ДРУШТВО

Србски ФБРепортер покреће акцију – „Сви смо ми Снежа!“


Србски ФБРепортер покреће акцију – „Сви смо ми Снежа!“

Снежана Aнтонијевић, храбра Српкиња коју је КПС “полиција” ухапсила у уторак 27.03.2012. у Вучитрну, ослобођена је после 48 часовног задржавања, уз високу кауцију од чак 5.000 евра!!! Изговор КПС-а за привођење петоро Срба и за Снежанино хапшење био је – поседовање часописа „Српске новине“!!!

Наиме, у уторак ујутру, отац Евтимије, настојатељ катакомбе Св. Саве, и још четворо Срба, међу којима је била и сестра Снежана, пошли су у посету монасима на Брезовици да заједно прославе имендан оца Бенедикта. Након дојаве КПС патроле да је преко западног моста на Ибру у Косовској Митровици прошао ауто у коме се налази православни монах, ауто је у Вучитрну зауставила друга патрола КПС-а. После претреса аута у коме су се налазили примерци „Српских новина“, у издању организације српских четника из Канаде, КПС „полиција“ је, уз вређање, све Србе спровела у станицу у Вучитрну.

Након изјаве да заплењене новине припадају њој, Снежани је одређен 48 часовни притвор,  а остали Срби су, после вишечасовног задржавања, пуштени на слободу. Против ње, као и против власника аута, Дејана Васића, покренут је поступак за „кривично дело“ подстрекивања националне, расне и верске мржње и нетолеранције!!!

Терористи су поседовање 38 примерака часописа „СРПСКЕ НОВИНЕ“ (гласила Организације српских четника “Равна гора“ које се већ 60 година објављује у Америци и Канади и дели бесплатно Србима) окарактерисали као изазивање верске, расне и националне мржње!  Навели су да је то дело „распиривање међунационалне и етничке мржње“ и  запрећена казна по „кривичном закону Косова“ је „од једне до три године затвора“!!!

Сестра Снежана је тренутно на слободи и чека суђење. Осећа се добро. По њеним речима, није била тучена нити вређана, али је 48 сати провела у хладној и прљавој ћелији где су је сваки час посећивали непознати Албанци, јер им је била врло интересантна – као експонат. Ћелија је имала један кревет, прљаво ћебе и постељину и све време је било упаљено светло. По њеним речима, снимана је све време… Посна храна јој није била обезбеђена, па није јела ништа све време док је боравила тамо. Доносили су јој месо и исмевали, а она је пила само воду и окретала бројаницу, једну од три коју су јој дозволили да задржи.

Само мали број независних медија је објавио ову вест о хапшењу сестре Снежане и малтретирању осталих Срба! Званични медији су у својим вестима у први план истицали поседовање „четничког“ листа (!?) тиме готово оправдавајући акцију КПС полиције!!!

О 48-часовном задржавању сестре Снеже, српска јавност готово да не зна!

Акција државе Србије је изостала, као и било какав вид подршке овој групи ухапшених Срба! Препуштени сами себи, остављени су да се сналазе како знају и умеју!

Новац који је био потребан позајмила су јој браћа у Христу и положили за њену слободу, чланови организације Срби на окуп, да би из шиптарског затвора избавили сестру Српкињу!!! Најгори дани за све Србе су, изгледа, увелико дошли!!!

Браћо и сестре, организујмо се ми, кад већ држава Србија то неће, да својим скромним донацијама бар једним делићем надокнадимо овим храбрим људима претрпљене тренутке патње и страдања на правди Бога, само зато што су Срби!!!

РАЧУН НА КОЈИ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ НОВАЦ ЈЕ: 

205-0000000170490-02 КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА, име: Удружење грађана “Срби на окуп!“ – Београд

или пост-нетом на телефон 061-205-11-50 име: Јанковић Бранко

Уплата из иностранства преко Western Unionа на име: Јанковић Бранко

Редакција Србског ФБРепортера

2 replies »

  1. Uz uvažavanje dobre namere, ovo je ipak tužno!
    Ako već novac ide gdji Snežani, mislim da treba da objavite njen račun…(nadam se da nije u „ozloglašenoj“ Komercijalnoj…
    Drugo, mislim da Srpske novine, Kanada, treba da pokrenu pravnu akciju protiv zloupotrebe ljudskih da drže novine u rukama i medijskih prava da se zpovu kako hoće! Kanada je barem pravna država ako Republika Srbija nije…(Inaće, napisala sam im mejl o ovome) …
    Dokle će sve da se svodi na nacionalnu osnovu, kad sve puca od finansijskih malverzacija ….tako nekako…

    Свиђа ми се