Обавештење

Отворена „Санџачка кућа“ у Бриселу!


Отворена „Санџачка кућа“ у Бриселу

среда, 11. април 2012.

Министар без портфеља Сулејман Угљанин оценио је, приликом отварања Центра за одрживи развој – Санџачке куће у Бриселу, да ће такви пројекти помоћи подизању животног стандарда људи, задржавању младих у Санџаку и да ће омогућити одрживи дугорочни развој, саопштено је данас.

„Очекујем да ће прекогранична сарадња регије Санџак, кроз различите пројекте, од туристичких до очувања животне околине, бити успешна и послужити као пример и другим неразвијеним подручјима Србије“, рекао је Угљанин а саопштила Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја.

Угљанин је истакао значај подстицања сваке иницијативе на путу европских интеграција која доприноси реформама у друштву и помаже код заједничких напора при решавању социјалних, економских и проблема очувања животне средине, нарочито када таква иницијатива успоставља одрживу и дугорочну сарадњу између општина више суседних држава.

У саопштењу се додаје да је циљ центра да, на лицу места у Бриселу, обезбеди ефикаснији приступ претприступним фондовима Европске уније.

Свечаном отварању присуствовали су европски посланик Милан Звер, председавајући Делегације Европског парламента за Југоисточну Европу Едуард Кукан, као и високи представници дипломатског кора.

(Бета)