Антиблебетон

АНТИБЛЕБЕТОН: ПОСМАТРАЧИ УН У СИРИЈИ НЕ МОГУ ДА ПОСМАТРАЈУ ПОД НАДЗОРОМ…


Дипломатски

АНТИБЛЕБЕТОН (19)

– Трагом вести и бесловесних блебетања

белосветских и домаћих моћника

Велики проблем

ПОСМАТРАЧИ УН У СИРИЈИ НЕ МОГУ

ДА ПОСМАТРАЈУ ПОД НАДЗОРОМ

ЊУЈОРК/ДАМАСК, 18.04.2012. године. Према Агенцији Цврц-прц прес, Кондомиза Рајс је видно револтирана што власти Сирије нису дозволиле посматрачима УН да без надзора умешају прсте на ратним подручјима Сирије. Посебно што је ограничена слобода кретања члану мисије Вилијаму Вокеру.

Наиме, група посматрача је на дан доласка у Сирију позвана на гала вечеру у њену част. Јело се, пило, мало и шмркнула гудра, док се гости нису опустили и ослободили. Атмосфера пријатељска, кад иза поноћи гости почеше домаћине да ословљавају са Шок. Згледају се Сиријци, слежу раменима. Не знају шта то значи реч шок. Да ли је то нека шифра, титула. Ма јок. Не иде одгонетање. Кад пред зору гости почеше да употребљавају реч Косово, домаћинима се упали лампица. Одмах позваше једног босанског Србина што је радио у обезбеђењу и он им објасни да је то шиптарска реч друг. Објасни им он и намештаљку у Рачку, помену ону луду болничарку, снимање масовних сцена…

– Станите господо шокови. Није ово Косово. Нећете ви нигде ићи без пратње. Таман посла да ви нама залутате, рекоше домаћини у глас.

Тако је било прве ноћи по доласку посматрачке мисије у Сирију. Био пас ко кер ако лажем.

Но, кренимо трагом вести да видимо како је даље било. Као по договору, сви међународни званичници а нарочито Кондомиза се исто куну био пас ко кер ако лажем. Каква заклетва, тако веровање.

.

Рајс: Посматрачима УН није дата пуна слобода у Сирији

ЊУЈОРК/ДАМАСК Посматрачима Уједињених нација у Сирији није дата пуна слобода да би могли да надгледају прекид непријатељстава, изјавила је америчка амбасадорка при УН Сузан Рајс.

Савет безбедности ће сачекати извештаје генералног секретара светске организације Бан Ки-муна и специјалног изасланика УН-а и Арапске лиге Кофија Анана пре него што почне расправа да ли да се упути потпуна посматрачка мисија у Сирији, казала је Рајс новинарима.

Претходница 30 ненаоружаних војних посматрача УН почела је да стиже у Дамаск у недељу, али још увек није почела да прати прекид непријатељстава које је званично започело прошле седмице.

Рајс је најавила да ће Савет безбедности размотрити свој следећи потез о Сирији следеће недеље, пренела је агенција АФП.

На стотине антирежимских демонстраната изашло је данас на улице Дамаска када су посматрачи УН почели да надгледају примирје у предграђу Ирбин на седам километара североисточно од центра града, показује аматерски видео-снимак који је постављен на интернету.

Једна сиријска организација за заштиту људских права тврди да су режимске снаге отвориле ватру на окупљене и да је осам људи рањено, као и да се то догодило док су посматрачи УН и даље били у тој области, наводи АФП.

Агенција Ројтерс јавља да је Бела кућа данас критиковала неискреност сиријске владе председника Башара ал Асада због наставка гранатирања противника, упркос објављеном прекиду непријатељства и упозорила на наредне кораке међународне заједнице уколико напади не престану.

А турски премијер Реџеп Тајип Ердоган позвао је данас ал Асада да врати тенкове у касарне и докаже да у потпуности спроводи Ананов међународни мировни план.

Уколико се тенкови не врате у касарне, не можемо да кажемо да се мировни план у шест тачака спроводи, упозорио је Ердоган, пренела је агенција АФП.

ИЗВОР: http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/rajs-posmatracima-un-nije-data-puna-sloboda-u-siriji/

1 reply »