ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

ПРОТЕСТИ: ДАНАС ПОНОВО БЛОКАДА КРУЖНОГ ПУТА КОД РЕСНИКА У 18:00…


Ресник: Данас блокада обилазнице на 2 сата

Мештани Ресника који протествују због пресељења Рома из Белвила у ово насеље блокираће данас после 18 сати кружни пут који се користи као део обилазнице око Београда на два сата. Протестни скуп почиње у 18 сати у тржном центру у Реснику код МЗ Авала град одакле ће се кренути у протестну шетњу улицама Едварда Грига и Славка Миљковића до кружног пута.

Родитељи деце која похађају ОШ Коста Абрашевић у Реснику који су најавили бојкот наставе од 17. априла упутили су отворено писмо градоначелнику Ђиласу у којем изражавају протест због одлуке да изгради ново Ромско насеље у овом месту.
– ОШ Коста Абрашевић у коју сада већ похађа 400 ђака више од њеног реалног капацитета није у могућности да прими толико нових ђака. У овој школи нема места за више од 60 нових ђака без обзира које су националности, вероисповести и боје коже. То је реалан технички проблем а не проблем расизма како сте нас оптужили. Због тога смо принуђени да 17. априла ступимо у бојкот наставе како би заштитили квалитет школовања своје деце – стоји у писму родитеља.
У колико градске власти не почну данас са уклањањем стамбених контејнера са парцела које припадају појединим мештанима Ресника током празника највљује се радикализација протеста, нове вишесатне блокаде обилазнице и пруге Београд-Бар.
Особа за контакт: Љиљана Симић 064 498 6772

1 reply »