Владимир Недељковић

УСКРШЊИ ПРИЈЕМИ ЗА ДЕЦУ У БЕЛОМ ДВОРУ


УСКРШЊИ ПРИЈЕМИ ЗА ДЕЦУ У БЕЛОМ ДВОРУ

Београд, 10. април 2012. – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Александар били су данас у Белом Двору домаћини Ускршњих пријема за преко 1.000 деце из домова за децу без родитељског старања, ромске деце и деце са инвалидитетом.
Поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра II, Принцезе Катарине, Принца Александра и г-ђе Алисон Ендрјуз, пријемима је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Андреј, који је такође поздравио децу и објаснио им значај Ускрса.
Поздрављајући најмлађе, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар им је пожелео топлу добродошлицу и рекао: „Имаћемо прилику да сви заједно уживамо у дивним тренуцима поводом Ускрса, најрадоснијег празника. Желим да вам свима буде лепо. Надам се да ће Вам се свидети дарови које смо моја супруга Принцеза Катарина и ја, уз помоћ наших пријатеља, припремили за вас“.
Дечији црквени хор Свети Јован Богослов из Шапца, извео је химну Србије „Боже правде“ и традиционалне ускршње песме. Након свечаног пријема и доделе пакетића, деца су имала задовољство да уживају у ускршњој потрази за јајима у парку испред Белог Двора.

2 replies »

  1. Нез нам и неће ми бити јасно, зашто Србин Православац може да каже ускрс уместо ВАСКРС и ДА КОРИСТИ ПОДМЕТНУТУ НАМ ЛАТИНИЦУ УМЕСТО НАШЕ ЛЕПЕ ЋИРИЛИЦЕ!!!

    Свиђа ми се