ВЕРА

Господа су распели на Крсту, нас су распели на Косову…


ОПРОСТИ ИМ БОЖЕ ЈЕР НЕ ЗНАЈУ ШТА ЧИНЕ…


…рече Господ премудро са Крста.

Шиптари нам прете смрћу, не слутећи како нам, реметећи нам Васкршње расположење, уствари услугу велику чине.

Јер шта је за Хришћане смрт? Ништа! Христос ју је пре 2000 година победио.
А обећао нам је да ко умре за Васкрс, било природно или мученичком смрћу, без митарстава улази у Рај, јер су врата Раја отворена и радује се цела Васељена за Васкрс.

Шиптари, који могу да убију само тело, душе ће нам, ненамерно и потпуно ненадано, послати у Наручје Христу. Ми такви, са оваквом наградом обећаном, пружићемо невиђени отпор, њима ненадани, јер немамо шта да изгубимо.

Господи, назовимо их условно тако, шиптарима, који се труде од кад су их Турци довели овде у 14. веку – желе да нас побију и то врло здушно чине, али Господ нас, ето још држи… а већ смо у 21. веку… па се уздамо у Његову Вољу и сад.

Нека буде шта бити мора… да смо требали, родили бисмо се у Новом Саду, али нас је Бог ставио овде… нас недостојне удостојио имена Косовац, Косовка, Косовче… СРБИ!

Ходамо земљом Лазара Великог Кнеза… Ходимо по крви Косовских мученика… чувари смо храмова Господа Нашега Исуса Христа… и чега да се бојимо? Крштени смо у Христу Исусу, њега су распели на Крсту, нас су распели на Косову… То нам је и обећао Господ… муке, страдања на земљи… а на Небесима Рај…

Па хајде браћо и сестре, што се бринемо, ништа ово за нас није ново… нити страно… страдамо одавно… и тек ћемо…

С нами Бог
Бранићемо се!

Глас Косова и Метохије
На Велики Петак, лета Господњег 2012.