ДЕШАВА СЕ...

Србски студенти освојили злато и спречили истицање „косовске“ заставе у Барселони (ФОТО галерија)


Веслачи Високе школе за пословну економију и предузетништво (ПЕП) из Београда освојили су златну медаљу на престижном међународном универзитетском такмичењу Еуроесаде 2012 у Барселони. Сви остали тимови ПЕП-а пласирали су се у финале и у суботу ће се борити за прва места против најбољих европских универзитета.

20 Април 2012 15:52 sportal.rs/

Тенисери ПЕП-а савладали су у полуфиналу екипу шпанског Универзитета Камилас резултатом 6:0 (ж), 6:2 (м) док је противничи тим предао у дублу. Одбојкаши ПЕП-а победили италијански Универзитет Бићоко резултатом 25:4 док су кошаркаши ПЕП-а савладали екипу истог универзитета резултатом 41:26. Студентски фудбалски тим ПЕП-а победио је тим Бићоко резултатом 3:1, а затим у полуфиналу Универзитет Стоколм резултатом 2:0.

Српски студенти осујетили су покушај Америчког универзитета из Приштине да наступи под тзв. заставом Косова. Студенти из Приштине, које је спонзорисала Влада Косова, пријавили су се на турнир као екипа из САД имајући у виду да Шпанија не признаје Косово. Они су на терен изнели тзв. заставу Косова. После разговора представника ПЕП-а са организаторима турнира тим из Приштине је под претњом дисквалификацијом морао да уклони спорна обележја и извини се студентима из Београда.

 

ДОГАЂАЈИ ПРЕТХОДНОГ ДАНА….

Студенти Високе школе за пословну економију и предузетништво (ПЕП) који учествују на престижном универзотетском такмичењу Еуроесаде 2012 у Барселони, првог дана такмичења, декласирали су конкуренте у свим сортовима. Студенти ПЕП-а који се на турниру Еуросаде 2012 такмиче у фудбалу, кошарци, тенису, веслању и одбојци остварили су стопостони учинак и квалификовали се у полуфинале у свим спортовима.

Фудбалери ПЕП-а у првој утакмици су победили екипу Универзитета ЕСЦ Париз 2 резултатом 3 према 0, затим тим италијанског Универзитета Бицоцца резултатом 7 према 2 и на крају домаћна Есаде резултатом 8 према 0. Кошаркашка екипа ПЕП-а победила је тим Есаде резултатом 42 према 17, затим екипу Универзитета Стокхолм резултатом 46 према 17 и у трећој утакмици побеђен је тим Есаде мастер резултатом 53 -18.

Мешовити обојкашки мушко женски тим ПЕП-а тријумфовао је над француским Универзитетом Париз 2 резултатом 25 према 12 и шпанским Универзитетом Елте резултатом 25 према 9. Тенисер ПЕП победио је колегу са Универзитета Есаде резултатом 7:5, тенисерка ПЕП-а резултатом 6:0 а шпански тим предао је утакмицу у мешовитом дублу.

Београдски студенти сутра играју полуфиналне утакмице, док ће веслачки тим ПЕП-а сутра тек дебитовати. Студентски турнир Есаде 2012 ове године је окупио такмичаре из 20 земаља и 25 универзитета.

Информативна служба ВШ ПЕП Особа за контакт: директор ВШ ПЕП Горан Квргић 063 102 00 60

1 reply »