ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

ВИДЕО и ФОТО: Ресник – Опет блокирали обилазницу… Протест не посустаје!


ВИДЕО и ФОТО: Ресник – Опет блокирали обилазницу

12 април 2012, ФБР, 20:12, И. Маринковић

Грађани Ресника блокирали су поново данас обилазницу око Београда у знак протеста због намере градоначелника Београда Драгана Ђиласа да пресели Роме из Белвила у ово насеље. Током протестне шетње грађани су на челу колоне носили транспарент „Не „мрзимо никог, волимо Ресник“ и скандирали су „Волимо Ресник“, „Нећемо контејнере“ и „Спаси Ресник и уби се Ђиласе, Ђиласе“.

На скупу је речено да је за сутра у 11 сати заказан састанак са градоначелником Ђиласом у Скупштини града, а да представници мештана неће одустати од захтева да се контејнери за Роме склоне из Ресника. Уколико преговори пропадну за сутра је најављена радикализација протеста са потпуном блокадом саобраћајница и пруга у околино овог насеља. Нови скуп је заказан за петак у 18 сати.
Окупљеним грађанима данас су се обратили родитељи ђака ОШ Коста Абхрашевић који су рекли да им је најављен долазак 60 нових ђака иако школа тренутно има 1460 ђака, односно 400 више него што је предвиђени капацитет. Родитељи су позвали све да се укључе у бојкот наставе од 17. априла. На крају скупа организатори су поручила да ће наставити са протестима чак и ако Роми буду усељени у контејнере.
–  Да ли ће Ђилас из свог џепа финансирати 500 полицајаца који ће свакодневно да дежурају око тог насеља? Зауставите насиље над мештанима Ресника – поручили су окупљени.
Полицијски кордон спречио је окупљене да крену ка локацији Стари расадник где су постављени контејнери.
Особа за контакт: Љиљана Савић 064 498 6772