Влада

АФЕРА МОБТЕЛ: КРИМИНАЛ СТОЛЕЋА У ДРЖАВИ СРБИЈИ О КОМЕ СЕ ЋУТИ! СРПСКИ РЕЖИМ ГА ПРИКРИВА- МЕДИЈИ ИГНОРИШУ!?


КРИМИНАЛ СТОЛЕЋА У ДРЖАВИ СРБИЈИ О КОМЕ СЕ ЋУТИ! СРПСКИ РЕЖИМ ГА ПРИКРИВА- МЕДИЈИ ИГНОРИШУ!?

31 март 2012, ФБР

Обрада: М. Новаковић

Оригинални аутор: Тихомир Живановић

Т. Живановић: „4. Шаљем инсерт из емисије Утисак недеље, од 20.02.2011. године, из кога се види да је Млађан Динкић требало да буде ухапшен. Снимак није објављен на сајту Б92, што је одступање од праксе, али то даје слику о објективности Б92. На располагању је снимак целе емисије на ЦД-у.“:

 

ПРЕДГОВОР: У наставку је презентован новинарско-истраживачки материјал и коресподенција са надлежним Аустријским, као и Српским органима, господина Тихомира Живановића, везана за корупцију Српских режимских званичника и страних држављана, која је резултирала у проневеру (пљачку) од скоро 360 милиона евра (афера Мобтел). Овај криминал столећа се свесно заташкава од стране Српског режима, а сви водећи Српски медији га једноставно „игноришу“…

Документација (један део) коју вам овде презентује господин Живановић говори сама за себе, и не оставља недоумицу да се у нашој држави одиграо криминал огромне магнитуде, који сама држава уместо да истражује – заташкава… Очигледно су у питању интереси разних моћника, који имају утицаја и ресурсе да онемогуће и „ућуткају“ истрагу у Србији о овом злочину столећа.

На њихову несрећу, и срећу свих праводољубивих грађана- попут господина Живановића, након његове презентације свих релевантних докумената, аустријска влада, као и неке водеће аустријске новинарске куће, одлучиле су да покрену властиту истрагу.

То је вест која нам управо стиже (посредством госпдина Живановића) из аустријске новинарске куће „Профил“, где се наводи да је аустријска влада одлучила да покрене истрагу против свог држављанина Мартина Шлафа, који је један од главних имплицираних учесника ове афере, поред већ ноторног Млађана Динкића- са српске стране ове корупционашке афере.

Но кренимо редом- следи хронолошки извештај и преписка господина Живановића са свим релевантним актерима овог процеса, као и презентација најважнијих „инкриминисаних“ докумената. У свакој нормалној земљи, са нормалним правосуђем- ова документација би резултирала у озбиљу кривичну истрагу- на жалост не у земљи Србији- земљи тајкуна и лопова… М. Новаковић

ПИСМО ГОСПОДИНА ЖИВАНОВИЋА АУСТРИЈСКОМ АМБАСАДОРУ ИЗ ЈУНА 2011., КОЈЕ ЋЕ ВАМ ПОСЛУЖИТИ КАО КРАТАК УВОД У ОВАЈ ДОКАЗНИ МАТЕРИЈАЛ…

АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ

 

Постовани  амбасадоре,

господине др Клеменса Које

Шаљем Вам документа из којих се види да

су грађани Републике Аустрије учествовали

у највећој корупцији и криминалу у Републици

Србији и наплатили 357.900.000 евра.

Молим Вас да ми помогнете да са датим

и другим бројним документима упознам

тужилаштво Републике Аустрије.

С великим поштовањем,

                                         Тихомир Живановић 

Sent: Thursday, June 23, 2011 11:43 PM

 ————————————————

 

ПИСМО КАЦИНУ ОД ПРЕ НЕДЕЉУ ДАНА СА ЗАХТЕВОМ ЗА ПОКРЕТАЊЕ ИСТРАГЕ ОД СТРАНЕ ЕУ…

Поштовани господине ЈЕЛКО КАЦИН,

као известиоцу Европског парламента за Србију, Шаљем Вам Чланак из листа ТРЕНД, из кога се види Шта је истраживачко новинарство у Аустрији.

Упоредите текст БЕОГРАДСКЕ ВЕЗЕ и Ексклузивну изјаву МЛАЂАНА ДИНКИЋА објављену на сајту Удружених региона Србије!!!

Господин Рихард Шнајдер ускоро долази у Београд  да интервјуише Загорку Доловац, републичког јавног тужиоца, Миљка Радисављевића, тужиоца за организовани криминал и Томислава Килибарду, вишег  јавног тужиоца у Београду, затим амбасадора Републике Аустрије и др. 

Да би се упознали са мојим ставовима, шаљем Вам мој програм који сам, као председнички кандидат, понудио грађанима Србије децембра 1990. године. 

Спремам Вам више књига изабраних докумената која сам нашао у архивама државних органа Србије, о највећој корупцији и криминалу у Србији, а ради се о МОБТЕЛ-у и УШЋУ, које ћу послати у Љубљану. Корупцију и криминал у вези МОБТЕЛ-а и УШЋА нису покренули државни органи, већ Тихомир Живановић. 

Предлажем Вам да се тада састанемо у Љубљани или у Београду када будете долазили, а у Љубљани могу да се сретнем и са Вашим сарадницима. 

С поштовањем,

                                 Тихомир Живановић

 

Sent: Tuesday, March 13, 2012 3:35 PM

Subject: JELKO KACIN – BORIS TADIC – KORUPCIJA TELEKOM AUSTRIJA i PREVOD CLANKA U LISTU TREND i DR.: Beogradske veze

 ————————————————————————————

 

Х И Т Н О!!! БОРИСУ ТАДИЋУ и ОДБОРИМА (Живановићево писмо)

 

Клупко је почело да се одмотава у Аустрији!

1. Шаљем оригинални чланак на немачком, о корупцији и криминалу: Млађана Динкића, министра финансија 2006. године у Србији и грађана Републике Аустрије, који је објављен у аустријском листу ТРЕНД, 02. фебруара  2012.

2. Шаљем превод чланка “Београдске везе“ из листа ТРЕНД.

3. Шаљем чланак “Корупционашки танго на Дунаву“ из листа ПОЛИТИКА (страна 2), објављен дана 27.02.2012.  Као што се види, дата је слика Хуберта Горбаха, главног јунака корупције и криминала приликом продаје Предузећа МОБТЕЛ (МОБИ 63) норвешкој фирми ТЕЛЕНОР.

4. Шаљем инсерт из емисије Утисак недеље, од 20.02.2011. године, из кога се види да је Млађан Динкић требало да буде ухапшен. Снимак није објављен на сајту Б92, што је одступање од праксе, али то даје слику о објективности Б92. На располагању је снимак целе емисије на ЦД-у.

5. На крају, шаљем ексклузивну изјаву Млађана Динкића, коју је објавио на сајту своје партије Удружених региона Србије, 29.12.2011. године.

Очигледно је да постоји веза између података у ексклузивној изјави Млађана Динкића и података у листу ТРЕНД.

Главна документа су ради упознавања са највећом корупцијом и криминалом у Србији, дата:

1.  Посланичким групама свих: партија у власти и опозиције у Скупштини Републике Србије и Славици Ђукић Дејановић, председнику Скупштине, Борису Тадићу, председнику Републике и Мирку Цветковићу, председнику Владе и свим министрима, још октобра и новембра 2010. године!!! Иако су, према члану 222. Законика о кривичном поступку, сви државни органи дужни да пријаве кривична дела за која се гони по службеној дужности… Велики број министарстава је одговорио да то не спада у њихову надлежност по Закону о министарствима, остала министарства нису ништа одговорили, као што нису одговорили ни председници: Борис Тадић, Славица Ђукић Дејановић и Мирко Цветковић.

2.  Загорки Доловац, републичком јавном тужиоцу , Миљку Радисављевићу, Тужиоцу за организовани криминал и Томиславу Килибарди, вишем јавном тужиоцу у Београду, још половином децембра 2010. године, али ни до данас нису омогућили да се кривична пријава поднесе усмено/на записник, иако је више пута писмено на томе инсистирано, а што је њихова обавеза према члану 224. Законика о кривичном поступку!!!

3.  Зорани Марковић, директору и Чедомиру Ћупићу, председнику Одбора Агенције за борбу против корупције, половином децембра 2010. године, а затим новом председнику Одбора Зорану Стоиљковићу и на крају свим члановима Одбора, али ништа нису урадили.

4.  Радославу Сретеновићу, државном ревизору, половином децембра 2010. године, који је 25.01.2011. године, одговорио: “Програмом ревизије за 2011. годину, узимајући у обзир капацитете којима располаже, Институција није планирала ревизију субјеката ревизије по појединачним пријавама.“  И поред чињенице да Србија спада у земље са највећом корупцијом и криминалом, Државни ревизор је до сада утврдио да су учињени прекршаји и зато подноси пријаве за покретање прекршајних поступака.

5.  Заштитнику грађана Саши Јанковићу, половином децембра 2010. године, када се огласио ненадлежним, а када је затражена заштита права грађанина да испуни своју обавезу из члана 223. Законика о кривичном поступку и поднесе кривичну пријаву, није се огласио.

6.  Многим невладиним организацијама, међу њима и Транспарентност Србија, које се финансирају из земаља Европске уније и САД, као и министарстава Републике Србије, јер наводно раде пројекте за припрему Србије за интеграцију у Европску унију, позвани су да се прикључе борби против највеће корупције и криминала у Србији, али ни једна није ни одговорила. Истичем чињеницу да је једна добила донацију од близу 2.000.000,00 евра!!! 

7.  Професорима и доцентима Правних факултета у: Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Косовској Митровици (око 200), јавило се само десетак, али се нико није укључио у борбу против корупције и криминала, а они школују будуће правнике, који ће учествовати у доношењу и спровођењу закона, бити судије и тужиоци!!!

8. Професорима и доцентима Факултета политичких наука у Београду (око 50) и нико се није ни јавио, а међу њима има највише политичких аналитичара, који оцењују политичку и економску ситуацију у Србији, али они школују новинаре!!! 

9.  Главним и одговорним уредницима свих телевизијским станица и новина, и то више пута, али се нико није јавио и ништа није објавио, иако их на то обавезују: Устав Републике Србије и Закон о јавном информисању.

10.  КОЛУБАРА, Вакцине против грипа, па и шверцовање дроге од стране Дарка Шарића су ситница, јер се ради о 2, 10, 20 милиона евра, а приликом продаје Мобтела (МОБИ 63), у питању је више од 450 милиона евра!!!

На крају, посебно се истиче најважнија чињеница, а то је: да су документа нађена у архивама државних органа Републике Србије!!!

Напред наведено понашање посланика, државних органа, невладиних организација и новинара, изазвало је истраживање новинара у Аустрији, и то већ даје резултате.

Скреће вам се пажња, да озбиљно поступите по овом материјалу, јер ће следећи поступак бити да се документа ставе на располагање: : „Zentrale Staatsanwaltschaft zur Verfolgung von Wirtschaftssachen und Korruption“, A-1030 Wien, Dampfschiffstraße 4.

Европска унија је натерала Републику Хрватску да маја 2011. године донесе Закон о незастаревању кривичних дела ратних профитера и кривичних дела транзиције и приватизације. Пре тога Сабор Републике Хрватске је променио Устав, како би донео наведени Закон.

То ће морати да уради и Србија, јер је до сада завршила посао са оптуженицима у Хагу, сада завршава са  Косовом и Метохијом, а на крају долази на ред корупција и криминал!!!

Ко жели да види документа, може да се јави на е-маил: tikaziv@gmail.com .

С поштовањем,

                                  Тихомир Живановић

 ——————————————————–

НАПОМЕНА:

Овај материјал се шаље свима који су поменути у горњем тексту и имају могућност да демантују наводе, као што је пружио прилику новинар господин Ричард Шнајдер, обављањем разговора са свима који су поменути у чланку “Београдске везе“.

Шаљем причу Млађана Динкића, која је дата у прилогу интервјуа: “Био сам громобран у овој Влади“, који је постављен на сајту Уједињених региона Србије, 29. децембра 2011. године, што је доказ валидности документа!!!      

 

ДИНКИЋ- Ексклузивно: КАКО СМО ПРОДАЛИ МОБТЕЛ

 

Управо у периоду прве Коштуничине владе, Србија је по први пут успела да докаже да је већински власник „Мобтела“. Десет година су разни говорили како Богољуб Карић заправо није прави власник „Мобтела“, да је имао привилегије од Милошевића, да заправо није однос 51:49 за Карића, него да држава има већинско власништво, међутим, нико ту ништа није урадио. Карић који се плашио да ће држава кроз доказивање власничких удела преокренути ствари у своју корист, ангажовао је Мартина Шлафа који је имао јако добре конекције са тадашњим потпредседником аустријске владе и препустио му је про форме власништво у „Мобтелу“. Шлаф је све време имао задатак да заправо обезбеди да Телеком Аустрија добије већинско власништво Мобтела по што нижој цени. Одмах у старту је питао: „Хоћете ли да продате ваших 49 посто“? Наш одговор је био да имамо већину али смо још у процесу доказивања. Он се није дао: „Ја вам нудим за ваших 49 посто 200 милиона евра“, што је била смешна цена. 

Након што је Карић напустио земљу у страху од кривичне пријаве ја сам изанализирао билансе „Мобтела“ и видео да две аустријске банке, игром случаја, Рајфајзен и Хипо алпе Адрија, имају потраживање од 90 милиона евра према „Мобтелу“. Назвао сам нешто после Нове године директора и једне и друге банке у Аустрији и рекао им: „Господо, предлажем вам да ваша потраживања према „Мобтелу“ продате држави Србији“. „А што бисмо ми то урадили?“, питали су! Ја сам објаснио да је власник „Мобтела“ побегао из земље, да „Мобтел“ има дугова и да ће вероватно отићи у стечај. „Ако не продате нама потраживања, не знам шта ће бити с ваших 90 милиона евра“. Тражили су неко време да размисле, дао сам им три дана. После тог рока, стигао је одговор: „Пристајемо“. Тако да су заправо аустријски банкари забили нож у леђа Аустријанцу Шлафу.

Држава је та потраживања конвертовала у капитал Мобтела, позвали смо Шлафа и рекли „Господине, ми сада немамо више 49 посто него 70“. Шлаф није имао куда и онда смо се договорили да крене међународни тендер при чему је, наравно, он са 30 посто и даље имао доста велики удео. Десет компанија се тада јавило на тендер, он је радио све да растера конкуренцију, један по један одустајали су Дојче телеком, Франс телеком и други велики играчи. 

У међувремену је он инсистирао да почетна цена на тендеру буде 600, али сам ја одредио да буде 800 милиона евра. Сви су веровали да постоји договор да се „Мобтел“ прода Аустријанцима што мени није било ни на крај памети, изузев ако понуди највећу цену.

„Теленор“ који се једини није уплашио од Шлафове приче,  наговестио је да не би било добро да, уколико они победе, Шлафу остане 30 посто сувласништва јер може да им прави проблеме у пословању. Дошло је до тога да смо Шлафу поставили директно питање о условима по којима би потпуно изашао из „Мобтела“, тј. продао свој део. Он је рекао да би то урадио уколико цена на тендеру буде већа од милијарду и сто милиона евра, што је тада деловало невероватно јер нико ни у подсвести није размишљао о томе да ће Норвежани прескочити чак и ту лествицу. И имао је још један услов: да се трећа лиценца прода по цени од минимало 360 милиона евра. Да неко да 360 милиона само за једну лиценцу, за ваздух,  у било којој земљи, то је енормно скупо и неисплативо. Ми ту опет нисмо имали избора и пристали смо. 

Инсистирао сам на лицитацији пред ТВ камерама, да то буде потпуно транспарентно. На крају је та трансакција проглашена за трансакцију године у свету. Ја сам проглашен, делимично због тога, министром финансија у свету за ту годину. А Аустријанци који су изгубили, тачније њихов директор, буквално пар дана после тога тражио је састанак са мном и изразио спремност да плате трећу лиценцу 360 милиона евра. Тако смо ми кроз пар месеци добили још 360 милиона евра и напунили државни буџет до врха. Први пут у историји смо имали вишак у буџету и тај вишак од две милијарди евра из те 2006. године касније се трошио све до пре две године.“ 

Извор: Статус

Овај унос је објављен под Из медија, Вести и означен са Млађан Динкић. Забележите сталну везу.“

 ————————————————————————–

 

Београдске везе (превод чланка из аустријског листа Тренд)

КЛИКНИТЕ НА ОВАЈ ЛИНК ДА БИСТЕ ВИДЕЛИ ОРИГИНАЛ НА НЕМАЧКОМ:  tren1202-Schlaff_Co M. SCHLAFF


          АФЕРА: При приватизацији српског Мобтела, изгледа да је Телеком Аустрија добила лиценцу, а аустријска Инвесторска група око милијардера Мартина Шлафа, је добила око 200 милиона евра. Истражни суд у Београду води истрагу због преваре и сумње на корупцију. Изгледа да ће највећи финансијски скандал Србије доћи и на прве стране у аустријским новинама. Кључна фигура скандала је Хуберт Горбах, некадашњи министар за инфраструктуру (саобраћај, иновације и технологије) и заменик канцелара (Вицеканцелар).

                           Пише: Ричард Шнајдер

 

Када се пре три недеље Загорка Доловац, републички јавни тужилац (у тексту пише судија) срела са својим колегама у Москви, на врху агенде преговора било је име Богољуба Карића. Потписан је уговор о борби против организованог криминала. Карић је у својој домовини оптужен да је преварио државу за више стотина милиона евра. Родом Косовар, Карић је један од најважнијих инвеститора ранијег председника Слободана Милосевића и уз велику подршку тадашњег диктатора постао је један од најбогатијих олигарха Србије. Тек садашњи председник Борис Тадић, који је на власт дошао 2004-те, направио је крај сумњивим пословима српског Берлусконија. 

У међувремену је већина Карићевих предузећа национализована или затворена, а некадашњи еx-Олигарх је побегао у Русију, где је добио азил. При повратку из Москве Доловац је изјавила: “Убудуће ни Русија ни Србија неће бити сигурне луке за криминалце“ и истовремено је најавила “немилосрдно разјашњење афере Мобтел“. Од тог момента не куца само сат на бомби у Србији, већ незадрживо и у Аустији. Пошто се највећи финансијски скандал Србије, где се сумња на злоупотребу службеног положаја, корупцију, превару и прање новца, одиграва већином овде у Аустрји. “Сарадници“ у Мобтел послу су некадашњи министар за инфраструктуру и вице канцелар Хуберт Горбах, инвеститор Мартин Шлаф и Телеком Аустрија. У Парламенту Аустрије основан је анкетни одбор, који ће испитивати случај Телеком.   

Посредник: Конкретно, у Мобтел афери се ради о приватизацији највећег предузећа за мобилну телефонију Србије, које је крајем јула 2006-те, после једне пустоловне продајне процедуре, коначно продато норвешком Теленору за 1,513 милијарди евра. Пре тога је то предузеће, делимично национализовано, било својина Карића и Поште Србије, где су власнички односи после ере Милошевића, коме шта и колико припада, били стално нејасни и свака страна је за себе тражила већину. Телеком Аустрија (ТА) је већ 2003-ће имала интереса за српско тржиште мобилног телефонирања, али су се, собзиром на имиџ Карића, суздржавали са преговорима. Министар Горбах се сећа: “По мом мишљењу, то онда није било могуће“. Осим тога, радило се и о неисплаћеним дивидендама (профит на акције предузећа) „и нисам могао претпоставити да би предузеће ТА, које је било на берзи, било спремно да плати 20 милиона евра, само да би ушло у посао.“ 

Текст испод факсимила дописа ПОШТЕ (страна 45): 

Пошта од поште: Српски већински власник Мобтела саопштава Шлафу, да супротно његовим тврдњама нема удела у оператеру мобилне телефоније. Аустријанцу је упркос томе успело да спаси своју инвестицију. 

Због тога је “једини аустријски олигарх (по часопису Профил)“ индустријалац и милијардер Марин Шлаф ступио у дејство. Заједно са индустријалцом и еx шефом Народне партије Аустрије (ÖVP – Austrian People`s Party) Јосефом Таусом, као и са некадашњим банкаром Хербертом Kордтом наступа као посредник. Као кључна фигура за контакте са српским властима делује Горбах. 

По плану, Шлаф је требао да преузме Карићеве акције, затим да Телеком Аустрија преузме акције Поште Србије и на крају акције од Шлафа. Горбах каже: “Колико се сећам, група инвеститора Тaus/Cordt/Shlaf  је направила уговор са ТА, да ће када се купопродајне процедуре заврше, комплетан Мобтел да предају Телеком Аустрији уз одговарајућу провизију, што се подразумева.“ 

Текст испод Шлафове слике (стр. 44 и 45): 

Милиони на позив: Приликом српске приватизације Мобтела Мартин Шлаф је повлачио у позадини конце за Телеком Аустриjа. Посао је међутим пропао. На крају је Шлаф упркос томе зарадио више од 200 милиона евра, а Телеком Аустрија је у Србији добио трећу лиценцу за мобилну телефонију. Да ли је све урађено легално? 

Слична игра је већ била 2002-ге у Бугарској. Тада је група Шлаф, преузела од једног руског олигарха бугарски Мобител за 800 милиона евра. Само три године касније преузео га је ТА за дуплу суму. И 2007, када је Телеком ушао у посао са Телекомом Белорусије, конце у позадини је вукао Шлаф. Њему је припало 30% од МCD/Velcom, што је са добрим профитом од 650 милиона евра продао ТА.

 

Изгледло је да ће посао са Мобтелом Србије спектакуларно да пропадне. Али су инвеститори око Шлафа и поред свега зарадили много новца, што је сада предмет великих истраживања српског правосуђа. Шлаф & Ортаци су своје акције у Мобтелу продали за 357.900.000 евра, а додатно им је враћен и депозит од 96 милиона евра. Сто код једног колпортираног удела од 155 милиона евра, представља повећање више од 200 милиона евра. (Was bei einem kolportierten Einsatz von 155 Millionen Euro immerhin ein Plus von mehr als 200 Millionen Euro ergibt. Овај текст није јасан!)

 

Текст испод слике факсимила дописа о исплати 357.900.000 евра (страна 46): 

Хитна исплата: У року од 24 сата, српски министар финансија је обезбедио да се аустријској групи инвеститора око милијардера Мартина Шлафа исплати 357.900.000 евра. Српско државно тужилаштво сада врши истрагу због сумње у корупцију и прање новца. У Аустрији је трансвер новца случај за постојећи парламентарни анкетни одбор.

 

Сумња у Србији: За Тихомира Живановића, некадашњег члана спецјалне државне комисије, која је основана да би се утврдили власнички односи у Мобтелу, ова исплата је чиста превара државе Србије, јер за њу не постоји никакав правни основ. Наиме, по комисији Шлафова група никад није поседовала удео у Мобтелу, а за полагање депозита (96 милиона евра) нема доказа.

 

На основу права прече куповине, које је припадало Пошти Србије, Шлаф није ни могао директно од Карића да купи акције, него је морао да иде преко фирме Браћа Карић БК Траде са седиштем у Москви. За 100 милиона евра депозита, Шлаф је на крају купио од Карића предузеће које није имало никакве везе са српским Мобтелом. То потврђује и сама чињеница да је БКТ основано тек 4. априла 2003-ће, значи 9 година после оснивања Мобтела.

 

                Или је Шлаф био преварен од Карића, или је посао осигуран банкарском гаранцијом од 400 милиона евра преко Bawaga, од самог почетка био фингиран посао. Независно од сматраног већинског власничког удела, српска Влада се није упуштала у веће дискусије, већ је једноставно одузела лиценцу Мобтелу, чиме је Шлаф остао са „празном фирмом“ и могућношћу губитка уложеног капитала. Једино шта је Шлаф изјавио о овом случају је: “Послове између приватних лица у основи не дискутујем јавно“. Како се и поред лоших карата из целе ствари извукао уз успешну зараду, управо се испитује у Србији.

 

Српски истражни суд, који је у оквиру Мобител афера већ вршио више хапшења, сада  покушава да разјасни кретање новца на релацији Београд – Беч. До сада је познато, да је до исплате дошло на личну препоруку некадашњег министра финансија Млађана Динкића, (види факсимиле докумената), који је прошле године, због сумње за корупцију, морао да се повуче са положаја.

 

Чињеница је, да су сви преговори око Мобтела, од јануара 2006-те морали бити вођени директно са министром финансија, и да је приликом, за Шлафа веома драматичних догађаја, било великих интервенција у корист аустијских инвеститора од стране Хуберта Горбаха, који је изјавио: «Ја сам јасно рекао да ово изгледа као хладно одузимање имовине и да се са пријатељским инвеститорима из Аустрије тако не поступа» потврђује Горбах своју активност у корист Телеком Аустрија и Шлафа, која је очигледно деловала.

 

Текст на Горбаховој слици (страна 45 десно): 

Пријатељска порука:  На основу више интервенција Хуберта Горбаха, Шлаф & Ортаци били су поштеђени милионског губитка.

 

Поново у послу: Република Србија је основала Моби 63, предузеће које је наследило Мобител и које је галантно признало Аустријанцима 30% за против услугу преузимања старог Мобтел кредита (24 милиона евра), а који су имали код шведског Еricson Credit AB. Српска држава је преузела кредите од Reifeisen и од Kertner Hypo Alpe-Adria у висини од 90 милиона евра, колико је унела као сопствени капитал у Моби 63. Тако је Шлаф опет ушао у игру. Holdenhurst Holding Ltd. је једнo „поштанско сандуче“ фирме на Кипру, са капиталом фирме МS Privatstiftung у власништву Шлафа (65%) и Тауса (35%). Таус се данас ничега не сећа и каже да га детаљи никад нису интересовали, јер је то радио из пријатељства.

 

На неки начин му се и верује, јер се Таус још за време конференције за штампу у Београду, када је Шлаф заједно са ондашњим представником ТА Борисом Немсићем и Хубертом Горбахом представљао свој наводно већински удео у Мобителу, видно досађивао и заспао на бини.

 

Текст десно од слике са конференције за штампу (страна 47): 

Преспаван тријумф: Када су Мартин Шлаф, генерални директор ТА Борис Немсић и Хуберт Горбах (с лева на десно) на конференцији за штампу објављивали улазак на спрско тржиште мобилне телефоније, сувласник Јосеф Таус је од досаде заспао (крајњи десно). Сада би Аустријанци могли да се незгодно пробуде.

 

Аустријанци могу бити опет, не баш нежно пробуђени. Јер Београдска власт сада жели да утврди да ли су српски политичари као и менаџери Мобитела и државне Поште, профитирали од тадашње предусретљивости према Шлафу. Конкретно се испитује да ли је продавац уопште уплатио депозит од 96 милиона евра, који му је додатно исплаћен са Мобтеловм куповном ценом, или је тај новац отишао на друге адресе.

Власти исто тако хоће да сазнају да ли је било противуслуга Телекома Аустрије за предусретљивост. После Мобтелове продаје Теленору, Телеком Аустрија је добио, трећу лиценцу за мобилну телефонију за 360 милиона евра, иако уопште није била планирана. Само на тај начин је ТА могао да уђе на тржиште Србије. Са оваквом позадином посматрамо уплате Телекома преко ПР саветника Petera Hochegera господину Горбаху, који је иначе добио и веома добро плаћену позицију у RHI фирми у којој је Шлаф случајно највећи акционар. 

Аустријској амбасади у Београду су предати бројни документи о случају Мобител у нади да ће и овдашње судство постати активно. Анкетни одбор у аустријском Парламенту ће се у сваком случају са тим позабавити.

 

ПОГОВОР: ПРЕПИСКА ГОСПОДИНА ЖИВАНОВИЋА,  ТРАНСКРИПТ ДИНКИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ И ПРЕВОД ИЗ  АУСТРИЈСКОГ ТРЕНДА У ПОТПУНОСТИ ДОКУМЕНТУЈУ ОВУ КРИМИНАЛНУ АФЕРУ- „ПЉАЧКУ СТОЛЕЋА“ У СРБИЈИ- ЗА „НЕВЕРНЕ ТОМЕ“ У НАСТАВКУ ПРИЛАЖЕМО ОРИГИНАЛНЕ ДОКУМЕНТЕ- ДОКАЗЕ- У НАДИ ДА ЋЕ НЕКОМ ИЗ СРПСКОГ ТУЖИЛАШТВА И ДРУГИХ РЕЖИМСКИХ СТРУКТУРА, „ПАСТИ НА ПАМЕТ“ ДА ИЗВРШИ СВОЈУ ДУЖНОСТ… (редакција)….

———————-

ЛИНКОВИ: 

http://ujedinjeniregionisrbije.rs/2011/12/nista-ne-radim-s-namerom-da-izgubim/

http://www.google.com/search?source=ig&hl=en&rlz=&q=Mladjan+Dinkic+-+Bio+sam+gromobran+u+ovoj+Vladi&oq=Mladjan+Dinkic+-+Bio+sam+gromobran+u+ovoj+Vladi&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=1439l14240l0l16566l18l18l0l4l4l0l274l2858l0.6.8l14l0

 

ДОКАЗИ:

tren1202-Schlaff_Co M. SCHLAFF

 

 

7 replies »

 1. Posle toliko muka dva sela spaja betonski most. Stari most napravljen od drveta sa ogradom je srusen u NATO bombardovanje .Posle 12 godina mukotrpnog rada predsednika Borisa Tadica uspeli su da izgrade najmoderniji most u Evropu koji kosta nesto malo preko dve milijarde evra .Sredstva su obezbedjena od medjunarodnih zajmova i privatizacije MOBTELA . Svecano otvaranje prisustvovala je RTS i prestavnici Tadiceve vlade http://www.youtube.com/watch?v=wF-vGnOSs8E&feature=player_embedded . Zato ako mislite da Srbija brzo i moderno napreduje glasajte za Tadica

  Свиђа ми се

 2. A zašto ne pomenete ime LJUubodraga Ristića ovde?Pa pitajte ko je gospodinu Živanoviću dao, pored onih koja je on nesporno obezbedio, brdo dokumenata za koja nije nikada ni čuo.Onda on otišao na kontakt u Austriju…ja to nisam primio kao korektno ponašanje.Ko mu je dao obilje materijala iz Pravobranilaštva i Vrhovnog suda Srbije.Ko mu je dao Spise iz Privrednog suda?!Gde je samnom potpisao informaciju upućenu poslanicima i ostalima, u čijem stanu, na čijem računaru.On jeste vredan čovek,ali se sa informacijama ne sme trgovati, ako se radi pošteno.nemojte se kititi perjem drugih, ovo što Vi ističete, u odnosu na ono što jeste, je periferno.Ali, njegov je rad za svaku pohvalu, samo proverite i druge detalje oko njega!!!To je jedan divan čovek, treba ga klonirati.Hoćete li da objavite moje dokaze, koji se odnose na njega, gospodina Živanovića, dokumenta su najbolji adut.Pogledajte moj sajt http://www.uimenaroda.rs i pitajte gospodina Tihomira Živanovića, visokog funkcionera SRS(to je njegova lična stvar i pravo), da li smo zajedno bili na sastanku u NBS? Pitajte ga zbog čega je sa njim saradnju prekinuo i profesor Dabić?Ljudi, gospodo, nisu kao atropinske sirete-za jednokratnu upotrebu!Samoisticanje jeste pozitivno do odredjene granice, posle toga postaje neizlečiva bolest!S potovanjem, gospodine Novakoviću i pogledajte moj sajt!Ristić Ljubodrag!

  РЕДАКЦИЈА: Из објављивања оваквих докумената може само да профитира истина. Сигурно не наша редакција, као ни господин Живановић- јер нас нико не плаћа за овај рад… Видим да је Ваша критика господина Живановића у целини позитивна, и из ове кратке преписке тешко ми ја да уочим прави мотив Вашег гнева… У чланку, осим фотокопија неких докумената, који су намењени одсликавању карактера господина Живановића, нису додати никакви писани коментари и лични утисци, осим предговора и поговора редакције… Оно што нам је приложио господин Живановић су оригинали докумената, као и транскрипти поднешених докумената, тако да ја ту не могу да видим никакво фаворизовање г. Живановића као личности… У сваком случају, да не дуљимо ову конверзацију- Као што видите, Ваш коментар је објављен без икакве цензуре и са хтмл линком на ваш сајт… Уколико имате неки додатних документа на ову тему, или желите да напишете властиту анализу, овог „врућег топика“,који ових дана постаје предмет међународне истраге, слободно нам пошаљите, и ми ћемо се потрудити да то објавимо…. Поздрав испред редакције фБР, М. Новаковић

  Свиђа ми се

  • Poštovani,
   naravno da je pozitivno što ste objavili moj komentar, kao što je pozitivan i rad gospodina Živanovića i vaš sajt.Ja sam samo protiv nastupanja u ovakvim poslovima, sa političkom pozadinom i radi samoisticanja,Gospodina Živanovića sam pomenuo samo u kontekstu našeg zajedničkog potpisivanja Saopštenja za poslanije i druge, a taj se akt sada nigde ne pominje.Ima tu jedan mnogo veći problem, ovih naših iz Srbije, koji će sve ovo zataškati, a oni su, a ne Austrijanci, nosioci svega.Možda vam bude sve malo jasnije ako pogledate sajt koji sam bio prinudjen da otvorim jer su mediji u Srbiji, u stanju u kojem jesu.Moj je stav, a to važi i za vas, sve što ja imam, možete imati i vi, ja sam samo strašno protiv soliranja, jer ono ne stvara kritičnu masu.Dakle ništa lično nisam želeo da nametnem i vaše objavljivanje je za pohvalu.
   Voleo bih da ostanemo u kontaktu.S poštovanjem Ristić-bez redakcije, jer je i nemam.PS:Ja ne uspevam, pokušajte vi da okupite pojedince, a nemam razloga da sumnjam da su vam namere poštene.

   Свиђа ми се

   • Хвала на разумевању и подршци- свакако да прихватамо Ваш позив за сарадњу- такође охрабрујемо Вас, као и све друге „алтернативне медијске посленике“ да слободно преузимате све материјале са нашег сајта- наравно уз навођење извора и (или) аутора текста…

    Свиђа ми се