ДЕШАВА СЕ...

Гласање само на безбедним местима?!


КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Изборне радње за председничке, републичке и локалне изборе на северу КиМ су у току.

29. АПРИЛ 2012. Правда.рс

У четири северне општине, грађани ће на парламентарним и председничким изборима Републике Србије гласати на бирачким местима које је РИК прогласио безбедним.

Дејан Недељковић (УРС), члан радног тела при општини Звечан, каже да је ово радно тело, у складу са предвиђеним роковима формирало стални састав бирачког тела и да је у току пријем предлога од по два члана за проширени састав, које странке треба да дају закључно са 30. априлом у поноћ.

– Изборни материјал стиже 1. маја, у канцеларију Министарства за КиМ у Косовској Митровици, који ће радна тела испред општина предузети и расподелити закључно са 3. мајем –  рекао је Недељковић, додајући да је РИК на територији ове општине прогласио безбедним 10 бирачких места.

Представници политичких субјекта, који су предали листе кандидата за локалне изборе у две северне општине, јединствени су у ставу да је одржавање локалних избора на КиМ у складу са Уставом и законима РС.

– Локални избори су допринос очувању територијалног интегритета РС и опстанка Срба на овим просторима. Намерни смо да се избори одрже, јер су они само наставак наше 13-годишње борбе – рекао је Владан Томовић, носилац листе СРС у Зубином Потоку.

Носилац листе Српског националног већа северног КиМ у Звечану, др Милан Ивановић, уверен је да ће се на КиМ спровести председнички и парламентарни избори.

С. Симић