ДЕШАВА СЕ...

ИЗДАЈА КОЈА ТЕЧЕ: ИЗБАЦИЛИ КОСОВО ИЗ ПОСЛАНИЧКЕ ЗАКЛЕТВЕ!?


Посланици се не заклињу у Косово

12 април 2012

Посланици ће убудуће полагати заклетву али за разлику од председника републике, премијера и министара, на списку њихових „обавеза“ нема борбе за очување Косова унутар Србије…

Након доношења одлуке о потврђивању мандата, народни посланици полагаће заклетву да ће предано, поштено, савесно и верно Уставу обављати своју дужност, да ће бранити људска и мањинска права и грађанске слободе, и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди.   Како пишу Новости, део око очувања суверенитета и целовитости Србије, укључујући Косово, није ушао у „посланичку заклетву“, јер је на то, по Уставу, већ обавезан сваки државни функционер.   У текст заклетве коју ће убудуће полагати, због опирања већине парламентарних странака, у текст заклетве, поред моралне, није убачена и материјална одговорност тј да за несавестан рад одговарају и финансијски.   Секретар Скупштине Вељко Одаловић каже да праксу заклињања има већина земаља са дугом демократском традицијом, и да је она и у тим земљама етички чин.

„Не смета ми што се у тексту не помиње Косово, јер се његова одбрана подразумева за сваког Србина. Боље би било да се посланици заклињу да ће поштовати историју и традицију наше земље“, каже нам Жељко Ивањи, посланик Г17.

Он сматра да је идеја о заклињању на материјалну одговорност лоша, као и менице које су поједине странке увеле за своје посланике, како би их обавезали да не мењају страначки дрес.

—————————–

аутор: АМ, извор: Новости/Нови магазин, скупштина србије / посланици / заклетва

4 replies »

  1. Који бре Инсајдер, све су то кучина и трице,истина је мало другачија.Негативну слику о нама са КиМ намерно формира жута коалиција да би заправо прикрила свој криминал и нас искористила за ту прљаву работу.Од 100% средстава послатих на КиМ 90% тих истих средстава се преко министра и његових људи сумљивог морала враћа у Србију где му се у пракси губи сваки траг или се можда и не губи,али се о томе ћути.Ми незнамо зашто,а волели би да знамо.

    Свиђа ми се