ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

Трактори стигли пред Палату Србије


31. 03. 2012.  11:37 Бета|фото: Бета

Незадовољни пољопривредници из Војводине који су јутрос стигли у Београд привремено су повукли тракторе са путева у Србији, изјавио је члан организационог одбора пољопривредника, Мирослав Ивковић.

Они су претходно предали своје захтеве министру унутрашњих послова Ивици Дачићу. Пошто је примио захтеве, Дачић је новинарима рекао да не жели да улази у оправданост захтева пољопривредника, и да је посао полиције да све учини како блокаде путева не би било. Упитан да ли је одлука да се састане са пољопривредницима део предизборне кампање, Дачић је казао да кампању не води, и да је неће ни водити.
„Ако народ за четири године није видео шта сам урадио, неће ми онда помоћи никакви спотови. Мислим да моје колеге политичари који се појављују у изборним спотовима и рекламама раде на своју штету“, рекао је министар унутрашњих послова.

Дачић је пољопривреднике после предаје захтева примио у Палати Србије, где им је приређен коктел, а пољопривредници су пре тога министру уручули кесу са пршутом и куленом.

Мирослав Ивковић је истакао да ће пољопривредници тракторе са путева повући до 24. априла, али да ће, уколико се до тада не испуне њихови захтеви, потпуно блокирати земљу.

Ивковић је новинарима испред Палате Србије јутрос рекао да је ово први оут од 2004. године да су пољопривредници успели тракторима да дођу у Београд. Испред Палате Србије налази се више десетина трактора.

„Од 2004 године пољопривредници покушавају да стигну у Београд, како би јавности и политичарима скренули пажњу на своје проблеме“, навео је Ивковић.

Протест пољопривредника почео је у четвртак, после одлуке Владе Србије да пољопривредну производњу регресира по приносима, а не по величини обрадивих површина, као до сада.

Пољопривредници из великог броја војвођанских општина кренули су тада тракторима ка Београду, али их је полиција зауставила. Они су одговорили блокадом путева по Војводини.

На састанку са Дачићем у петак договорено је да око стотину пољопривредника, ипак, дође тракторима у Београд, и уручи захтеве у вези са начином субвенционисања.

Први трактори стигли су у Београд јутрос нешто после седам часова, а пољопривредници ће своје захтеве предати и председнику и премијеру Србије, Борису Тадићу и Мирку Цветковићу.

*****************

ПРЕТХОДНИ ТЕКСТОВИ О ПРОТЕСТУ
ВАНРЕДНА ВЕСТ – 30 МАРТ 2012, 10:50 СЕЉАЧКА БУНА – ТРАКТОРИ СТИГЛИ У НОВИ САД И БЕОГРАД!

КРЕНУЛИ ТРАКТОРИСТИ- РЕЖИМ У ПАНИЦИ- БЛОКАДЕ И „ИНТЕРВЕНТНЕ“ НА СВИМ ПРАВЦИМА- ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ СА ВЛАДОМ…

 

2 replies »

  1. Ovi seljaci sto su na svojim traktorima dosli u Beograd ispali su najobicniji SELJACI-GLUPACI.Prvo, bolje bi bilo da su taj isti benzin potrosili da uzoru njive, jer su prolecni radovi u toku, da imaju od cega da prezive.Drugo, dosli su kod komuniste-titoiste sto je podrzavao sve sto je MIlosevic radio protiv Srpstva uopste (izdaja Krajine, Republike Srpske, Kosova i Metohije itd.).Trece, taj isti komunista ih je odveo na dorucak koji je placen parama koje treba da budu isplacene bas tim istim seljacima,plus su mu jos doneli i suvomesnate proizvode.Sta reci jos za njihovu pamet, tregedija i nista vise.
    Bili su pametniji prosle godine kada su blokirali saobracajnice po zemlji i bili uporni u tome i uspeli su u svom cilju, a niko nije dolazio u Bg kao sada i ispadao glup i budala.
    Tek kada svi seljaci ili bar skoro svi izadju s mehanizacijom na ulice da blokiraju sve znacaje saobracajnice i sve granicne prelaze, e onda ce ispasti PRAVI LJUDI i pametnjakovici, a do tada nista od njih nema niti ce ikad ista i biti ako nastave ovako kao ovim dolaskom u Bg.

    Свиђа ми се