Младена Обрадовића лично, он нас је одбио и није желео да се придружи патриотским снагама Србије на протесту на Тргу Републике, сматрао је да то није пут, да би требало држати конференције за (корумпиране) новинаре у страначким гласилима итд.итд.

Пошто су данас у Србији јако смутна времена у којем немамо право на грешке због будућности народа и државе, нити времена за дејствовање, јавно изјављујем да ја, Никола Алексић, директор (извршни организатор) Еколошког покрета Новог Сада, Младена Обрадовића и његову организацију више не сматрам патриотском организацијом. Дан касније од подношења и обнародовања наше заједничке пријаве за јавни протест за четвртак, 10. мај, освануло је обавештење да су и Двери заказале јавни протест за 10. мај, али пред Народном скупштином и сат времена касније. Цео дан сам молио дежурну особу поред телефона Двери да ме споји са Бошком Обрадовићем или неким из руководства, да би крајем радног времена добио Владимира Глишића коме сам пренео предлог да се протест обједини, и на Тргу републике и пред Народном скупштином, да сви заједно будемо и на једном и на другом месту.

Обећао ми је да ће ми пренети став Двери поводом изреченог предлога. Није ми се јавио. Тога дана је забрањен протест на Тргу републике. Сутра дан, када је полиција схватила да ће сви грађани отићи пред Народну скупштину, јер им је свеједно ко организује протест и на ком месту, донели су Решење о забрани протеста и за Двери. За понедељак, 14. маја  2012. је заказана конференција за новинаре у Удружењу новинара Србије, Кнез Михајлова бр. 6/3 са почетком у 12.00 часова, опет у име патриотских снага Србије, на коју су позвани представници СНП ,,Наши,, СНП ,,Заветници Косова и Метохије,, СНП ,,1389,,  Покрета за живот Србије ,,Двери,, и Еколошког покрета Новог Сада. Друге организације за које би се могло рећи да припадају патриотским снагама Србије, нама нису познате. Д

анас ми је лично Бошко Обрадовић из Двери  обећао да ће ми поподне јавити име и презиме представника Двери који ће учествовати на конференцији за новинаре у понедељак, ради најаве учесника. До овог тренутка, 18.00 часова је, ја то име нисам добио, што и не морам, али би било добро да неко и од стране Двери учествује у понедељак на наведеној конференцији, јер су странка у поступку, док су остали само представници грађана Србије. 

У понедељак, 14. маја 2012. године, грађани Србије ће моћи да препознају патриотске снаге Србије које су спремне да поведу народ и пониште покрадене изборе, спремне да заложе сопствену слободу и животе за будућност Србије.

2 replies »

  1. Evo objašnjenja zbog čega nam se sve ovo dogadja.Samo vi nastavite, koliko god vas bilo da se borite za liderske pozicije, za poslanička mesta-niko se ne javlja da bude predsednik MZ, svi bi da vladaju narodom.Borisu Tadiću nije potreban protivnik, drugi sami sebe pobedjuju.Nikolić sa onim štrajkom i Vučićem,pa onda cirkus sa diplomom;pa koalicioni partneri Velja Ilić i Bogoljub Karić,pa onda sada i vi-Ekologija i Dveri..A nisam čuo da je bilo ko pomenuo političko-pravosudnu mafiju-da li sam u pravu?Srećno, Ristić!PS:Nadam se da će ovo biti objavljeno jer je i na ovom sajtu cenzura-za poštovanje!!!

    Свиђа ми се