Војводина

КОМЕНТАР НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА НА ПОВАМПИРЕЊЕ МАЂАРСКОГ ФАШИЗМА У ВОЈВОДИНИ!


КОМЕНТАР НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА НА ПОВАМПИРЕЊЕ МАЂАРСКОГ ФАШИЗМА У ВОЈВОДИНИ!

Објављено 2012/04/04 у 08:59, ФБР

Драги пријатељи СНП Наши, најстрашније у свему овоме је чињеница да ова фашистичка организација дивља по Војводини уз благослов издајничког режима на челу са Тадићем. У време када је Чанак био председник Покрајинске скупштине, у центру Новог Сада су ови фашисти делили летке са мапом Војводине са измењеним границама, док их је наша полиција обезбеђивала и чувала од гнева новосађана.

У исто време ветерани фашистичке војске Мађарске из Другог светског рата су у центру Новог Сада, у згради Мађар соа прослављали свој јубилеј у граду и Покрајини где су под лед бацили 12.763 становника Новог Сада и Шајкашке регије. Градској управи Новог Сада су са те прославе јубилеја упутили захтев да се тик поред споменика жртвама Рације на Дунавском кеју подигне и њихов споменик погинулим саборцима  на Источном фронту.

Жртве Рације су овим дивљањем и провоцирањем фашиста у центру Новог Сада поново убијене. Нико за то није  одговарао, а чанак је чак напредовао, из Покрајинке се преселио у Народну скупштину. Од одвајања Војводине од матице Србије се није одустало. Такав налог је Тадић добио из Брисела.

Покушали су предлогом Статута АПВ, а када нису успели, покушали су изазивањем међунационалним сукобом и интервенцијом. За ту прилику су пре две године послали плаћенике у Стапар, код Сомбора, да на католичком гробљу сруше споменике да би се пред светом мађари приказали као угрожена нација. Бог их је упутио на православно гробље где су у току једне ноћи од 22.00-03.00 срушили и оштетили 714 надгробних споменика.

Иако је на споменицима пронађено чак пет различитих  отисака прстију, за овај злочин је оптужен један умоболник који у то време лежао на психијатрији у Сомбору. Не знам шта је страшније, описани злочин на гробљу или наредба полиције медијима у Сомбору да се о томе више не сме ни реч написати или изговорити.

Али платиће за то, зна се ко је наредио, зна се ко је порушио споменике, зна се и прави разлог, само се варају да ће им поћи за руком да одвоје Војводину да би је поделили по већ исцртаним границама суседних држава. Ми памтимо да би вратили, будите сигурни у то!

РЕАКЦИЈА НА НАШ ЧЛАНАК: „Мађарски фашисти манипулишу српским жртвама

2 replies »

  1. U Zaječaru je pre dva tri dana, devojčica od 10 godina ušla u kinesku radnju da nešto kupi. Sreća da je bila sa ocem, koji je ostao ispred jer je pušio. Posle oko 15 minuta čekanja, postalo mu je sumnjivo što deteta nema, pa je pozvao pociju; Policijski organi su za nekoliko minuta stigli, jer je slučajno zgrada PU u blizini kinseke prodavnice. Kada su upali u prodavnicu, dete su našli zapakovano u nekoj kutiji, obrijane glave čak i obrva. O tome se nigde nije ništa pisalo, a to je, koliko znam već 16-ti slučaj otimanja Srpske dece.

    Свиђа ми се

    • Vise me nista ne iznenadjuje, a bogami i to odavno, pa i nas Srbin krade znanje mladih naucnika. Bila sam stipendista SIZ-a za Nauku, a „gospodin profesor“ Milorad Zikic, VISOKO UMNI NEUROLOG RETARD, iz Novog Sada je krao li ga krao i sejao dijagnoze mladim strucnjacima ako bi se slucajno probali da pobune………….

      Свиђа ми се