ДЕШАВА СЕ...

„РАВНА ГОРА“: Одговор на писање Дневног аваза


 

Поштовани уредници Дневног Аваза и Бошњака-Кс

Желим да реагујем на текст објављен у вашим листовима 09.04.2012. године под насловом „Повампирили се четници у Дортмунду.“ Пошто је текст анониман, обраћам се Вама уредницима…
Повод Вашег текста је Генерална скупштина Покрета српских четника Равне Горе одрзжана 14. новембра 2010. године у просторијама нашег црквеног дома у Дортмунду.
Поштовани уредници , ми четници не можемо да се „повампиримо“ јер чврсто верујемо у Бога, у хришћанском духу смо васпитани, и отуда и потиче наша блискост са црквом . Ако се узме у обзир да су чланови четничког покрета , српски официри, били из најбољих , највиђенијих, српских породица, у којима се гајила традиција , учила веронаука, неговао хришћански дух, помагале цркве, онда не треба никога да чуди, наша блискост са црквом.

Зато је седница нашег Покрета одржана у просторијама Српске православне цркве у Дортмунду. Морам да цитирам делове Вашег текста „Скуп је почео химном Србије, а употпуниле су га четничке пјесме, да би се пред завршетак скупа, крајње сабласно, подијелили ратни задаци и анализа стања на терену“. Па зар је то потребно да пишете да су се на четничком скупу певале четничке песме ? Зар то није нормално, или смо требали да певамо „Ми имамо три највећа сина -Енвер Хоџу , Тита и Стаљина „ . Или „Србија још нам пева да нам живи Вели Дева ( Вели Дева је био вођа косовских Албанаца )“. Или ове из Црне Горе „Сад напред Коминтерна Црна Гора ти је верна „ То су све песме које су певали српски комунисти,Титови комесари, лицемери, исти они, који данас желе да „рехабилитују Дражу Михаиловића.“

То су ти исти који су злоупотребили име четника за њихове неуспеле ратове деведесетих. Четири рата су изгубили. Једини рат који су добили је рат у освајању и отимању раскошних вила на Сењаку и Дедињу, отимање туђе имовине кроз разне сумњиве приватизациј, отимање девиза, задуживање Србије и довођења српског народа до просјачког штапа. Изгледа да је то једини успешан рат који они могу да добију.“Јуриш на туђу имовину“ гласе њихове комунистичке пароле. То су исти они који и данас, преко својих црвено-жутих партија, држе Србију у окупацији. Од ње су направили удбашко- мафијашку – тајкунску државу и опет траже да се за њих гласа.

Присећам се народне пословице о превареним и преварантима Ако те преваре једном сам си крив , ако те преваре други пут они су криви , а ако те преваре и трећи пут: е онда мораш да се лечиш. Па зар Ви господо уредници из Сарајева искрено мислите да ће они који су певали ове песме као и њихови синови и унуци, Титови комесари, лажни дисиденти, анонимни новинари Цика (лист који је излазио у Титово време) Милошевићева лажна опозиција створена од Удбе и ДБ, да ће сви они, искрено да рехабилитују Дражу Михаиловића? Ево могу одмах да Вам одговорим: НЕЋЕ . Ми четници се са тим ни не бавимо јер знамо да је то скупљајње јефтиних и лажних поена пред изборе.
Код нас не постоје никакви ратни задаци , а једино оружје којим се ми данас служимо је оловка.
Волела бих да Вас позовем на један од наших скупова да се сами уверите да Вам никаква опасност не прети од нас четника , сем ако се наједете вруће јагњетине на неком нашем скупу , па Вам од тога позли. Можда бих Ви више волели да ручате са нама у Београду , е ту бих могло да се деси да поред нас за суседним столом седи и руча, неко од убица Даде Вујасиновић , судије Симеуновића , Ћурувије , налогодаваца убиства Др. Зорана Ђинђица . Па тиме Београд може да се “похвали” и рекламу да прави “, то је јединствен случај у Европи. У Стокхолму можете да преспавате у затворској ћелији која је преуређена у хотел, у Београду можете да ручате поред убица. Јединствено зар не ?

С` поштовањем
Др. Ивана Матић-Стеигер
Покрет српских четника Равне Горе у СР Немачкој

П.С. Када се буду пронашле убице и решиле политичке позадине тада ћемо и Ви и ја знати да Србија креће на пут ка демократији. Бојим се само да ми то нећемо доживети.

http://www.pscrg.com/arhiva.php?id=186&n=%D0%9E%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D0%94%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B3_%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B0

1 reply »